Айріс Апфель: 98 років

Айріс Апфель про стиль, щасливе життя і розуміння себе
29 СЕРПНЯ 2019

Айріс Апфель є однією з найбільш впізнаваних модних ікон у світі. Їй присвячують музейні виставки, її книга стоїть на полиці кожного шанувальника моди, а документальну кінострічку про неї переглядають по кілька разів. Часто яскрава, завжди цікава, ця нью-йоркська it-girl стала популярною завдяки дотепності, смаку та інтелекту. 29 серпня пані Апфель виповнюється 98 років, на честь чого vogue.ua згадує її найкращі вислови.

– Що б ви не робили і скільки б грошей у вас не було, в 80 років ви не матимете вигляду на 30. Навіщо витрачати стільки сил і засобів на ці маніпуляції із зовнішністю? Було б набагато краще, якби жінки додали собі розуму в голові, а не ботоксу в обличчя (принцип самопрезентації 1 дому).

– Мода схиблена на юності. Але у 70-річних жінок немає тіл 18-річних дівчат, а у 18-річних дівчат немає грошей 70-річних жінок (принцип поваги до особистої власності 2 дому).

– Я була заміжньою 68 років. Це дуже багато проведеного разом часу. Іноді здавалося, що ми разом вже ціле століття, а іноді – що лише мить (принцип співробітництва 7 дому).

– Якщо ви зовні непривабливі, ви розвиваєте в собі шарм і дотепність, може, якийсь талант або унікальну рису. Якщо ви некрасиві, у вас більше шансів стати привабливими. А якщо ви красиві, часто ви просто красиві і все (принцип краси і гармонії Венери).

– Якщо ви не почуваєтеся комфортно, неважливо, як розкішно ви одягнені, це не матиме правильного вигляду. Я волію бути щасливою і почуватися комфортно (принцип адаптації Місяця і щасті Юпітера).

– Більше – це більше, а менше – це нудно (принцип розширення Юпітера і принцип обмеження Сатурну).

– Я не люблю тренди, я волію традиції (принцип початкової освіти 3 дому і принцип світогляду 9 дому).

– Сьогодні необхідно бути впевненим у собі, інакше ви просто не впораєтеся. І фантазія – це те, чого так не вистачає сучасному світові. Фантазія – це дуже-дуже-дуже потужне явище (принцип впевненості в собі Сонця і принцип фантазії Місяця).

– Чому б саме сьогодні сміливо не заявити про себе: вдягнути якусь річ, яка б транслювала світові: «А ось і я!» (принцип самопрезентації 1 дому).

– Минуле неможливо повернути, майбутнє – невідоме. Тому зосередьтеся на цьому і проживайте кожен день як останній. Одного разу ви будете правими (принцип архетипу Здійснення Діалектичної Сім’ї).

– Щоб бути задоволеним життям, потрібно належати самому собі. Прагнення догодити всім – це глухий кут. Воно призводить лише до того, що ви станете просто нікому не цікавими (принцип балансу 1 дому власних інтересів і 7 дому взаємодії з партнерами).

– Ви маєте бути зацікавленими. Якщо ви не зацікавлені, то ви не цікаві (принцип раціонального мислення Меркурія).

– Люди, що мають багато грошей, не одягаються так добре як ті, кому потрібно докласти зусиль для заробітку. Останні винахідливіші (принцип особистої власності 2 дому).

– Я ніколи не купую речей, які інші називають модними або must-have. Я купую тільки те, що робить мене щасливою (принцип широти свідомості 9 дому).

– Якщо ви одягаєтеся не як всі, ви і мислите не як всі (принцип індивідуальності Сонця).

– Розкішний персональний стиль – це прояв неабиякої цікавості собою. Моду можна купити. А ось стиль – почуття вроджене. Головний ключ – навчитися розуміти себе, а на це можуть знадобитися роки (принцип пізнання себе 1 дому).

– Коли ви старієте, потрібно змушувати себе рухатися вперед, інакше можна потрапити в пастку і почати розвалюватися. Залишатися активними, навантажувати свій розум – все це дуже важливо. І я почуваюся щасливою, бо можу займатися улюбленою справою на цьому етапі свого життя, в 90 років (принцип балансу між 4 домом зосередження на внутрішньому світі і 10 домом активності у зовнішньому світі).

– Немає нічого важливішого за досвід. Ви повинні отримувати досвід і йти назустріч йому – це допомагає. Це дуже допомагає. Що ще важливіше, ви повинні бути собою і витрачати час на те, щоб бути чесними і відкритими з собою. Ось що головне! Якщо ви не знаєте себе, то ніколи не знайдете прекрасного стилю. І ніколи не житимете по-справжньому. Для мене найстрашніша модна помилка – дивитися в дзеркало і не бачити там себе (принцип внутрішньої чесності Нептуну).

– Якщо не намагатися стати частиною колективу, про оригінальність можна забути. Вона працюватиме проти вас. Спочатку вливайтеся, а вже потім виділяйтеся. В цьому і полягає різниця між оригінальністю (яку приймають і навіть люблять) і відразливою чужістю. Це саме той випадок, коли в гонитві за двома зайцями потрібно зловити обох (принцип колективної роботи знаку Водолія).

– Адже коли зникають стиль і хороші манери, поступово зникає культура (принцип соціалізації Венери).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає