Хроніки квартирного ремонту

***

Неправильний вибір майстра стає очевидним вже під час першого його руху в роботі. Але ж ніт, я починаю активно себе вмовляти, що то лише моя параноя змушує мене хвилюватися. Що треба вірити людям. І остаточні масштаби пиздеця стають очевидними в нюансах дрібних деталей, коли робота завершена і отримані за неї кошти говіркий імітатор бурхливої діяльності вже віддав своїй дружині. Друзі, вірте своїй параної більше, ніж словам людини, яку ви бачите вперше. Не соромтеся казати собі, що помилилися у виборі. Женіть паразитів, що видають себе за майстрів, якомога швидше – до того, як вони перетворять весь важ життєвий простір на руїну.

***

Сьогодні ми позбулися псевдо-будівельника простої людини Віталіка, він пішов назавжди – і це таке полегшення! Я би мала дати копняка на прощання, але, пам‘ятаючи християнські заповіді милосердя, відпустила з миром. Прошу у Іванця за чашкою кон‘яку пробачити ці купу баксів, що я віддала пройдисвіту, як ошукана дурепа, а він регоче: «Ніт, мені подобається спостерігати, як ти лаєшся на себе».

***

– А що вам не подобається? Я стараюся, я все роблю, як можу. Воно буде гарним потім. Спитайте в людей, їм подобається.

***

– А ще довелося самій з п’ятого поверху у мішках виносити будівельне сміття. Чотири дні носила. В один день 20 мішків. Ну, і вікна старі, що він зняв.- А чого ж він сам те не виносив?- Бо у нього серце і тиск 190 на 100.- ?- Так, він більше 4 годин працювати не міг. Задишка. Ожиріння. Робив все повільненько. З перервами на 1 -2 дні вихідних. Тож три вікна ставив 8 днів.

***

Сьогодні люди дуже легко позиціонують себе як майстрів у будь-якій галузі, не маючи зеленого поняття про предмет, за який взялися. Криза компетентності. В усіх сферах життя. Прості люди почуваються дуже добре. Це та сама хитросрака “простота, что хуже воровства”.

***

Те, що важко оцінити, легко знецінити. Я пишалася ремонтом, що ми з моїм майстром Валерію зробили у 2005 році. Робив все, звісно, Валера, а я лише спостерігала кожну мить, бо не виїхала з квартири, а залишилася жити на дивані серед руїни, що з кожним днем під рукою Майстра перетворювала свій хаос на Космос. Валера вже не працює в тій Ко, що колись, я не знайшла його. І я найняла іншу людину, яку рекомендували мені ті, кому довіряю. Мені сказали, що то Майстер. Але коли ця людина почала байдужо трощити створену з величезною майстерністю, любов‘ю, знанням технологій красу, я зрозуміла: ця людина самозванець. Той, хто не здатен цінувати, любити, поважати творіння Майстра, не може бути майстром, що би він сам там про себе не говорив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає