Про імітаторів Першого дому

Найважливіший дім – Перший. Він символізує пошуки відповіді на запитання, адресовані самому собі: хто я, що я таке, яка я істота, які мої особливості, чим я відрізняюся від інших, які особисто мені притаманні якості, як я маю вбиратися, який у мене власний стиль? Перший дім активний все життя, бо ми постійно змінюємося: змінюється наше тіло, погляди на життя, особисті інтереси, і ми постійно маємо ставити собі запитання Першого дому і чесно відповідати на них. Це складна робота, енерговитратна. Значно легше вдавати із себе когось, ніж усвідомлювати себе самого і розвивати необхідні якості.

Коли ми малі, ми вважаємо себе тими, хто нас оточує. Наприклад, овечка, що зростає серед цуценят вівчарки, вважає себе вівчаркою. І коли виростає, то поводиться не як вівця, а як вівчарка: стрибає, бігає, виляє хвостиком, заграє. З людьми так само. Кіплінг написав красиву, але неправдиву історію про Мауглі, що виріс у джунглях серед тварин людиною. В природі мауглі ніколи не виростають людьми – вони виростають тими тваринами, які їх виховали, і не здатні розуміти людську мову і розмовляти. Але людська дитина, що росте в суспільстві людей, виростає людиною. І це значить, що люди серед людей здатні усвідомлювати, ким вони є. Але чому це роблять не всі? Бо не хочуть. Ми маємо свободу волі – вільні обирати, ким нам бути: собою чи подобою тих, хто нас виховав, або подобою тих, кого беремо за приклад.

Деякі люди так добре вміють вдавати із себе те, ким вони не є, що ми дуже довго можемо не бачити, що маємо справу не з особистістю, а з імітатором особистості. Наприклад, ви можете подружитися з кимось на ґрунті того, що ви обоє обожнюєте тварин і у вас обох є собака. Ви часто зустрічаєтеся, бачитеся, спілкуєтеся, проводити разом багато часу – і все гаразд. Аж раптом ваш друг міняє житло: переїздить у більш раритетну квартиру. І ось він запрошує вас в гості, показує, як чудово він все облаштував в новому житлі. І раптом каже фразу, яка перекреслює все, що давало вам підставу вважати його другом і однодумцем. Він каже: «Моя собака бультер’єр не надто добре гармонує з цим інтер’єром, тут краще буде виглядати англійський бульдог, я вже пригледів собі цуценя». І ви розумієте, що він лише імітує любов до свого пса, а насправді нічого не відчуває. Пес для нього лише аксесуар, частина власного іміджу. І ви розумієте, що і до вас він теж не відчуває дружніх почуттів, що ви також лише частина його іміджу. І ви кажете: «То, вірогідно, і я не надто пасую до твого нового помешкання – варто поміняти мене на іншого друга».

Перший дім гороскопу йде за Дванадцятим домом в циклічності життя. Тож, немає нічого таємного, що не стало би явним. Можливо скільки завгодно інтригувати, напускаючи туману навколо власної персони в ситуації Дванадцятого дому, але одного разу неодмінно ввімкнеться ситуація Першого дому – і розвіється туман, щезне інтрига, і ви опиняєтеся у фокусі уваги подібно новонародженій дитині – тим, ким ви є насправді, і цього неможливо приховати. Тож, не уникайте достеменно розглядати себе, ретельно вивчати, глибоко досліджувати, сміливо пізнавати, не шкодуйте зусиль на розвиток себе. Не імітуйте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає