Чи можна мінімізувати негативні прояви важких аспектів гороскопу?

– Я не можу на даному етапі осягнути цей дуалізм між бажаннями та можливостями, а також про перешкоди у реалізації моїх планів. Чи можна допустити думку, що це можна мінімізувати?

– Так, це можна мінімізувати. Яким чином? Через рефлексію. Наприклад, ви констатуєте факт: “Я не можу на даному етапі осягнути цей дуалізм між бажаннями та можливостями, а також про перешкоди у реалізації моїх планів”. І на цьому не можна зупинятися – треба розгортати це твердження на рівні якостей і доводити до предметного рівня, розбираючись із кожною якістю на конкретному прикладі із власного життя. Саме про таку практику говорить у лекції про побудову світогляду Андрій Баумейстер. Якщо ви не будете рефлексувати, нічого мінімізувати не вдасться: з вами відбуватимуться якісь події, сенси яких від вас будуть закриті, а значить не буде досвіду робити із них правильні висновки. Події повторюватимуться в межах одного й того самого сюжету, а ви цього не усвідомлюватимете, не помічатимете. Спеціалізація виду хомо сапієнсів – розум. Саме завдяки розуму вид виживає. Хочете мінімізувати прояви негативних якостей свого характеру? Рефлексуйте! Аналізуйте свої мотивації, вибори, вчинки. Розвивайте свою здатність мислити: навчайтеся філософії та мистецтву. Іншого шляху немає.

Щоб ви розуміли – на прикладі алегорії: шикарний кущ троянди, купа пуп’янків, кожен потенційно – прекрасна троянда. Але реально прекрасних троянд – одиниці. Деякі пуп’янки в’януть, не розкрившись. Людина – не рослина. Бо має свободу волі. Ви здатні розвивати себе волею. Але на те має бути ваше особисте рішення. Ніхто для вас того не зробить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає