Гороскоп на місяць 28 жовтня 2019 – 26 листопада 2019

Місячно-сонячний цикл у Скорпіоні. Пора року: ми спостерігаємо, як в природі те, що буяло, цвіло і плодоносило, вмирає. Листя опадає і гниє, щоб перетворитися на гумус, на якому зростатиме нове життя. Тепер все, що є цінним для нас, ми надійно приховуємо – воно знадобиться, щоб пережити важкі часи. Нам відкривається глибинна суть наших стосунків: ми усвідомлюємо те, що може смертельно поранити нас самих, завдати великого болю, – і ми стаємо дуже обережними до інших, щоб не нашкодити їм. Ми усвідомлюємо: без підтримки інших нам не вижити у скруті, що насувається. Нам потрібна участь інших у нашому житті, щоб ми могли жити. В цей час для нас на передній план виходить потреба зануритися в глибини прихованих речей, щоб знайти там те, що не вмирає. Величезної ваги набувають глибокі переживання, інтимні стосунки, усвідомлення кордонів власної могутності та немощі, здатність відновлюватися до життя після важких травм і невідворотних втрат.

Архетип: маг, шаман, науковець-дослідник. Тінь:  вампір.

Головна тема місяця: цикл Життя-Смерть-Життя, міць і неміч, глибока трансформація, розкриття таємниць, наукові дослідження, секретні служби, детективні розслідування, корупція, кримінал, плутократія, масова загибель людей, тотальні зміни в житті, стресові ситуації, пошуки виходу з кризи, маргінальні ситуації, дефолт, надзвичайне багатство, нав’язливі ідеї-фікс, тотальна руйнація, природні катаклізми, утилізація відходів, переробка сміття, реанімація, реабілітація, протезування, хірургія, бездоганність, неперевершеність, видатні здібності, знаменитість міжнародного масштабу, видатна особистість, знаменитість у колах посвячених.

Лейтмотив: проникнення у глибоко приховане. Так чи інакше, але весь місяць нас вмотивовуватиме бажання дістатися до самої суті речей, щоб повернутися до життя оновленими і збагаченими не лише в духовному, а і в матеріальному сенсі.

Колективний настрій – “Я проникаю” або “Я пристрасно жадаю”.

Мета прагнень: знайти вихід із смертельної небезпеки і подолати глибоку кризу.

Задача: переживати драматичні обставини в такий спосіб, щоб не лише виживати, а й розвиватися.

Небезпека: розірвати важливі стосунки або отримати травматичний досвід через прояви прихованої агресії, так званої, пасивної агресії. Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбук пише, що зазвичай слово “агресія” ми пов’язуємо зі штурханиною, криками, нецензурною лексикою, нападами та явним порушенням особистих кордонів. Але агресивними також є тихі люди, які нікого, наче, не чіпають, інколи виглядають навіть нещасно, але після спілкування з ними вас аж тіпає, хочеться або гримнути на них, або розплакатися. Як проявляється пасивна агресія? Ось кілька прикладів:

  • Людина якось натякає на свої бажання, але не каже про них прямо, і ображається, що їх не вдовольняють: «Можна було би і здогадатися, що мені ця настільна лампа потрібна більше, ніж тобі».
  • Людина робить компліменти, які водночас і критикують, і знецінюють:  «Ви, звісно, розумниця й красуня, але з вашими знаннями могли би простіше ставитися до людей і краще заробляти».
  • Людина ігнорує співрозмовника та відмовчується. Наприклад, на запитання: «Як ти вважаєш, що приготувати на вечерю?» – відповідає зневажливо: «Не знаю», або робить вигляд, що не чує. У відповідь на запитання етичного характеру нічого не каже, може, навіть зникає у сподіванні, що це краще за скандали і з’ясування стосунків. Але водночас сподівається, що партнер “все зрозуміє”. Насправді, ігнорування — це агресія, бо люди — істоти соціальні, і “холодний душ” мовчання та уникнення є жорстокістю. Особливо стосовно невротичних людей.
  • Людина вдається до прокрастинації та саботажу. Замість прямо відмовитися виконувати ту чи іншу роботу пасивний агресор створює видимість діяльності, змушує сподіватися та очікувати. Наприклад, кидає находу: «Зараз зайнята, потім якось».
  • Людина продовжує наполягати на своєму після того, як їй довели, що її погляди і плани хибні, з однією метою: спричинити комусь дискомфорт, зробити на зле. «Я все це розумію, що ти говориш, але ти мене не переконаєш, я вчиню на власний розсуд».
  • Людина говорить одне, а чинить протилежне. Можна казати «так» і на все погоджуватися, а потім тишком робити своє чи знаходити причину відмовити в останній момент. Або зробити, але не те, про що просили.
  • Людина відповідає під час розмови на всі звернення партнера одним словом: «Так», «Ні», «Угу».
  • Людина своїми словами викликає у вас почуття провини, сорому, бажання свою провину чимось залагодити: «А сам/сама здогадатися не можеш?», «Та не буду я нічого тобі говорити, ти все одно нічого не слухаєш, що я кажу», «Ти ніколи мене не слухаєш», «Ти взагалі не розумієш, що я кажу», «Ти все перекручуєш».

Що відчуває жертва пасивно-агресивної поведінки? Образу, провину, обурення, але зазвичай — бажання проявити активну агресію. Цього пасивно-агресивним і треба, саме на це вони і розраховують: «Ти неврівноважена/ний», «Ти не вмієш тримати себе в руках». Вони займають офіційну позицію “справжньої жертви”.

Чому люди так поводяться? Коренем пасивно-агресивної поведінки є ворожість і невміння чи небажання її відкрито проявити. Промовляти власну позицію сміливо в очі, безпосередньо в чомусь відмовляти, прямо виражати незгоду та свої справжні бажання, відверто відстоювати власні інтереси на пострадянському просторі не прийнято – це вважається грубістю, агресією, невихованістю, “складним характером”. Пасивно-агресивна поведінка здається людям більш прийнятною, ніж інші моделі поведінки. Дослідження показують, що звичка поводитися пасивно-агресивні склалася ще в дитинстві, коли дитині бракувало піклування з боку батьків і вона змушена була вдаватися до хитрощів, щоб привернути до себе увагу. Діти, які все дитинство провели в родині, де приховано-вороже ставлення батьків одне до одного було постійним фоном життя, де батьки не вміли співпрацювати, мають негаразди з агресією, владнанням конфліктів, здоров’ям та успішністю. Адже вони однаково реагують і на активну, і на пасивну агресію: мовчання, багатозначні погляди і піджаті губи. Ймовірно, в дитинстві прямо казати про свої бажання і почуття їм було небезпечно, а в сім’ї було прийнято застосовувати саме пасивно-агресивну, а не асертивну поведінку. Асертивна поведінка — це озвучення своїх бажань і визначення прийнятних кордонів, але при цьому з урахуванням інтересів інших людей, без пасивної та активної агресії.

Що робити із пасивно-агресивними людьми?

▪ Передусім, зрозуміти, що це не ви “психовані” та неадекватно реагуєте. Якщо пасивно-агресивна поведінка є звичною моделлю при спілкуванні з вами, то це означає, що психологічні проблеми не у вас, а у ваших партнерів у зв’язку з вами: вас не можуть терпіти, вам не раді, вас воліють не бачити і не чути. Що робити? Дайте партнеру зрозуміти, що ви знаєте про його ставлення до вас, наприклад, такими фразами: «Я бачу, що моя присутність тебе дратує», «Я так розумію, ти не радий мене бачити». 

▪ Усвідомте та опануйте своє обурення. Пасивно-агресивний партнер очікує, що ви вибухнете емоціями: почнете говорити на підвищених тонах, кричатимете, впадете в істерику, будете ревіти і крушити меблі – йому тільки того і треба. Що робити? Залишайтеся у спокої. Наприклад, якщо партнер надувся і сидить мовчки, можете спокійно зауважити: «Я бачу, ти не в гуморі, то я піду займуся своїми справами». Якщо ви припините реагувати так, як партнер звик, він муситиме рано чи пізно змінити стратегію.

▪ Говоріть партнеру прямо про свої очікування, використовуючи “я-конструкції”: «Я збираюся на прогулянку і запрошую тебе до мене приєднатися». Домовляйтеся про все чітко і однозначно, краще в письмовій формі, навіть якщо йдеться про суто побутові справи. Заведіть щоденника і кожного дня записуйте туди всі справи, про які домовилися з партнером.

▪ Чітко позначте свої власні кордони. Наприклад, такими словами: «О 21 годині я маю відпочивати», «Я прокидаюся о 7 ранку», «Кожного дня з 13 до 15 у мене тренування в спортклубі». Поясніть партнерові, що йому можна, що точно ні. Також збагніть, де ваша відповідальність і прийміть її, та відкиньте все решту. Не треба перейматися тим, що поза вашим впливом та відповідальністю. В парі проговоріть ті сфери, в яких відповідальність лежить на обох, будь то винесення сміття чи ініціація сексу.

Якщо ж ви пасивно-агресивна людина, то збагніть, що ваша поведінка ускладнює вам життя, і час це змінювати. Байдуже, робили ви це свідомо чи ні.

Пасивно-агресивна поведінка, хоча сама по собі і не вважається психічним розладом наразі, проте вона часто супроводжує інші розлади: межовий розлад особистості, нарцисичний розлад, клінічну депресію, зловживання наркотичними речовинами. Така поведінка може суттєво псувати стосунки в парі, родині чи на роботі. Медичні джерела радять таким людям чи групам людей звертатися по допомогу до психотерапевта, якщо самі вони не можуть здолати такий патерн поведінки.

Місячно-сонячний цикл в Скорпіоні – це той місяць, що пов’язаний із бажанням та наміром зануритися вглиб прихованого, пізнати межі дозволеного та можливого, дослідити жахіття, щоб пережити інтенсивні враження, «померти» – і відродитися до нового життя збагаченими не лише духовно, а й матеріально. В цей час ми усвідомлюємо, що перебуваємо у глибокій психологічній та/або фінансовій кризі, і шукаємо способів вийти із неї зів здобутками. Усвідомлюємо маргінальність ситуації та необхідність її пережити. Мусимо пробудити в собі приховані резерви, внутрішню силу, щоб зцілитися і відродити для життя те, що ще здатне жити, і поховати своїх мерців. В цей час ми здатні порушувати табу, ятрити рани собі та іншим, щоб зцілити. Ми схильні провокувати, епатувати. Прагнемо розкрити таємниці та секрети, не боїмося погроз і небезпеки. Готові йти у пошуках істини до межи небезпеки і за її межі. Здатні відверто говорити про речі, за які відчуваємо сором. Почуття в цей час потужні, пристрасні, мають велику владу. Підвищується сексуальність. Загострюється інтуїція, пробуджуються архаїчні, темні сили душі. Відчуваємо, що для нас дуже важливо бути чистими у моральному сенсі. Більше уваги і часу приділяємо питанням, пов’язаним із очищенням будь-чого від чогось нежиттєздатного: від викидання з оселі мотлоху до заміни фальшивих цінностей фактичними на рівні життєвої позиції.

У державі у фокусі уваги опиняється все, що пов’язане з фінансовими відносинами, часто такими важливими для партнерства, шлюбу, союзів, війни. Пожвавлюються всі питання міжнародних фінансів, всі теми багатонаціональних та и транснаціональних корпорацій. Результатом діяльності у сфері партнерства, співробітництва, дипломатії, миротворства, відновлення справедливості в суді, війни часто є смерть, і Скорпіон керує смертю, смертністю в суспільстві, податками на спадок і всіма справами, що супроводжують смерть.  Можна побачити під час місячно-сонячного циклу в Скорпіоні процеси вмирання і смерті нації, ознаки її відродження та оновлення на більш високому психологічному та духовному рівні. В цей час у фокусі уваги в суспільстві опиняються науковці, метафізики, детективи, шпигуни, силовики. Привертають увагу ті, хто вміє перетворювати скалічене та потворне на здорове та функціональне: фізіотерапевти, хірурги, реставратори, протезисти. У суспільстві зростає попит на діяльність, пов’язану із прибиранням сміття, дослідженням печер і підземелля, із кладовищами та архівами. Стають популярними нотаріуси та адвокати, що працюють із заповітами та банкрутствами.

Аспекти Сонця. Особиста творчість

У сфері особистої творчості подій вкрай мало, але вони досить значні для тих, чия творча активність пов’язана з наукою та передовими технологіями, колективною роботою, структурами влади, довгостроковими серйозними проектами, політикою, мистецтвом, модою, міфологією, знаменитостями світового масштабу, державною та військовою службою, малим і середнім бізнесом, тонкою точною інтелектуальною працею, медициною.  (28 жовтня точна опозиція Сонце/Уран, 8-13 листопада Сонце зі «спаленим» в Нижній кон’юнкції Меркурієм в секстилі до Сатурну/Плутону і в трині до Нептуну). Це означає, що наприкінці жовтня імперативні обставини змушують приймати важливі самостійні рішення щодо таких речей як свобода творчості, незалежність особистості, роль у колективному житті, усвідомлення дружби та побратимства. В державі це період, коли нація, представники владних структур будь-якого рівня мають справу із наслідками своїх рішень щодо прогресивних реформ, науки, парламентаризму, стосунків із дружніми націями. Тут вірогідне протистояння в суспільстві через усвідомлення поняття волі, свободи, парламентаризму, колективного життя, планів на майбутнє. У третій декаді квітня 2019 виникли нові ідеї щодо самореалізації у колективній роботі, дружбі, клубному житті, наукових дослідженнях та у сфері передових технологій. Наприкінці жовтня дуже важливий період для тих, чия особиста творчість пов’язана з цими речами. Нам доводиться визначитись, оцінити свої стосунки з друзями та однодумцями.  Вирішити важливе питання щодо оригінальних людей, щодо винахідників, інженерів, реформаторів. В особистій творчості, що пов’язана із символьними системами, науковими розробками, передовими технологіями,  наступні півроку  – період отримання прибутків від тих творчих ініціатив, які було здійснені протягом попередніх 6 місяців.

В першій половині листопада на міжнародній арені відбуваються важливі зустрічі у сприятливих умовах. Це період, коли після гострих конфліктів керівники дещо втомлені і шукають способів примиритися із високопосадовцями, мудрецями, зрілими досвідченими політиками, аристократами, а також із знаменитостями світового масштабу та персонами, відомими у вузьких колах посвячених. Сильно пом’якшує ситуацію ірраціональна віра у милість богів і сліпі надії на чудове майбутнє. Це час, коли впливові персони підбивають підсумки, завершують деякі довгострокові проекти, розробляють плани і готуються до нових амбітних цілей.

Ситуація в бізнесі, в кар’єрі, в політиці сприятлива: імперативні обставини складаються таким чином, що маємо достатньо життєвих сил, щоб зберегти свої кордони і не втратити досягнутого. У будь-якому випадку ми отримуємо те, на що заслуговуємо завдяки власним рішенням і виборам, які зробили в період із січня 2019. Це час платити за високе становище, якого ми досягли: нас очікує або зміцнення позиції на верхівці – або залежність від того, кого ми боїмося, якщо на попередньому етапі розвитку подій ми прийняли немудрі рішення через власну незрілість, недорослість. Це може бути період, що дає можливість гідно завершити справи, що пов’язані зі знаменитостями світового масштабу, великими фінансовими операціями, боргами, кредитами, податками. У будь-якому разі ми отримуємо лише те, на що заслуговуємо.

Ситуація хоча і сприятлива для завершення важливих ділових проектів, але складна для прийняття правильних самостійних рішень та відповідального вибору «або – або». «Спалений» Меркурій вказує на те, що інтелект в ці дні повністю позбавлений ініціативи і є вірним слугою егоїчних намірів, він займається лише тим, що знаходить слова для виправдування власного рішення, ініціативи і реакції. Йдеться про брак об’єктивності мислення, бо розум, пригнічений особистою волею або волею іншої надважливої персони, не може поглянути на речі з боку, з іншої точки зору. Що тут можна порадити? Чиніть суто у межах власної компетентності. Ви не можете знати всього на світі, тому знаходьте людей, рівень компетентності вищий за ваш, і радьтеся з ними, намагайтеся аналізувати відсторонено, об’єктивно. Або, якщо є можливість, подумайте над важливим рішенням пізніше – після 16 листопада.

Із 22 листопада 2019 Сонце в Стрільці – починається третій місяць осені. Ми завершуємо серйозні довгострокові програми, якими займалися з січня 2019, підбивати підсумки особистих досягнень і вибудовуємо стратегії для творчої реалізації в бізнесі, кар’єрі, політиці – 13 січня 2020 точна кон’юнкція Сонце/Сатурн/Плутон.

Аспекти Меркурія. Інтелектуальні заняття: повільне читання, письменництво, розмова

Немає перешкод для навчання, спілкування, коротких подорожей, торгівлі. Сприятливі умови для будь-якої інтелектуальної активності. Загалом сприятливий для навчання і спілкування період.

Із 3 жовтня до 8 грудня 2018 Меркурій у Скорпіоні. В цей час нас цікавить все таємне, окультне, кримінальне, сексуальне, таємниця життя й смерті, психоаналіз. Крім того, цікавлять питання спадщини, кредитів, боргів, податків, спільного з партнерами майна, прибутків від партнерства та судових процесів. Ми мислимо глибоко, занурюємося все глибше й глибше у своїх дослідженнях втаємниченого. Щоб інтелектуальна діяльність була ефективною, слід мислити, як детектив: дуже глибоко, проникливо. Долати всі заборони, табу. Проникати у суть прихованих явищ. Намагатися дізнаватися метафізичний зміст явищ та подій, “йти по слідах”, розплутувати клубок таємниць. Щоб розум працював ефективно, потрібно вміти правильно переживати інтенсивні емоції. Якщо уникати кризових ситуацій, де потрібно шукати вихід для подолання кризи, мозок «вимикається» – здатність виконувати складні інтелектуальні задачі знижується.

В листопаді завершуємо важливі справи, що були розпочаті у сфері кар’єри, бізнесу, політики у січні 2019. Йдеться про справи інтелектуального характеру: навчання, письменництво, викладання, подорожі на невелику відстань, спілкування, консультації, аналітика, розрахунки, критика. В цей час у цих справах маємо підтримку з боку високопосадовців, впливових персон, мудреців. Продовжується зміцнення становища в кар’єрі завдяки знанням та зв’язкам. У наших інтелектуальних заняттях нам допомагають зрілі мудрі люди, представники еліти, люди великого бізнесу, політики. Допомагають дружні стосунки з філософами, релігійними діячами, діячами мистецтва. Допомагає налаштуватися на інтелектуальну роботу і розслабитися класична музика, поезія, філософія.  Ми можемо скористатися підтримкою з боку знаменитостей світового масштабу, відомих у вузьких колах посвячених персон. Нам допомагає інформація, що була глибоко прихованою. Допомога з боку вчених-дослідників, детективів, знаменитостей світового масштабу, хірургів, реставраторів (8 – 15 листопада Меркурій в Нижній кон’юнкції з Сонцем у точному падаючому секстилі до Сатурну/Плутону і у точному падаючому трині до Нептуну, 28 листопада точний падаючий трин Меркурій/Нептун, 30  листопада точний падаючий секстиль Меркурій/Сатурн, 3 грудня точний падаючий секстиль Меркурій /Плутон).

Ситуація в листопаді в цілому сприятлива для завершення важливих ділових проектів, але у першій половині листопада вона досить складна для інтелектуальної роботи. «Спалений» Меркурій вказує на те, що інтелект в ці дні повністю позбавлений ініціативи і є вірним слугою егоїчних намірів, він займається лише тим, що знаходить слова для виправдування власного рішення, ініціативи і реакції. Йдеться про брак об’єктивності мислення, бо розум, пригнічений особистою волею або волею іншої надважливої персони, не може поглянути на речі з боку, з іншої точки зору. Що тут можна порадити, крім того, що чинити суто у межах власної компетентності та радитися з людьми, чий рівень компетентності вищий за ваш? Порада така: занурюйтеся у галузі вашої компетентності глибше: читайте, навчайтеся. Якщо є така можливість, відсуньте прийняття самостійного рішення в період між 6 і 16 листопада, а після 16 листопада поміркуйте добре ще раз, перегляньте свої розрахунки, поспілкуйтеся з авторитетними і компетентними у своїй галузі персонами.

17 жовтня у 19 градусі Скорпіона розпочався цикл ретроградності Меркурія, що завершиться 30 листопада 2019. Із 31 жовтня до 20 листопада Меркурій ретроградний. До 20 листопада розумова активність скерована у бік внутрішньої роботи – роздуми більше стосуються особистого внутрішнього світу, ніж зовнішньої діяльності. Всі процеси, пов’язані із навчанням, спілкуванням, подорожами, торгівлею, розвиваються повільніше, ніж зазвичай. Але це не стосується людей із ретроградним Меркурієм у гороскопі особистості – у них, навпаки, активізується інтелектуальна діяльність, відбувається більше цікавих знайомств, подорожей, обміну думками.

Нижня кон’юнкція Меркурія з Сонцем 11 листопада – це значить, що до 8 лютого 2020 успіх інтелектуальної діяльності тим чи іншим чином буде визначатися вмінням мислити глибоко, міркувати з метафізичних позицій. Для ефективної розумової діяльності буде важливим високий рівень стійкості щодо до стресів. Сприяє розумовій діяльності як ніколи відсутність боргів і здорове сексуальне життя. Між 17 жовтня та 30 листопада 2019 має сенс глибоко зануритися у те, що вже вивчене. Варто згадати те, що вже добре відомо, і застосувати його в новій якості. Варто повернутися до того, що колись було цікавим заняттям, і відновити його на новому рівні. Можуть знадобитися старі конспекти, рукописи. Може з’явитися потреба зустрітися зі старими знайомими. А опанування принципово нового навчального матеріалу буде у цей час даватися досить важко, як і нові знайомства. Якщо в цей час відправитися у подорож, то вона відбуватиметься не так, як планувалося. На пересування піде більше часу, ніж мало би бути. Загалом навчання та опанування конкретних практичних навичок та вмінь у період 17 жовтня – 30 листопада відбувається в умовах, що сприяють глибоким науковим дослідженням, пошукам виходу з маргінальної ситуації, подоланню кризи. Спонтанно виникатимуть нові ідеї щодо застосування розуму і знань у заробітках і партнерстві. Тож в цей час ми можемо повернутися до тих ідей, які колись відклали до кращих часів через те, що на їх втілення бракувало ресурсів – як глибоких знань, так і грошей, матеріальних речей, сприятливих соціальних умов. І от зараз кращий час настав – час дістати відкладені рукописи і діяти.

20 листопада Меркурій починає рухатися у прямому напрямку відносно спостерігача з Землі – з цього часу всі справи, пов’язані з інтелектуальною діяльністю, спілкуванням, знайомствами, починають стрімко розвиватися. Час міркування над подіями внутрішнього світу завершується, ми починаємо більше цікавитися зовнішнім життям, прагнемо більше рухатися, опановувати нові знання, зав’язувати нові знайомства.

Аспекти Венери. Особисті прибутки і статки, стосунки, суспільне життя, миротворство

В листопаді в цих сферах життя подій зовсім мало і вони, скоріш за все, залишаться непомітними для «простих людей», цінності яких не піднімаються до таких висот як культура, цивілізація, мистецтво, мода, філософія, міфологія, світогляд, вища освіта, міжнародна економіка і право, наука, парламентаризм, передові технології, прогресивні реформи. Але це можуть бути дуже значні події для тих, у кого заробітки, особистий прибуток пов’язані з цими цінностями (14 листопада точна падаюча квадратура Венера/Нептун, 24 листопада точна кон’юнкція Венера/юпітер, 28 листопада точний падаючий трин Венера/Уран). 

Із 1 листопада до 26 листопада 2019 Венера в Стрільці.

У коханні, стосунках та фінансах в цей час таланить, якщо ви людина освічена, щира, щедра, шляхетна: люди вбачають в вас втілення чистого сумління і високий ідеал. Люди зараз вельми чутливі до щирості, відвертості, гідності, шляхетності. Вимоги до партнера високі: “Партнером може бути тільки той, хто є моральною людиною”. Ми прагнемо в любові аристократичності. Любов у цей час ґрунтується на спорідненості світоглядних позицій, на повазі до законів, на прагненні втілити в життя високі ідеали. Ми вельми чутливі до філософських поглядів об’єкта кохання. Прагнемо виразити своє розуміння любові і краси в проявах шляхетності: через відкриття можливостей для інших, через меценатство, через участь в освітянських проектах. Гроші в цей час сприймаються як засіб, що дозволяє отримувати вищу освіту, далеко подорожувати, робити коштовні подарунки.

Щоб виглядати привабливо та подобатися людям, в цей час слід поводитися шляхетно. Справляти враження людини освіченої, з широкими поглядами, оптимістичної, щирої та щедрої. Важливо вміти приймати дарунки, аванси, протекцію. А також вміти робити подарунки і виступати в ролі щедрого мецената. Трохи астрологічної магії, щоб підвищити особистий прибуток: поводьтеся і виглядайте як людина з широкими можливостями. Не кажіть собі: “Мене ж ніхто не бачить, я ж вдома, я на самоті з собою. Немає заради чого добре виглядати”. Це та позиція, яка знижує вам самооцінку, привчає почуватися асоціальною і непривабливою людиною, послаблює здатність самостійно заробляти. І коли трапиться щасливий випадок, ви не будете готові скористатися ним у повній мірі собі на користь та на користь суспільству, бо зніяковієте перед знаменитістю місцевого масштабу, перед капіталістом, перед розкішшю. Якщо хочете дійсно нових можливостей для себе і щасливого суспільного життя, маєте почати з того, щоб шляхетно виглядати для самих себе, коли ніхто не бачить. Маєте звикнути сприймати себе як людину із широкими соціальними можливостями, цінну для суспільства.

Соціальний образ: Аристократ, Меценат, Капіталіст, Банкір.

Стиль в мистецтві – європейська готика.

Із 26 листопада до 20 грудня Венера в Козерогові. У коханні, стосунках та фінансах в цей час таланить, якщо ви людина ділова: у вас високий рівень самодисципліни, мудрі, терплячі, спокійні, надійні, стримані . Люди зараз вельми чутливі до надійності у стосунках. Вимоги до партнера такі: “Партнером може бути тільки той, хто має мету в житті й послідовно до неї прямує”. Любов у цей вельми серйозна. Фліртувати не на часі, у спілкуванні обережні і відкриваємося поступово, високо цінуємо вірність. Прагнемо виразити своє розуміння любові і краси в надійних матеріальних формах: скульптура із каменю і дерева, вроби мистецтва зі шкіри, архітектура. Гроші в цей час сприймаються як засіб, що дозволяє налагодити виробництво, організувати бізнес, досягти високого становища в суспільстві, побудувати щось на землі на віки. В цей час у суспільстві високо цінують все, що сприяє соціальному підйому та досягненню амбітних цілей.

Привабливими і симпатичними в цей час виглядатимуть люди, що справляють враження серйозних, зрілих, ділових, зосереджених на важливих справах. Якості, що видаються дуже привабливими: цілеспрямованість, дисциплінованість, організованість, суворість, надійність, стабільність. Нам подобаються ті, на кого завжди можна покластися. Ті, хто завжди зберігає тверезу голову, в якій тримає стратегічний план, і контролює ситуацію. В еротиці в цей час проявляється сильна сексуальність, що виявляється навіть на тлі довгої аскези в вигляді суворо контрольованих інстинктивних імпульсів. Імідж і стиль в цей час має служити досягненню мети. Стиль може бути кардинально змінений в будь-який момент, якщо того вимагають ділові проекти. В цілому для успіху в суспільстві стиль має бути стриманий, строгий, сприймається як консервативний. В іміджі має бути акцент, який чітко вказує на соціальну роль власника. Тобто, якщо я виглядаю, як особа, що займає керівну посаду, то до мене ставитимуться з симпатією та довірою. Можна не боятися виглядати консервативно і нудно: класичний вовняний жакет, строга блузка, традиційні золоті та срібні прикраси з дорогоцінним камінням, годинник на руці, у бездоганному стані пасок на новеньких джинсах вищої якості, шовкова хустка на шиї, шкіряна сумка, що жорстко тримає форму, мокасини з китицями. Дуже важливо, щоб одяг не справляв враження старого. Не важливо, скільки насправді років моїм речам. Важливо, щоб вони виглядали так, наче щойно з бутику. У неформальній ситуації виглядатимемо привабливо у розкішному светрі із чистої вовни або мохеру. Це може бути светр як ручної роботи, так і машинної в’язки. Важливо, щоб він не справляв враження утилітарної речі, а виглядав як щось особливе. Наприклад, це може бути традиційний арановий светр ручної роботи. Такі речі створюють дуже надійний привабливий образ на відпочинку у заміській оселі. Щодо кольорів, то варто надати перевагу спокійним кольорам та поміркованим сполученням: темно-синій + сірувато-рожевий, шоколадний + антрацит, чорно-коричневий + болотяний, чорного шоколаду + екрю, бурштиновий + темний бронзовий, глибокий синій + небесний блакитний, чорний + яскравий блакитний, антрацитовий + ню.

Соціальний образ: Ділок, Консерватор, Аскет.

Стиль в мистецтві – романтизм, мистецтво дзен.

В листопаді Венера рухається з високою швидкістю, тож події в сфері фінансів і стосунків розвиватимуться швидко.

В першій половині листопада дуже багато напруженої роботи у тих, чиї заробітки пов’язані зі сферою мистецтва, моди, філософії, міфології. Ми можете дуже бобре заробити на тих проектах, які ви розпочали у квітні 2019. Якщо ж ви вважаєте за потрібне зараз заробити на чомусь принципово новому в цих сферах, то це невдала ідея – для нових проектів щодо статків і партнерства час ще не настав, зараз необхідно завершувати ті, що давно розпочаті. Це час віддавати борги, сплачувати рахунки, отримувати винагороди, це не час авансів. Лише завершення, підбивання підсумків, розчищення поля для нових ідей. Водночас у питаннях фінансів, партнерства, громадського життя доводиться пережити кризу, обумовлену нереалістичними очікуваннями високих прибутків та сліпими надіями на чарівне спасіння від відвертих ворогів. Нез’ясовані ситуації у фінансах, щодо джерела особистого прибутку, у стосунках із партнерами та відвертими ворогами раптом пояснюються – і ми маємо справу з реальністю, яка руйнує всі чудові сподівання. Це дуже болючий досвід: ті, хто поставили великі гроші, цінні речі на обіцянку легкого приємного порятунку від усіляких негараздів, раптом здогадуються, що їх надурили. Віталій Портников 5 листопада на своїй сторінці у Фейсбуці: «Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що не знає, чи пройде «нормандський саміт» до кінця року. Разом з тим Росія продовжує наполягати на розведенні військ у Петровському. Цікаво, коли Володимир Зеленський і всі мерзенні пристосуванці і «корисні ідіоти», які виправдовували виконання російських умов необхідністю зустрічі з Путіним, зрозуміють, що їх обдурили заради підготовки позицій для майбутнього нападу Росії, що вони зроблять? Визнають, що обманювали українців або сховаються за черговою жахливою брехнею? (14 листопада 2019 точний падаючий квадрат Венера/Нептун).

У другій половині листопада починається новий річний цикл розширення власних фінансових можливостей, розширення можливостей у громадському житті та у партнерстві. Виникають нові ідеї стосовно заробітків, партнерства, шлюбу. Це означає, що протягом року ви можете мати особисті прибутки від таких галузей: вища освіта, юриспруденція, подорожі на далеку відстань, видавнича справа, філософія, релігія, реклама, формування світогляду, В суспільстві виникають нові ідеї щодо миротворства завдяки таким речам як закони міжнародного права, іноземні відносини, мораль, релігія, філософія (24 листопада 2019 точна кон’юнкція Венера/Юпітер).

Наприкінці листопада у сферах фінансів і стосунків важливі події для тих, чиї особисті прибутки пов’язані з науковими розробками, передовими технологіями, прогресивними реформами, колективною роботою (28 листопада точний падаючий трин Венера/Уран). Тут ваші винаходи і оригінальні ідеї приносять результати: можна отримати визнання, винагороду, подарунки, прибуток. 8 травня 2019 розпочався новий річний цикл Венера/Уран, що пов’язаний із застосуванням власної геніальності заради заробітків та прибутків. В наприкінці листопада ідеї щодо заробітків за допомогою новітніх технологій, наукових розробок, винахідництва, оригінальності, інженерії, якщо ви винесли їх в соціум, спільнота може оцінити досить високо, і ви матимете з того прибуток весь час до початку березня 2020. При цьому саме зараз сприятимуть прибуткам і партнерству в цих галузях стосунки з друзями та однодумцями. Дружба з винахідниками, інженерами, науковцями, оригінальними особистостями приносить не лише приємні миті, а й вигідна. Вірогідно отримати в подарунок щось цінне завдяки своїй оригінальності та дружелюбності. 

Аспекти Марсу. Боротьба, спорт та професійна майстерність

Подій у сфері боротьби, спорту та професійної майстерності в листопаді 2019 небагато: три.  Ці події можуть залишитися непомітними для тих, чия конкретна професійна активність не пов’язана з такими речами: силові структури, розвідка, наукові дослідження, реанімація, хірургія, протезування, реставрація, переробка сміття, смерть та пов’язані з нею справи; законодавство, юриспруденція, міжнародна економіка та право, міжнародні відносини, вища освіта, філософія, релігія, світогляд, видавнича справа, подорожі на далеку відстань; наукові розробки, передові технології, інжиніринг, прогресивні реформи, парламентаризм, колективна робота (5 листопада падаюча квадратура Марс/Плутон, 12 листопада падаючий секстиль Марс/Юпітер, 24 листопада точна опозиція Марс/Уран).

Із 4 жовтня до 19 листопада 2019 Марс у Терезах.  В цей час агресивність та працездатність у нас невисокі. Ми усвідомлюємо брак сили і відваги: «Не боєць у прямому сенсі цього слова». Зазвичай розумній людині в такі часи зрозуміло, що не варто боротися із відвертим ворогом прямо із відкритим заборолом. Доречно діяти в обхід: вибудовувати тонкі стратегії, налагоджувати дипломатичні стосунки, об’єднуватися із союзниками, відстоювати справедливість у суді. Слід вміло використовувати в боротьбі мистецтво спілкування, чарівність, стосунки між людьми. 

Які якості в цей час нам потрібні, щоб перемагати у боротьбі та робити щось на рівні високої майстерності?

  • Цивілізованість, вишуканість
  • Здатність вибудовувати тонкі стратегії
  • Здібності до дипломатії
  • Вміння вибудовувати стосунки на паритетних засадах
  • Вміння відновлювати справедливість у суді

Щоб перемагати у боротьбі та у професійній майстерності, маємо діяти лише після того, як зважені всі «за» і «проти», враховані всі тонкощі й нюанси, є надійна тонка довгострокова стратегія. Діяти слід красиво, етично, цивілізовано. Це той випадок, коли сила програє вишуканій стратегії.

Як боротися? Тонко. Розробити тонку стратегію, використовувати в якості зброї судову систему, дипломатію, союзи, партнерство, співробітництво, силу мистецтва, силу влучного слова. Проблему в боротьбі становить некомпетентність, брак відповідальності та лідерських якостей, слабкість волі, невміння керувати, невміння приймати важливі самостійні рішення та обирати в імперативних ситуаціях «або – або». Є схильність уникати відповідальності, відтерміновувати важливе рішення, тримати недоречну театральну позу замість шляхетно панувати. Попередні періоди Марсу в Терезах:

  • 8 грудня 2013 – 26 липня 2014
  • 13 листопада 2015 – 3 січня 2016
  • 23 жовтня 2017 – 9 грудня 2017

Перший тиждень листопада дуже драматичний період для тих, чия професійна майстерність пов’язана з такими речами: силові структури, розвідка, наукові дослідження, реанімація, хірургія, протезування, реставрація, переробка сміття, смерть та пов’язані з нею справи.  Діяти у власних інтересах, захищати свої інтереси, боротися за свої інтереси нам заважають події світового рівня, на які ніхто не має впливу. Серед персон, котрі заважають, –  знаменитості світового масштабу та персони, відомими у вузьких колах посвячених (5 листопада 2019 точний падаючий квадрат Марс/Плутон). У квітні 2018 року розпочався новий дворічний цикл Марс/Плутон. Цикл пов’язаний із захистом інтересів країн, держав, громадян на рівні подій світового масштабу. Критичні аспекти циклу (кон’юнкція, квадратури, опозиція) символізують періоди гострих криз в суспільстві, обумовлених необхідністю боротися за життя в умовах смертельної небезпеки. У нинішньому циклі перша криза сталася наприкінці січня 2019 – на початку лютого 2019: конфлікт в суспільстві на ґрунті того, що гостро постало питання відмови від подальшої боротьби проти агресора. Тоді йшлося лише про припущення щодо можливостей відступу у боротьбі.  Друга криза цього циклу сталася в червні 2019, коли у питанні боротьби треба було визначитися, продовжуємо ми оборонятися чи здаємося на умовах агресора. Зараз, на початку листопада 2019, ми перебуваємо у третій кризі циклу, яка символізує найгострішу фазу боротьби захисників з агресором, що атакує. Марс в Терезах, тому захисники діють в боротьбі дипломатичними засобами. Марс покидає знак Терезів вже 18 листопада 2019, він рухається в цей час із високою швидкістю, тож вже у другій декаді листопада ми матимемо справу із наслідками наших конкретних цілеспрямованих дій, що відбулися на початку листопада. У третій декаді грудня 2019 ми зможемо підбити підсумки дій, які були зроблені в період із квітня 2018. Побачити, до чого вони призвели на рівні подій світового масштабу. Це буде час планування щодо військових дій, захисту інтересів держави та громадян на світовому рівні. Новий дворічний цикл Марс/Плутон розпочнеться на початку березня 2020. Як і попередні цикли Марс/Плутон, починаючи з 2008 року, він буде пов’язаний із захистом інтересів націй в умовах глибокої трансформації всіх структур влади, в тому числі і державних.

В першій половині листопада сфері боротьби, спорту та професійної майстерності ми маємо справу з наслідками вересневою кризи, що була обумовлена подіями в сфері законодавства, юридичними питаннями, питаннями вищої та спеціальної освіти, питаннями віри та філософії ( 12 листопада точний падаючий секстиль Марс/Юпітер). Зараз ми підбиваємо підсумки своєї конкретної практичної активності, яку ми здійснювали в якості вояків, борців, спортсменів, майстрів свого діла, починаючи з січня 2018. Йдеться про активність, в якій ми спиралися на вищу освіту, на стосунки з іноземцями, на закони і міжнародне право. Тепер ми завершуємо цю програму і готуємося розпочати нову. Новий майже дворічний цикл Марс/Юпітер розпочнеться наприкінці лютого 2020 року. Він буде пов’язаний зі створенням структур будь-якої влади, в тому числі державної.

Із 19 листопада 2019 до 3 січня 2020 Марс у Скорпіоні. В цей час агресивність та працездатність у нас дуже високі, надпотужні. Ми усвідомлюємо кордони власної могутності і відваги: «Переможець. В такі періоди бійці й майстри свого діла, спортсмени, сильні агресивні люди здатні напружувати колосальні душевні сили заради перемоги в боротьбі. Дуже сильні в цей час такі якості як проникливість у суть речей, здатність активізувати приховані резерви, здатність викликати потужні поведінкові реакції на небезпеку і діяти подібно до лютих голодних хижаків. Що слід враховувати, коли маєш справу з агресором і захищаєш власні інтереси? Агресор має магічну владу завдяки тому, що бачить слабкі місця жертви на глибинному рівні, намагається маніпулювати почуттями, здатен застосовувати шантаж. Якщо замість дати гідну відсіч жертва агресії починає йти на поступки, то агресор вчепляться мертвою хваткою і завдає болю, щоб змусити жертву робити поступки й далі, і так до кінця. Діє в руйнівний спосіб, навіть якщо при цьому руйнується і сам. Які якості в цей час нам потрібні, щоб вдало захищатися від агресора, перемагати у боротьбі та робити щось на рівні високої майстерності?

– глибоко дослідити психологічні особливості ворога

– повести ретельну розвідку ворожого стану

– зайняти потужні позиції в обороні, глибоко окопуватися

– проявляти агресію в бік ворога лише у відповідь на його агресію, вражати тонкими точними ударами прямо в серце його наступальної машини

– стояти на своїх позиціях до кінця, не відступати ні за що

– не гидувати будь-якими засобами захисту від агресора, швидко підлаштовуватися до будь-яких нових дій з боку ворога

– брати допомогу від партнерів та союзників у будь-якому обсязі і в будь-якій формі, не нехтувати жодною можливістю отримати підтримку

Попередні періоди Марсу в Скорпіоні:

–              26 липня 2014 – 14 вересня 2014

–              3 січня 2016 – 6 червня 2016

–              9 грудня 2017 – 27 січня 2018

У січні 2019 року розпочався новий дворічний цикл Марс/Уран. Цикл пов’язаний із використанням наукових розробок, досягнень передової науки і технології у професійній майстерності, в спорті, в боротьбі, у військовій справі. Період першої кризи циклу був у липні 2019. Тепер, у третій декаді листопада 2019, період другої кризи циклу, коли ми можемо оцінити ефективність роботи і боротьби у зв’язку з використанням технологій. В цей час може бути протистояння із науковцями, дружніми країнами і колективами, з друзями та однодумцями у питаннях війни, армії, боротьби, спорту, професійної майстерності (24 листопада 2019 точна опозиція Марс/Уран). В цей час доведеться робити вибір «або – або» в тому, що стосується фінансування наукових розробок на користь армії, озброєння, а також в тому, що стосується допомоги у боротьбі та війні з боку партнерів. 

Аспекти Юпітера, Сатурна, Урана, Нептуна, Плутона в листопаді 2019. Події на рівні держав і великих колективів

Перший тиждень листопада 2019 – дуже драматичний період, коли загострюється всі військові конфлікти світового рівня, а також всі конфлікти, пов’язані з боротьбою з корупцією та злочинністю (5 листопада 2019 точний падаючий квадрат Марс/Плутон). Гостра криза в суспільстві, обумовлена необхідністю боротися за життя в умовах смертельної небезпеки. Ми перебуваємо у найгострішій за період з квітня 2018 року фазі боротьби захисників з агресором, що атакує. У третій декаді грудня 2019 вже можна бути підбити підсумки цієї боротьби. Побачити, до чого призвели активні дії на рівні світового масштабу (5 листопада точна падаюча квадратура Марс/Плутон).

В першій половині листопада в сфері міжнародних відносин та міжнародного права відбуваються події, які є наслідками вересневою кризи, пов’язаної із порушеннями з боку агресора законів міжнародного права ( 12 листопада точний падаючий секстиль Марс/Юпітер). Відбуваються спроби знайти порозуміння і в правовий спосіб захистити вояків, що чинили опір агресору і опинилися в небезпеці в період з січня 2018.

У першій половині листопада на міжнародній арені відбуваються важливі зустрічі у сприятливих умовах. Це період, коли після гострих конфліктів лідери дещо втомлені і шукають способів примиритися. Кожен перебуває у стані ірраціональної віри в те, що йому вдасться зачарувати інших і змусити прийняти рішення на свою користь. Лідери підбивають підсумки, завершують деякі довгострокові проекти, що були розпочаті у січні 2019, і розробляють плани, готуючись до нових амбітних цілей (аспекти Сонця).

У другій половині листопада 2019 починається новий річний цикл миру (24 листопада точна кон’юнкція Венера/Юпітер). Виникають нові ідеї щодо мирного врегулювання. Поки що не ясно, що це за ідеї, вперше вони проявлять себе на матеріальному рівні наприкінці січня 2020. Нові ідеї щодо мирного врегулювання зароджуються на військового протистояння між передовими розвиненими демократіями, з одного боку, і з агресивним порушником мирних угод – з іншого(24 листопада 2019 точна опозиція Марс/Уран). В цей час на рівні світовою демократичної спільноти доведеться робити вибір «або – або» в тому, що стосується фінансування армії, що обороняється, моральної та матеріальної підтримки країн, що потерпають від агресії з боку країни-нападника. 

15 листопада 1988 розпочався новий 36-річний цикл Сатурн/Нептун. Цей цикл пов’язаний із посиленням демократії, політичними змінами та реформами. Також цей цикл керує розвитком соціалізму та комунізму. Із осені 2005 до осені 2007 на фазі опозиції циклу стали видимі результати праці заради втілення ідеї демократизації суспільства. То був період гострого протистояння політичних сил, час великих змін і сподівань. Період жовтня 2011 — грудня 2014 – фаза «врожаю» циклу Сатурн/Нептун (падаючий трин), коли відновилася гармонія між мріями суспільства і структурами державної влади. Суспільство мало змогу насолодитися втіленням у державних структурах своїх соціалістичних та комуністичних ідеалів, а також змінами у державних структурах, що відбулися під впливом ідеї посилення демократії. Період об’єднання демократичних сил. Це був період можливостей для позитивного творчого співробітництва на ґрунті політичних змін в бік демократизації. У період із грудня 2014 до грудня 2017 – фаза падаючої квадратури циклу Сатурн/Нептун: криза ідей соціалізму та комунізму досягла максимального драматизму. Ми спостерігали, як ідеали «соціалізму з людським обличчям», які виникли у Радянському Союзі у другій половині 1980-тих, остаточно руйнуються, не витримавши випробування реальним життям. Люди, що вірять у ці ідеали, намагалися захищати їх. Але то був захист на залишках останніх сил. Політичні зміни та реформи в цей час остаточно витісняють залишки радянщини на периферію життя. Ідеали патерналістського матеріалізму руйнуються, не зважаючи на вірність та стійкість адептів. Із грудня 2017 до травня 2024 – фаза падаючого секстилю циклу: в цей час завершується боротьба за ствердження демократії, а прихильники ідеї соціалізму та комунізму, вичерпавши сили у боротьбі за своє домінування в соціумі, шукають шляхів примирення зі своїми супротивниками. Важливі події на міжнародному рівні, пов’язані з цим процесом, відбуваються в період 30 листопада 2018 – 8 січня 2020. Піки аспекту: 31 січня 2019, 18 червня 2019, 9 листопада 2019. Зазначу, що точний аспект фазі падаючого секстилю Сатурн/Нептун був 14 жовтня 1982, аспект належить до складу патерну факторів, кпов’1язаних зі смертю генсека Брежнєва. Аспект 45 градусів між Сатурном і Нептуном, що був точним 10 січня 1984, і невдовзі за ним кон’юнкція Юпітера з Нептуном (інший «соціалістичний цикл) 19 січня активізували наступний висококритичний для Радянського Союзу період у кілька місяців. Після того три кон’юнкції 1989 року в Козерогові, визначили нову важливу та серйозну стадію у суспільному розвитку людства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає