Гороскоп на місяць 28 вересня 2019 – 28 жовтня 2019

Місячно-сонячний цикл у Терезах
Місячно-сонячний цикл у Терезах

Місячно-сонячний цикл у Терезах. Пора року: осіннє рівнодення, період рівноваги в природі. Врожай вже зібрали, посортували, розклали по шухлядах – час зупинитися і оцінити все навколо, оцінити свою роль у світі. Час порівняти себе з іншими і звернути увагу на свої стосунки. За великим рахунком, це час, коли людина звітує Небесам про те, як вона оцінює все, що бачить навколо себе у зовнішньому світі та переживає у внутрішньому. Тобто, в цей час для нас на передній план виходить потреба виразити своє розуміння речей у символічній формі – у мистецтві: співи, танці, живопис, поезія, музика стають дуже важливими.

Архетип: діяч мистецтва, мудрий суддя. Тінь:  сноб.

Головна тема місяця: соціальна активність, стандартні соціальні ситуації, правила етикету, цивілізована поведінка, тонкі стратегії, дипломатія, миротворство, мистецтво, естетика, партнерство на паритетних засадах, співробітництво, союзи, шлюб, відверта ворожнеча, відновлення справедливості в суді.

Лейтмотив: любов до всього прекрасного. Так чи інакше, але весь місяць нас вмотивовуватиме бажання перебувати серед чудових речей, у красі і мати справу з гарними людьми.

Колективний настрій – “Я зважую” або “Я врівноважую”.

Мета прагнень: краса та гармонія.

Задача: проявляти себе в світі таким чином, щоб було красиво.

Небезпека: намагатися приховати недоліки поганого виховання наведенням зовнішнього лоску.  З цього приводу у Вікіпедії написано, що снобізм — це такий стиль життя, коли  людина копіює манери, смаки, поведінку представників вищого суспільства, але при цьому високо цінує предмети та явища не за їх якості, а лише за те, що ці предмети та явища схвалюють представники еліти, до яких сноб хоче бути причетним. Тобто сноб –  це людина з нижчих верств суспільства, що видає себе за людину із вищих кіл. В основі прагнення людини потрапити до вищих верств суспільства – закони біології: всі живі істоти, що живуть спільнотою, прагнуть переміститися з периферії спільноти до її центру. Наприклад, подивіться, як пливе косяк: риби крутяться коловоротом – ті, що з краю, рвуться всередину. Чому? Тому що з краю – небезпека, там полюють хижаки. Те саме і з людьми: ми прагнемо бути в гущі суспільного життя, бо там безпечніше, там більше їжі, комфортніші умови. Це нормально, коли син шахтаря і домогосподарки з села закінчує школу з відзнакою і їде до великого міста, щоб отримати вищу освіту і зробити блискучу кар’єру хірурга. Ненормально, коли замість заохочувати дитину до навчання батьки купують їй диплом, щоб людина щиро вірила у свої високі інтелектуальні здібності та мимоволі видавала себе за компетентного фахівця, яким вона не є.  В снобізмі немає нічого доброго – це погана риса. Що робити, щоб снобізм не зіпсував життя? Усвідомлювати його в собі і контролювати. Ваша поведінка, коли ви прагнете з периферії потрапити до центру і зайняти високе місце в суспільстві, має бути адекватною. Перевірте себе. У вас проблеми зі снобізмом, якщо:

–  ваша манера спілкування з тими, кого ви вважаєте представниками вищих верств суспільства, сильно відрізняється від манери спілкування з тими, кого ви вважаєте представниками нижчих верств суспільства. Наприклад, в ресторані ви звикли принижувати офіціанта, коли він, на вашу думку, недостатньо поважний із вами. А з тими, хто, на вашу думку, більш успішний за вас, ви стаєте запопадливі, надто люб’язні, або стаєте розв’язні, запанібратські. Що робити? Бути однаково поважними і ввічливими з усіма, незалежно від їх соціального становища.

– у будь-якій соціальній ситуації ви звикли демонструвати власну значущість, важливість, унікальність. Наприклад, в супермаркеті ви вимагає від продавчині відрізати на пробу шматок сиру, а коли та відмовляє, зауважуєте менторським тоном: «Коли я скупляюся в Європі, мені завжди дають скуштувати». Що робити? Думати про доцільність, своєї поведінки. Наприклад, якщо ви звикли купувати сир, попередньо його скуштувавши, то слід купувати сир не в супермаркеті, а в приватній крамниці сиру: там дорожче, але там вам дадуть скуштувати. 

– вам важко, неприродно, незручно, коли ви намагаєтеся копіювати манери людей із вищого світу. Наприклад, вам важко тримати поставу, граціозно рухатися, щиро посміхатися, легко приймати компліменти і говорити слова подяки, їсти без поспіху. Тому у вас подвійні манери: коли вас ніхто не бачить, ви поводитеся так, як вам зручно. Що робити? Відпрацьовувати гарні манери постійно і скрізь: поводитися красиво навіть там, де за вами ніхто не може спостерігати в принципі.

– ви нічого не тямите в моді і стилях, а просто йдете і купуєте таку саму річ, яку побачили на комусь, кого вважаєте представником вищого світу. Ви не почуваєтеся комфортно в своїх строях, але вас тішить думка про те, що вони куплені за великі гроші у розкішних крамницях. Що робити? Розвивати художній смак і свідомо формувати власний стиль.

– вам сильно псує настрій звістка про те, що оточення не вважає вас яскравою, милою, розумною, гарною, сильною, багатою, діловою, оригінальною, витонченою, знаменитою персоною. Ваші рішення та вчинки залежать від думки оточення про вас. Що робити? Уточнювати свій ідеал, підвищувати якість власної життєвої позиції, вдосконалювати власну систему цінностей, формулювати ціль свого життя.

Місячно-сонячний цикл в Терезах – це той місяць, що пов’язаний із бажанням та наміром давати всьому ціну та висловлювати своє розуміння речей через символи. Тому ми розмовляємо з партнерами, пишемо вірші, даруємо вишукані речі і робимо «красиві жести». Ми прагнемо знайти такий вихід із локальної ситуації, який не порушив би гармонії цілого. Тобто, нам важливо не зробити щось на гірше, нікого не образити, звести можливу шкоду до мінімуму. Тому нам потрібно більше, ніж зазвичай, часу, щоб прийняти важливе рішення. Люди в цей час можуть виглядати нерішучими. Але не варто плутати нерішучість із потребую зважити всі ризики та оцінити можливі наслідки. Ми відчуваємо, що для нас дуже важливо бути вишуканими, витонченими, знатися на мистецтві та на правилах етикету. Більше уваги і часу приділяємо стратегічному плануванню. Привертають увагу ті, хто вміє створювати красу: музиканти, танцюристи, актори. У суспільстві зростає попит на діяльність, пов’язану із театром, модою, фотографією, рекламою, оформленням інтер’єрів, прикрасами, косметикою. Стають популярними референти, дипломати, різноманітні посередники, конферансьє, декоратори.

У державі у фокусі уваги опиняється все, що пов’язане зі стосунками з іншими суспільствами та з відносинами між державами. Ці стосунки часто є наслідками того, що відбувається в галузі державної та військової служби, освіти, охорони здоров’я, малого та середнього бізнесу. Держава намагається продати результати своєї роботи іншим країнам.  В цей час на передній план в інтересах держави виходять міжнародні відносини, договори, союзи, війни та всі пов’язані з цим аспекти національних справ. В психологічному сенсі на передній план виходять якості, які нація проектує на своїх ворогів та партнерів, бо їй важко усвідомити ці якості в собі. Наприклад, власне прагнення до миру країна може проектувати на агресора, не усвідомлюючи, що агресор розпочав війну з метою знищити і підкорити, а не заради того, щоб просто припинити стріляти через те, що жертва агресії сама вирішила припинити стріляти у сподіванні на те, що це принесе їй мир.

Аспекти Сонця. Особиста творчість

У сфері особистої творчості подій дуже мало, але вони дуже вагомі, значні (7 жовтня точна падаюча квадратура Сонце/Сатурн, 13 і 14 жовтня точний падаючий секстиль Сонце/Юпітер і точний падаючий квадрат Сонце/Плутон, 28 жовтня точна опозиція Сонце/Уран). Це означає, що на міжнародній арені в першій половині жовтня відбуваються важливі зустрічі у вкрай несприятливих умовах. Драматичний період в історії. Приймати рішення й керувати, брати на себе відповідальність і бути лідерами  заважає тиск з боку тих, від кого ми залежимо і кого побоюємося.  Це період конфліктів із високопосадовцями, мудрецями, зрілими досвідченими політиками, аристократами, а також із знаменитостями світового масштабу та персонами, відомими у вузьких колах посвячених. Трохи пом’якшує жорстку ситуацію, спровоковану браком компетентності, браком досвіду, браком мудрості та стратегії дотримання законів міжнародного права. Це час, коли впливові персони не будуть поблажливими – доведеться надто дорого заплатити за зухвалість і самовпевненість. В цей час ми завершуємо справу, що здійснювали з кінця листопада 2018 у зв’язку із принципом розширення в нашому житті: вихід і більш високий соціальний шар, щедрі аванси, незаслужене везіння, покровительство з боку меценатів, доброта і щедрість з боку людей із широкими можливостями, подорожі, навчання, стосунки з іноземцями. Події, що відбуваються зараз, змушують нас шукати підтримки у персон із широкими можливостями  та молити богів про везіння. Прибутки цього періоду не будуть високими.  За цих обставин наслідки рішень, що ми прийняли наприкінці листопада 2018 щодо освіти, стосунків з іноземцями, юридичних питань, проявляються в сфері партнерства, співробітництва, відновлення справедливості в суді, дипломатії, відвертої ворожнечі. 

Ситуація в бізнесі, в кар’єрі, в політиці вкрай несприятлива: імперативні обставини складаються таким чином, що доводиться напружувати всі життєві сили, щоб зберегти свої кордони і не втратити досягнутого. У будь-якому випадку ми отримуємо те, на що заслуговуємо завдяки власним рішенням і виборам, які зробили в період із січня 2019. Це час платити за високе становище, якого ми досягли: нас очікує або важка сувора праця і наполеглива боротьба заради зміцнення позиції на верхівці – або нас розчавить пресом непідйомного тягаря те, на що ми зазіхнули через власну незрілість, недорослість. Це може бути період надважкої скрути і жахливих незворотних втрат. У будь-якому разі ми отримуємо лише те, на що заслуговуємо.

Третя декада жовтня вирізняється імперативними обставинами, що змушують приймати важливі самостійні рішення щодо таких речей як свобода творчості, незалежність особистості, роль у колективному житті, усвідомлення дружби та побратимства. В державі це період, коли нація, представники владних структур будь-якого рівня мають справу із наслідками своїх рішень щодо прогресивних реформ, науки, парламентаризму, стосунків із дружніми націями. Тут вірогідне протистояння в суспільстві через усвідомлення поняття волі, свободи, парламентаризму, колективного життя, планів на майбутнє. У третій декаді квітня 2019 виникли нові ідеї щодо самореалізації у колективній роботі, дружбі, клубному житті, наукових дослідженнях та у сфері передових технологій. Наприкінці жовтня дуже важливий період для тих, чия особиста творчість пов’язана з цими речами. Нам доводиться визначитись, оцінити свої стосунки з друзями та однодумцями.  Вирішити важливе питання щодо оригінальних людей, щодо винахідників, інженерів, реформаторів. В особистій творчості, що пов’язана із символьними системами, науковими розробками, передовими технологіями,  наступні півроку  – період отримання прибутків від тих творчих ініціатив, які було здійснені протягом попередніх 6 місяців.

Із 23 жовтня 2019 Сонце в Скорпіоні – починається другий місяць осені. Готуймося завершувати серйозні довгострокові програми, якими займалися з січня 2019 і підбивати підсумки особистих досягнень – 7 листопада точний падаючий секстиль Сонце/Сатурн.

Аспекти Меркурія в жовтні 2019. Інтелектуальні заняття: повільне читання, письменництво, розмова

Немає перешкод для навчання, спілкування, коротких подорожей, торгівлі. Сприятливі умови для будь-якої інтелектуальної активності. Загалом сприятливий для навчання і спілкування період.

До 3 жовтня 2019 Меркурій у Терезах. Щоб розум працював ефективно, необхідні краса і гармонія. В цей час на якість інтелекту сильно впливає естетика, вишукані речі, а також партнерські стосунки і соціальне життя. Це час тонких стратегій, дипломатії. Розумовій роботі та спілкуванню сприяють рафінованість, вишуканість міркувань. Людей цікавлять культура, цивілізованість, мистецтво. Підвищує якість інтелектуальної роботи читання художньої літератури, заняття танцями, слухання симфонічної музики.

Із 3 жовтня до 8 грудня 2018 Меркурій у Скорпіоні. В цей час нас цікавить все таємне, окультне, кримінальне, сексуальне, таємниця життя й смерті, психоаналіз. Крім того, цікавлять питання спадщини, кредитів, боргів, податків, спільного з партнерами майна, прибутків від партнерства та судових процесів. Ми мислимо глибоко, занурюємося все глибше й глибше у своїх дослідженнях втаємниченого. Щоб інтелектуальна діяльність була ефективною, слід мислити, як детектив: дуже глибоко, проникливо. Долати всі заборони, табу. Проникати у суть прихованих явищ. Намагатися дізнаватися метафізичний зміст явищ та подій, “йти по слідах”, розплутувати клубок таємниць. Щоб розум працював ефективно, потрібно вміти правильно переживати інтенсивні емоції. Якщо уникати кризових ситуацій, де потрібно шукати вихід для подолання кризи, мозок «вимикається» – здатність виконувати складні інтелектуальні задачі знижується.

3 – 8 жовтня у розмові з друзями та однодумцями важливо вміти логічно обґрунтувати свої креативні ідеї та аргументовано довести необхідність прогресивних реформ (7 жовтня точна опозиція Меркурій/Уран). 8 травня 2019 розпочався новий річний цикл Меркурій/Уран – виникли нові ідеї щодо навчання та спілкування за допомогою новітніх технологій, щодо застосування своїх знань у наступних галузях: символьні системи, програмування, інженерія, прогресивні реформи, колективна робота, наукові розробки. У перший тиждень жовтня процес опанування новітніх технологій досягає свого піку – наступні півроку будуть періодом, коли ми отримуємо користь із того, чого навчилися. В перший тиждень жовтня у науковців, програмістів, інженерів вірогідні пропозиції щодо нових контрактів, партнерства, співробітництва, союзів. Ситуація, коли треба обирати «або-або» між пропозиціями. Від чогось доведеться відмовитися. Можливе з’ясовування стосунків із друзями, в колективі, в клубному житті: «Ось так тепер буде, а ось від цього я відмовляюся”.

Водночас до 21 жовтня 2019 – період, коли ми завершуємо важливі справи, що були розпочаті у сфері кар’єри, бізнесу, політики у січні 2019. Підтримка з боку високопосадовців, впливових персон, завдяки відомим у вузьких колах персонам. Просування в кар’єрі завдяки знанням та зв’язкам. У наших інтелектуальних заняттях нам допомагають зрілі мудрі люди, представники еліти, люди великого бізнесу, політики (14 жовтня точний падаючий секстиль Меркурій/Сатурн).

Допомагають дружні стосунки з філософами, релігійними діячами, діячами мистецтва. Допомагає налаштуватися на інтелектуальну роботу і розслабитися класична музика, поезія, філософія (16 жовтня точний падаючий трин Меркурій/Нептун).

Ми можемо скористатися підтримкою з боку знаменитостей світового масштабу, відомих у вузьких колах посвячених персон. Нам допомагає інформація, що була глибоко прихованою. Допомога з боку вчених-дослідників, детективів, знаменитостей світового масштабу, хірургів, реставраторів (20 жовтня точний падаючий секстиль Меркурій/Плутон).

Наприкінці жовтня важливий для навчання, спілкування, знайомств, інтелектуальної діяльності період – зароджуються нові ідеї щодо заробітків і партнерства, громадського життя. У навчанні і в тонкій точній інтелектуальній роботі поруч опиняються світські леви і левиці, соціальні працівники, красуні і красені. Вірогідні цікаві і корисні нові знайомства (30 жовтня точна кон’юнкція Меркурій/Венера).

17 жовтня у 19 градусі Скорпіона розпочинається цикл ретроградності Меркурія, що завершиться 30 листопада 2019. Із 31 жовтня до 20 листопада Меркурій ретроградний. Із 17 жовтня розумова активність поступово (протягом двох тижнів) зміщується у бік внутрішньої роботи – роздуми більше стосуються особистого внутрішнього світу, ніж зовнішньої діяльності. Поступово всі процеси, пов’язані із навчанням, спілкуванням, подорожами, торгівлею, пригальмовують, розвиваються повільніше. Але це не стосується людей із ретроградним Меркурієм у гороскопі особистості – у них, навпаки, активізується інтелектуальна діяльність, відбувається більше цікавих знайомств, подорожей, обміну думками. Нижня кон’юнкція Меркурія з Сонцем 11 листопада – це значить, що до 8 лютого 2020 успіх інтелектуальної діяльності тим чи іншим чином буде визначатися вмінням мислити глибоко, міркувати з метафізичних позицій. Для ефективної розумової діяльності буде важливим високий рівень стійкості щодо до стресів. Сприяє розумовій діяльності як ніколи відсутність боргів і здорове сексуальне життя. Між 17 жовтня та 30 листопада 2019 має сенс глибоко зануритися у те, що вже вивчене. Варто згадати те, що вже добре відомо, і застосувати його в новій якості. Варто повернутися до того, що колись було цікавим заняттям, і відновити його на новому рівні. Можуть знадобитися старі конспекти, рукописи. Може з’явитися потреба зустрітися зі старими знайомими. А опанування принципово нового навчального матеріалу буде у цей час даватися досить важко, як і нові знайомства. Якщо в цей час відправитися у подорож, то вона відбуватиметься не так, як планувалося. На пересування піде більше часу, ніж мало би бути. Загалом навчання та опанування конкретних практичних навичок та вмінь у період 17 жовтня – 30 листопада відбуватиметься в умовах, що сприяють глибоким науковим дослідженням, пошукам виходу з маргінальної ситуації, подоланню кризи. Спонтанно виникатимуть нові ідеї щодо застосування розуму і знань у заробітках і партнерстві. Тож в цей час ми можемо повернутися до тих ідей, які колись відклали до кращих часів через те, що на їх втілення бракувало ресурсів – як глибоких знань, так і грошей, матеріальних речей, сприятливих соціальних умов. І от зараз кращий час настав – час дістати відкладені рукописи і діяти (20 жовтня точний падаючий секстиль Меркурій/Плутон. 30 жовтня при стаціонарному Меркурії точна кон’юнкція Меркурій/Венера). 20 листопада Меркурій починає рухатися у прямому напрямку відносно спостерігача з Землі – з цього часу всі справи, пов’язані з інтелектуальною діяльністю, спілкуванням, знайомствами, починають стрімко розвиватися. Час міркування над подіями внутрішнього світу завершується, ми починаємо більше цікавитися зовнішнім життям, прагнемо більше рухатися, опановувати нові знання, зав’язувати нові знайомства.

Аспекти Венери. Особисті прибутки і статки, стосунки, суспільне життя, миротворство

Наприкінці вересня – на початку жовтня критичний період щодо вирішення фінансових проблем, пов’язаних зі спадком, кредитами, податками, боргами. Криза у партнерських стосунках через питання спільного майна і сексуального життя, питання смерті та народження, реставрації та утилізації відходів, питання хірургії та протезування (1 жовтня точна падаюча квадратура Венера/Плутон). У жовтні у сферах фінансів і стосунків багато подій для тих, чиї особисті прибутки пов’язані з науковими розробками, передовими технологіями, прогресивними реформами, колективною роботою, серйозними довгостроковими проектами (підприємство, бізнес, архітектура, земля), з філософією, релігією, модою і мистецтвом, знаменитостями світового масштабу (12 жовтня точна опозиція Венера/Уран, 20 і 21 жовтня точний падаючий секстиль Венера/Сатурн і точний падаючий трин Венера/Нептун, 25 жовтня точний падаючий секстиль Венера/Плутон). Наприкінці жовтня зароджуються нові ідеї щодо заробітків за допомогою знань і практичних вмінь, мистецтва спілкування. В жовтні Венера рухається з високою швидкістю, тож події в сфері фінансів і стосунків розвиватимуться швидко, а дугові аспекти Венери сприятимуть тому, що не буде перешкод для того, щоб добре заробити на тих проектах, які ви розпочали рік тому. Якщо ж ви вважаєте за потрібне зараз заробити на чомусь принципово новому, то це невдала ідея – для нових проектів щодо статків і партнерства час ще не настав, зараз необхідно завершувати ті, що давно розпочаті. Це час віддавати борги, сплачувати рахунки, отримувати винагороди, це не час авансів. Лише завершення, підбивання підсумків, розчищення поля для нових ідей.

Із 14 вересня до 8 жовтня 2019 Венера в Терезах. У коханні, стосунках та фінансах в цей час таланить, якщо ви людина із вишуканим смаком: самовираження гармонійне, поведінка цивілізована, вбрання елегантне, поводження миле. Люди зараз вельми чутливі до зовнішності та до краси. Вимоги до партнера високі: “Партнером може бути тільки той, хто рівний мені у всьому”. Ми прагнемо в любові гармонії, краси, гарного смаку, витонченості. Любов у цей час розмірена, врівноважена, стосунки будуються на паритетній основі. Ми вельми чутливі до зовнішності та до краси об’єкта любові. Прагнемо виразити своє розуміння любові і краси в абстрактних символах: через твори мистецтва, через участь у громадському житті, через встановлення справедливості. Кохання, задоволення, мистецтво та фінансовий успіх – це зараз пріоритетна цінність. Гроші в цей час сприймаються як засіб, що дозволяє оточувати себе вишуканими витонченими речами, шляхетними людьми, перебувати в такому культурному середовищі, яке задовольняє естетичні потреби і відповідає етичним критеріям. Легко проявити здібності до живопису, музики, літератури та драматургії. Це щасливий час для шлюбу, у дітей проявляються таланти. Вдалий час, щоб підвищити особисті заробітки в сферах мистецтва, моди та всього, що стосується краси, гармонії, стосунків. В цей час легко втілювати розуміння краси та гармонії в інтелектуальні форми: література, дипломатія, миротворство, тонкі стратегії, мистецтво спілкування, риторика. В цей час легко розвивати свій смак, формувати імідж відповідно до правил культури поведінки, психології моди і стилю. Легко усвідомлювати і враховувати соціальні штампи і кліше в сфері іміджу.

Найбільш привабливими будуть молоді жінки, що добре знаються на мистецтві, мають гарні манери, тонкий і вишуканий смак. Варто підкреслювати власну чарівність, доглянутість, вміння вибудовувати тонкі стратегії та знаходити красиві дипломатичні засоби для миротворства. Дуже приваблюють гармонія, витонченість, грація. Приваблює все цивілізоване, елегантне, миле. Манери поведінки мають бути прекрасні у своїй стратегічній адекватності. Високо цінується вміння природно поводитися в будь-якому соціальному середовищі, відчувати, де доречний один стиль поведінки і одягу, а де інший. В основі іміджу – класика, дендизм, британський стиль. В еротиці: вміла спокусниця, граціозний стратег.

Соціальний образ: Художник, Дипломат, Елегантна Чарівна особа.

Стиль в мистецтві – класицизм.

Із 8 жовтня до 1 листопада Венера в Скорпіоні. У коханні, стосунках та фінансах в цей час таланить, якщо ви не боїтеся зазирнути у глибини своєї психіки і побачити справжні мотивації своїх оцінок у виборі стосунків і способів заробітку. Зараз відкриваються жахливі речі про кожного з нас як представників виду сапієнсів. Вимоги до партнера: “Партнером може бути тільки той, хто здатен долати маргінальну ситуацію і знаходити вихід із кризи”. Ми прагнемо в любові глибини, інтенсивності переживань, готовності згоріти у полум’ї пристрасті і відродитися із попелу до нового життя. Любов у цей час на межі неможливого, потужна, вражаюча, стосунки будуються на основі метафізичного сприйняття вражень. Ми вельми чутливі до сексапільності та до психічних особливостей об’єкта любові. Прагнемо виразити своє розуміння любові і краси в такий спосіб, що глибоко вражає, дістає до самих глибин, змушує через страждання повертатися до вічних цінностей. Таємниця життя і смерті, прийняття гіркої істини, прийняття незворотної втрати, очищення від фальші – це зараз пріоритетні цінності. Гроші в цей час сприймаються як засіб, що дозволяє відновитися до життя після глибоких потрясінь, реставрувати зруйноване, поховати померле, розчистити простір від залишків руїни для нового життя. Легко проявити здібності до дослідження глибоко прихованих речей, легко бути не гидливим. Це щасливий час для вирішення питань спадку, боргів, кредитів, податків, реставрації, реабілітації, хірургії, протезування. Вдалий час, щоб підвищити особисті заробітки від утилізації сміття, переробки старих речей. В цей час ми зазвичай бачимо недоліки свого смаку, іміджу відповідно до правил культури поведінки, переживаєм гостре невдоволення недоліками суспільного життя.

Найбільш привабливими та симпатичними будуть люди, що справляють враження надзвичайних, магічних. Найбільш привабливі молоді жінки: Цирцея – таємнича, незабутня, сексуально дуже приваблива, потужна, пристрасна і прониклива. Справжнісіньке «втілення гріха». Тінь: Медуза Горгона. У еротиці: глибоко пристрасна звабниця. Щоб виглядати привабливою і почуватися вдоволеною у коханні та соціальних ситуаціях, варто досліджувати питання моди і стилю як із теоретичного боку, так і з практичного. Виграшним буде власний стиль, що несе відбиток наукового підходу  до створення іміджу. Перевагу варто надати класичному стилю, буржуазному урбаністичному шику. Найбільш привабливими та симпатичними будуть люди, що виглядають елегантно. Відверта сексуальність – прояв поганого смаку. Навпаки, підкресліть чуттєвість. Вигляд має бути магнетичний, має натякати на розкриття таємниць та заглиблення у небезпечне невідоме. Найбільш виграшний стиль в одязі – міський шик. Приділяйте своїй зовнішності достатньо часу та уваги. Робіть акцент на аксесуарах: сумки й туфлі, рукавички, ремені, капелюхи – це має бути вишуканим та привабливим. Слідкуйте за тим, щоб вам лічило те, що ви одягаєте. Бо в цей час є спокуса нехтувати гарним смаком заради епатажу. Нехай основні речі будуть у класичному стилі та нейтральних кольорів. У робочому гардеробі важливо мати модні блузки та кофтини. Дуже привабливо в цей час виглядають на жінці брючні костюми, стилізовані під традиційні англійські чоловічі вбрання – дендизм. Взуття при цьому має бути ключовим елементом: туфлі-кораблики на підборах, балетки, вишукані лофери та оксфорди, кеди у бездоганному стані. На вечір виграшною буде проста сукня-сорочка, доповнена вишуканим кольє або намистом, або яскравим шарфом чи шаллю. Знов таки, потурбуйтеся про вишукане елегантне взуття. У своїй гамі кольорів обирайте такі: темний беж + какао, темний бронзовий + болотний, кармін + теракота, яєчний жовтий + бурштиновий, темно-блакитний + темно-бузковий, смородиновий + рожевих пелюсток, зелений + смарагдово-зелений, какао + світло-шоколадний, колір полину + колір хвої, колір чорносливу + світло-фіолетовий.

Соціальний образ – Маг, Цілителька, Могутня Володарка. Стиль у мистецтві – сюрреалізм.

10 – 12 жовтня важливо відверто з’ясувати стосунки із друзями та однодумцями у питаннях щодо особистого майна, грошей, заробітків, етики, естетики. Тут можливе протистояння, відверта ворожнеча. Стосунки можуть несподівано зруйнуватися, якщо вам не вдалося порозумітися (12 жовтня точна опозиція Венера/Уран). 8 травня 2019 розпочався новий річний цикл Венера/Уран, що пов’язаний із застосуванням власної геніальності заради заробітків та прибутків. В першій половині жовтня ідеї щодо заробітків за допомогою новітніх технологій, наукових розробок, винахідництва, оригінальності, інженерії досягли повноти. Ви можете винести свої наукові розробки в соціум. І якщо спільнота високо їх оцінить, у вас наступні півроку будуть від цього прибутки. При цьому саме зараз можуть бути напружені стосунки з друзями та однодумцями. Протистояння з винахідниками, інженерами, науковцями, оригінальними особистостями. Це друга з трьох криз року — криза оцінки втіленої протягом попередніх 6 місяців ідеї збагачення за рахунок оригінальних ідей. Вірогідно, доведеться відмовитися від чогось цінного заради отримання чогось більш значущого, вагомішого.  

У другій половині жовтня 2019 нам легко отримувати прибутки – власне фінансове становище і партнерські стосунки міцні, якщо у нас гарна репутація  і високий статус у суспільстві, якщо у нас є визнання і винагороди, якщо ми є людьми зрілими і надійними (20 жовтня точний падаючий секстиль Венера/Сатурн). Легко отримати коштовні подарунки і прибутки також, якщо джерело особистих статків пов’язане зі знаменитостями світового масштабу або з відомими у вузьких колах персонами, а також із великими фінансовими операціями, таємницями, хірургією, протезуванням, питаннями смерті та народження (25 жовтня точний падаючий секстиль Венера/Плутон). В іншому разі справи в сфері фінансів та партнерства настільки погані, що ми «доїдаємо» те, що залишив нам той, від кого ми залежимо і кого побоюємося, відчуваємо межі власної немощі перед лицем фатуму. Це означає, що  наше вміння розподіляти фінансові ресурси на довгій дистанції, а також наше вміння бачити в глибині соціальних процесів не витримали перевірки життям на міцність – фінансова надійність руйнується, бо ми маємо конфлікт в середині системи цінностей і дитяче ставлення до грошей. Тепер ми цілком під владою того, до чого призвело слідування нашим уявленням про багатство і бідність, про економію і розподіл благ, про закони життя і смерті великих колективів. У лютому 2019 у нас виникли ідеї щодо зміцнення власного фінансового становища і щодо надвеликих прибутків. І от тепер ми на завершальному етапі їхнього цілковитого втілення. До грудня 2019 ми матимемо справу із наслідками подій, що відбувалися із лютого 2019. Оскільки ми істоти соціальні, то ми матимемо справу не лише із наслідками власних дій, а і з наслідками колективного вибору і вчинку. Це може не бути приємним досвідом. Нинішні події показують, наскільки ви доросла людина у ваших уявленнях про політику, про особисту власність, про партнерство. В цей час ми або спокійні і вдоволені – або виснажені безплідною боротьбою і шукаємо підтримки з боку мудрих старших. Це час підбивати підсумки і планувати нові джерела прибутку у сфері кар’єри, бізнесу.

Водночас легко проясняються заплутані ситуації у фінансах, щодо джерела особистого прибутку, у стосунках із партнерами та відвертими ворогами. Ідеї щодо заробітків за допомогою мистецтва, що з’явилися у квітні 2019, принесли результати і тепер ми легко ними користуємося (21 жовтня 2019 точний падаючий трин Венера/Нептун).

Наприкінці жовтня на наші фінансові справи і на справи партнерства активно впливає все, що пов’язане з раціональним мисленням: поінформованість, здатність до логіки, вміння збирати інформацію та аналізувати. Поруч із нами опиняються обізнані люди, консультанти, інформатори. Повертаються із минулого ті, з ким цікаво поговорити. Цей аспект може символізувати повернення до колись відкладеної до кращих часів ідеї приємної подорожі, навчання/викладання з метою збагачення, заробітків завдяки розуму і знанням (зо жовтня 2019 точна кон’юнкція Меркурій/Венера при стаціонарному Меркурії).

Аспекти Марсу. Боротьба, спорт та професійна майстерність

Подій у сфері боротьби, спорту та професійної майстерності в жовтні 2019 небагато – всього лише одна: дуже гостра криза, коли доводиться дуже сильно напружуватися, щоб довести до кінця конкретну цілеспрямовану дію, що була розпочата у березні 2018 року, коли у нас виникли нові ідеї щодо підвищення свого статусу та просування в кар’єрі завдяки своїй професійній майстерності. Події, що відбуваються зараз, змушують нас захищати, відстоювати свої професійні та бойові здобутки, яких ми досягли з січня 2018. У будь-якому випадку ми отримуємо те, на що заслуговуємо завдяки власним практичним діям, які зробили в період із квітня 2018. Це час платити за високе становище в галузі професійної майстерності та спорту, якого ми досягли: «останній бій» заради зміцнення позиції майстра на верхівці, відступати немає куди,  перемога потребує напруження всіх сил, але за неї варто боротися – тоді у грудні можна буде розслабитися і перепочити, користуючись підтримкою суспільства, Провидіння, вагомих світових гравців і Долі (27 жовтня 2019 точний падаючий квадрат Марс/Сатурн). Зараз у кар’єрі, власному бізнесі необхідно зосередитися на роботі, сконцентрувати всі сили на досягненні мети та подоланні перешкод. На державному рівні – це час, коли необхідно з усіх сил захищати кордони країни від відкритого ворога, боротися за відновлення справедливості в суді, утримувати порядок в країні в умовах політичної нестабільності. У громадянського суспільства в такі періоди є претензії до структур державної та будь-якої влади. Якщо керівництво держави мудре і досвідчене, воно заздалегідь усуває будь-які причини для невдоволення громади, уважно дослухаючись до протестних настроїв і вимог громадянського суспільства.  І в такому випадку це буде період, коли у керівництва держава і у майстрів, що зайняті своєю професійною діяльністю, буде просто дуже багато роботи. Якщо ж керівництво держави не звертає уваги на невдоволення громади і продовжує посилювати тиск на права і свободи громадян, то таке керівництво дуже ризикує, дратуючи і без того сильно роздратоване поведінкою можновладців суспільство. До березня 2020 ми матимемо справу з результатами своєї практичної діяльності у сфері професії та кар’єри та із наслідками тій подій у політичному житті, що були ініційовані політиками і активною частиною громади в період із березня 2018. Це не час для нових починань в кар’єрі, бізнесі, політиці – це час відстоювати досягнення, захищати від руїни здобутки, доводити до кінця добрі справи. На нові починання немає енергії – вона з’явиться лише в середині березня 2020. Ще раз: зараз не час розслаблятися, не час ховатися від загрози, не час відмовлятися від своїх інтересів на користь інтересів партнерів і ворогів.

Із 4 жовтня до 19 листопада 2019 Марс у Терезах.  В цей час агресивність та працездатність у нас невисокі. Ми усвідомлюємо брак сили і відваги: «Не боєць у прямому сенсі цього слова». Зазвичай розумній людині в такі часи зрозуміло, що не варто боротися із відвертим ворогом прямо із відкритим заборолом. Доречно діяти в обхід: вибудовувати тонкі стратегії, налагоджувати дипломатичні стосунки, об’єднуватися із союзниками, відстоювати справедливість у суді. Слід вміло використовувати в боротьбі мистецтво спілкування, чарівність, стосунки між людьми. 

Які якості в цей час нам потрібні, щоб перемагати у боротьбі та робити щось на рівні високої майстерності?

  • Цивілізованість, вишуканість
  • Здатність вибудовувати тонкі стратегії
  • Здібності до дипломатії
  • Вміння вибудовувати стосунки на паритетних засадах
  • Вміння відновлювати справедливість у суді

Щоб перемагати у боротьбі та у професійній майстерності, маємо діяти лише після того, як зважені всі «за» і «проти», враховані всі тонкощі й нюанси, є надійна тонка довгострокова стратегія. Діяти слід красиво, етично, цивілізовано. Це той випадок, коли сила програє вишуканій стратегії.

Як боротися? Тонко. Розробити тонку стратегію, використовувати в якості зброї судову систему, дипломатію, союзи, партнерство, співробітництво, силу мистецтва, силу влучного слова. Проблему в боротьбі становить некомпетентність, брак відповідальності та лідерських якостей, слабкість волі, невміння керувати, невміння приймати важливі самостійні рішення та обирати в імперативних ситуаціях «або – або». Є схильність уникати відповідальності, відтерміновувати важливе рішення, тримати недоречну театральну позу замість шляхетно панувати. Попередні періоди Марсу в Терезах:

  • 8 грудня 2013 – 26 липня 2014
  • 13 листопада 2015 – 3 січня 2016
  • 23 жовтня 2017 – 9 грудня 2017

Аспекти Юпітера, Сатурна, Урана, Нептуна, Плутона. Події на рівні держав і великих колективів

У перший тиждень жовтня – важливі міжнародні зустрічі. Гостра криза на рівні структур будь-якої влади. Тут держава і населення мають справу із наслідками своїх рішень і вчинків, що здійснювали з січня 2019 у зв’язку із принципом стабільності на надійності. Події, що відбуваються, змушують напружуватися і нести відповідальність за захист кордонів і порядку. У будь-якому випадку ми отримуємо те, на що заслуговуємо завдяки власним рішенням і виборам, які зробили в період із січня 2019. Це час платити за високе становище, якого ми досягли: нас очікує або зміцнення позиції керівників держави та нації в цілому на верхівці – або тягар обов’язку, виконати який у нас немає сили особистості і компетентності. Це може бути керування державою в період скрути і незворотних втрат. У будь-якому разі ми отримуємо лише те, на що заслуговуємо (7 жовтня точна падаюча квадратура Сонце/Сатурн). У важкій для керівництва колективів ситуації можна розраховувати на те, що дотримання законів міжнародного права пом’якшить суворість випробувань. Також можна розраховувати на підтримку і винагороду за рішення і вчинки, що були здійснені в період з листопада 2018 (13 жовтня точний падаючий секстиль Сонце/Юпітер). У другій декаді жовтня допоможе у подоланні кризи підтримка з боку інтелектуалів та діячів мистецтва (14 жовтня точний падаючий секстиль Меркурій/Сатурн, 20 жовтня точний падаючий секстиль Венера/Сатурн). Втім до кінця жовтня роздратування поведінкою владних структур з боку активної громади буде лише посилюватися, якщо можновладцям забракне мудрості дослухатися до вимог суспільства. Крім того, можна очікувати загострення у війні за умови нефахової діяльності політиків на дипломатичному рівні (27 жовтня точна падаюча квадратура Марс/Сатурн).

Щодо цінності свободи, незалежності, парламентаризму, науки, прогресивних реформ, то вона в жовтні 2019 дуже висока: про це говорять, думають, навколо цього  об’єднуються громади, в суспільстві виникають ситуації, що змушують усвідомлювати власну роль у боротьбі за свободу. В листопаді ця тенденція посилюватиметься і набуватиме сили конкретних цілеспрямованих активних дій.  Лихо колективам, які протиставлять агресію прагненню активної частини суспільства до незалежності і свободи (7 жовтня точна опозиція Меркурій/Уран, 12 жовтня точна опозиція Венера/Уран, 28 жовтня точна опозиція Сонце/Уран, 24 листопада точна опозиція Марс/Уран). Прагнення свободи посилюється завдяки тому, що розум і почуття прекрасного в цей час відкриті до сприйняття енергій високих ідеалів, люди переповнені почуттям любові, яке легко висловлюють в словах і в мистецтві (16 жовтня точний падаючий трин Меркурій/Нептун, 21 жовтня очний падаючий трин Венера/Нептун). Крім того, імперативні обставини, пов’язані із драматичними подіями світового рівня у першій половині жовтня, змушують людей брати на себе відповідальність у питаннях життя і смерті, відродження до життя, подолання маргінальної ситуації, пошуку виходу із кризи. Йдеться про прояви колективної волі мільйонів людей (14 жовтня точна падаюча квадратура Сонце/Плутон).  Колективне несвідоме легко знаходить спосіб виразити себе в словах і в символах мистецтва, що єднає людей перед лицем смертельної небезпеки, зоб протидіяти їй (20 жовтня точний падаючий секстиль Меркурій/Плутон, 25 жовтня точний падаючий секстиль Венера/Плутон).

15 листопада 1988 розпочався новий 36-річний цикл Сатурн/Нептун. Цей цикл пов’язаний із посиленням демократії, політичними змінами та реформами. Також цей цикл керує розвитком соціалізму та комунізму. Із осені 2005 до осені 2007 на фазі опозиції циклу стали видимі результати праці заради втілення ідеї демократизації суспільства. То був період гострого протистояння політичних сил, час великих змін і сподівань. Період жовтня 2011 — грудня 2014 – фаза «врожаю» циклу Сатурн/Нептун (падаючий трин), коли відновилася гармонія між мріями суспільства і структурами державної влади. Суспільство мало змогу насолодитися втіленням у державних структурах своїх соціалістичних та комуністичних ідеалів, а також змінами у державних структурах, що відбулися під впливом ідеї посилення демократії. Період об’єднання демократичних сил. Це був період можливостей для позитивного творчого співробітництва на ґрунті політичних змін в бік демократизації. У період із грудня 2014 до грудня 2017 – фаза падаючої квадратури циклу Сатурн/Нептун: криза ідей соціалізму та комунізму досягла максимального драматизму. Ми спостерігали, як ідеали «соціалізму з людським обличчям», які виникли у Радянському Союзі у другій половині 1980-тих, остаточно руйнуються, не витримавши випробування реальним життям. Люди, що вірять у ці ідеали, намагалися захищати їх. Але то був захист на залишках останніх сил. Політичні зміни та реформи в цей час остаточно витісняють залишки радянщини на периферію життя. Ідеали патерналістського матеріалізму руйнуються, не зважаючи на вірність та стійкість адептів. Із грудня 2017 до травня 2024 – фаза падаючого секстилю циклу: в цей час завершується боротьба за ствердження демократії, а прихильники ідеї соціалізму та комунізму, вичерпавши сили у боротьбі за своє домінування в соціумі, шукають шляхів примирення зі своїми супротивниками. Важливі події на міжнародному рівні, пов’язані з цим процесом, відбуваються в період 30 листопада 2018 – 8 січня 2020. Піки аспекту: 31 січня 2019, 18 червня 2019, 9 листопада 2019. Зазначу, що точний аспект фазі падаючого секстилю Сатурн/Нептун був 14 жовтня 1982, аспект належить до складу патерну факторів, кпов’1язаних зі смертю генсека Брежнєва. Аспект 45 градусів між Сатурном і Нептуном, що був точним 10 січня 1984, і невдовзі за ним кон’юнкція Юпітера з Нептуном (інший «соціалістичний цикл) 19 січня активізували наступний висококритичний для Радянського Союзу період у кілька місяців. Після того три кон’юнкції 1989 року в Козерогові, визначили нову важливу та серйозну стадію у суспільному розвитку людства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає