Про самостійний аналіз гороскопу особистості

Астрологію як символьну систему можна опанувати за кілька місяців. Але навчання має бути системне. У мене на сайті – мої старі реферати. Я навчалася автодидактом – читала всі підряд підручники, до яких могла дотягтися у період Перебудови та перших років Незалежності. Тоді було дуже багато астрологічної літератури – переклади західних підручників. Але не було доступу до іноземних навчальних закладів.

У 2008 чоловік цифрував мої старі реферати, і ми виклали їх на сайті. Там в цілому правильні речі, але багато нюансів і тонкощів просто не описані. За тими рефератами загальне уявлення про астрологічні принципи отримати можна, але навчитися якісно читати гороскоп – ні. Коли мене запитують, де навчатися, раджу Лондон, факультет астрології. Самостійно, якщо немає якісної астрологічної освіти вкупі з якісною загальною освітою, аналізувати гороскоп небезпечно. Наприклад, хибне уявлення про прояви Сатурну у 12 домі могло би призвести до того, що розвилася би ірраціональна фобія перед проявами принципу Сатурну в житті та перед проявами принципу 12 дому, що мало би вкрай негативні наслідки на рівні подій особистого життя. Тому я раджу людям, що цікавляться астрологією, або серйозно навчатися астрології, або припинити розважатися зі своїм гороскопом особистості.

На Заході останні роки люди приходять до лікаря лише підтвердити діагноз, що самотужки встановили собі за допомогою читання у Гуглі. Ця тенденція стійка, набирає обертів і далі буде саме так у суспільстві з самоосвітою. Про це говорить Андрій Баумейстер у своїй лекції щодо побудови світогляду. Але з астрологію не так, як із медициною у цьому плані. Людина ж іде до лікаря з діагнозом, що поставила собі сама. А астрологи, що ніде не навчалися, начитавшись астрологічних дописів у Інтернеті, йдуть не на факультет астрології системно навчатися, а у ЗМІ – викладати свої фантазії перед суспільством. Тому коли бачу, що людина аналізує свій гороскоп, завжди запитую: де навчалася, на які знання спирається, роблячи висновки. Бо за 9 років консультування в Інтернеті до мене надто багато людей приходило із синдромом езотеричної інтоксикації – глибокий невроз на тлі перевантаження мозку езотеричною літературою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає