Бог росії та України

Oleh Mudryi: – Бог росії та України відрізняються? Де та чітка межа по якій ми їх можемо відрізнити?Як виглядає бачення майбутнього в українській культурі?

Відповідаю: – Українець – це людина, світогляд якої, тобто, Бог, за вашою термінологією, ґрунтується на трьох компонентах вкупі: антична філософія+християнство+наука. В світогляді росіянина не присутні всі три компоненти, замість них: шаманізм+православіє сталінізму+есхатологічний комплекс. В християнстві ознакою зла є неповага до особистості, що вирізняє росіян. Українців вирізняє повага до особистості та здатність солідаризуватися. Росіяни не солідаризуються, створюють атомістичне суспільство. Культурна відмінність гранично чітка. Щодо бачення майбутнього, то український час циклічний, а російський – лінійний. Тому росіянці бачать у майбутньому себе імперією Петра першого, а українці бачать загибель російської імперії і розвиток звільнених народів у власних демократичних державах із соціальною справедливістю. Продекларовано чітко це бачення нами ще у 1891 році на могилі Кобзаря. І, як бачите, відтоді воно втілюється в життя неухильно.

«Український космос» («Ukrainian Space») картин українського художника Олега Шупляка

Лесь Подерв’янський: “МИ НІЯК НЕ МОЖЕМО СПІВІСНУВАТИ, ТОМУ ЩО ВОНИ НЕ СПРИЙМАЮТЬ НАС ЯК САМОСТІЙНУ ДЕРЖАВУ.Тому що не ми відрізняємося від них, а вони відрізняються від всього іншого людства, вони абсолютно не такі, як всі інші люди. Я не впевнений, чи вони Хомо(Homo sapiens). Була така бокова гілка Неандертальців(Homo neanderthalensis). Хомо сапієнс – це ті, що з Африки, а Неандертальці з іншого місця. І вони зовсім інакші. Якщо ви будете з ними спілкуватися, то помітите, що вони не схожі на всіх інших людей на планеті. Відрізняються всім”.

***

11 серпня 2022

Artur Arturovich: – Семіра, яка енд Веташ, і яка активно “топить” за великого та мудрого ПУ, у своїх прогнозах ставить питання дуже по російськи, не скільки триватиме війна, а скільки території Україна ще втратить.

Астрологиня Ольга Іванець: – Artur Arturovich, абсолютно не здивована – звичайні великодержавні російські шовіністи. Можна провести величезну роботу з дослідження міфології і астрології, опублікувати її у 1994 розі під час демократичного періода правління Єльцина – і вже у 1999 році стати переконаним путіністом. Саме про це явище я і кажу на прикладі хорошого російського астролога Авессалома Подводного.

Artur Arturovich: – Та справа не в цьому, вона, як і Левін, все пояснює транзитами і астероїдами, пов’язаними з картами 1000 річної давнини. Типа, відректифікували

Астрологиня Ольга Іванець: – Artur Arturovich, справа саме в цьому: Подводний вивчив технологію астрології як символьної системи, що описує реальність, але при цьому знехтував світоглядом творців цієї системи – людей європейської культури. А у відриві від цієї культури технологія астрології – це просто ключ, дверей до якого не існує. Так Семіра описала астрологію у зв‘язку з міфологією – і все, це лише описання, застосувати астрологію до реалій російської культури неможливо, тому Семіра просто натягують сову на глобус у своїх фантазіях. Левін же просто відверто бреше, коли називає РФ спадкоємицею Новгороду і будує якісь вигадані карти, щоб прогнозувати відродження СРСР. Грубо кажучи, ці люди божевільні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає