Гороскоп на місяць 2 липня 2019 – 1 серпня 2019

Вікно у липневий сад Місячно-сонячний цикл у Ракові.

Сонячне затемнення 2 липня і місячне затемнення 16 липня 2019 належить до Серії Саросу 3 N, цикл затемнень цієї серії розпочався 10 жовтня 991 р. (ст. стиль), завершиться 11 листопада 2235 р. У підручнику Бернадет Брєді: «Це дуже непомірковане сімейство затемнень. Його основна тема – новини, пов’язані з молодими людьми, або новини, що трансформують ситуацію. Ця інформація може викликати збентеження чи може змусити людину захопитися на рівні одержимості якоюсь дивакуватою ідеєю. Може хотітися розгорнути бурхливу діяльність чи здійснити великі плани. Якщо це не надто захоплює, то може бути досить позитивним”.

Аспекти цього затемнення та їх символізм:

– Новий Місяць у середній точці Меркурій/Плутон: спонтанно виникають нові ідеї завдяки новинам у галузі наукових досліджень, осмисленню глобальних драматичних процесів.
– Юпітер у середній точці Венера/Плутон: розширюються можливості, виникає єдність, вирішуються питання міжнародної економіки і права, вирішуються питання філософії, ідеології та релігії завдяки глибоким змінам у суспільному житті, завдяки трансформації в системі цінностей, завдяки глибоким змінам у звичному ставленні до природних ресурсів і матеріальних благ; завдяки глибоким змінам у сфері дипломатії, миротворства, мистецтва.

В гороскопі України це затемнення в опозиції до натального Урану. Символізує те, що на державному рівні будуть використані передові технології, які дозволяють розкривати плани таємних ворогів та запобігати діям, мета яких – підривати українську державність. Дружні держави допомагають українцям у цій справі. Таємні вороги, агентура ворожої держави у структурах виконавчої влади – все це стає видимим, містифікації та брехня виринають на поверхню. Розвіюються ілюзії стосовно парламентаризму, колективної роботи. Відбуваються події, що символізують невідворотність прогресивного розвитку України, бо Уран представляє сили, над якими невладна воля окремої персони чи воля окремої групи людей.

Головна тема місяця: почуття, емоції, фантазії, романтичні настрої, переживання, підтримка життя, створення затишку і безпеки, родинне життя, стосунки з батьками, стосунки з рідними та близькими, родовід, історія рідного краю, національна культура і традиції, національна спадщина, маєток, домівка, нерухомість. Так чи інакше, але весь місяць нас вмотивовує бажання почуватися у безпеці та комфорті. Мета: душевний спокій. Задача: зміцнити емоційні зв’язки та розкрити власні «глибинні» почуття. Небезпека: втікати до світу мрій через небажання дорослішати.

Девіз: “Я відчуваю, я переживаю»”. Це найромантичніший місяць року. Надихають мрії, почуття, спогади дитинства, батьки, національні герої, видатні предки. Приваблюють поети, живописці, мрійники, фантазери. В особистих стосунках ми стаємо більш вразливими, підвищується рівень емпатії та доброти. Відчуваємо, яким важливим для нас є зв’язок із родиною, з батьківщиною. Слід створювати навколо себе затишну приємну атмосферу. Більше уваги і часу приділяти спілкуванню з рідними та близькими, займатися сімейним справам, турбуватися про дітей і батьків. Дуже важливо співчувати, допомагати, приймати допомогу, гуртувати навколо себе тих, хто може захистити і допомогти. Слід оточувати себе речами, що підвищують відчуття захищеності і комфорту. Дуже важливо для виховання почуттів читати художню літературу. У фокусі уваги – спогади дитинства. Нагадують про себе емоційні радощі та печалі з минулого, посилюються почуття до батьків. Привертають увагу народні поети, національні лідери, жінки. Хвилює популярна думка. Доводиться вирішувати питання нерухомості, землі. Домівка може потребувати ремонту. У суспільстві зростає попит на діяльність, пов’язану із допомогою та турботою. Стають популярними лікарі, медсестри, няні, вихователі у дитячих садках, психотерапевти, кухарі, ресторатори, фахівці готельного бізнесу. В мистецтві – актори театру та кіно, поети, музиканти, письменники, літературознавці та мистецтвознавці.

У державі у фокусі уваги опиняється все, що пов’язане з сімейною, клановою та національною тематикою, наприклад, клуби з вивчення історії Батьківщини, музеї, загони юних патріотів, діяльність районних активістів, популяризація національної культури.

Аспекти Сонця. Особиста творчість

У сфері особистої творчості подій небагато, але вони дуже значущі (9 – 14 липня Сонце/Північний Вузол утворюють замкнену конфігурацію через опозицію до Сатурну/Плутону/Південного Вузла та через трин до Нептуну). Це означає, що в першій половині липня імперативні обставини змушують нас зосередитися на серйозних довгострокових проєктах, що пов’язані водночас як із нашим родинним життям, домівкою, так і з бізнесом, кар’єрою, участю у громадському та політичному житті. Доведеться робити самостійний вибір щодо нових тенденцій на батьківщині, в родинному житті, щодо питань житла та нерухомості. Вибір серйозний і важкий. Якщо ви людина компетентна і відповідальна, то наступні півроку в суворих умовах важких випробувань і незворотних втрат ваші особисті лідерські якості зміцняться, особисті досягнення в кар’єрі будуть високими. У людей, чий рівень розвитку особистості дорівнює інфантильному, прийняті зараз рішення призведуть до дуже важкого становища у наступні півроку: утиски, обмеження, нудьга, сум, брак життєвих сил. Нерозвинені особистості в цей час перебувають під впливом нереалістичних фантазій, ірраціональної віри в неймовірне, у стані кайфу, ейфорії від власних мрій і сподівань. Розвинені творчі особистості відчувають величезну підтримку з боку Вищих сил, високе натхнення, Божественну присутність.

На початку третьої декади липня (21 липня Нижня кон’юнкція Сонце/Меркурій) важливо не поспішати із відповідальними рішеннями, бо є сильна потреба керувати та контролювати, не звертаючи уваги на здоровий глузд і розрахунки. Важливо усвідомлювати і контролювати власні творчі пориви, не втрачати голови за імперативних обставин.

Із 23 липня 2019 Сонце у Левові – починається другий місяць літа.

У третій декаді квітня 2019 виникли нові ідеї щодо самореалізації у колективній роботі, дружбі, клубному житті, наукових дослідженнях та у сфері передових технологій. Наприкінці липня несприятливі умови для тих, чия особиста творчість пов’язана з цими речами. Ми конфліктуємо з друзями та однодумцями, оригінальними людьми, винахідниками, інженерами, реформаторами. В особистій творчості, що пов’язана із символьними системами, науковими розробками, передовими технологіями величезна напруга.

Аспекти Меркурія. Інтелектуальні заняття

Із 27 червня до 19 липня Меркурій в Левові. Розум в цей час індивідуалістичний – зайнятий питаннями, що пов’язані із особистою творчістю, розвагами, хобі, відпочинком. Нас цікавлять яскраві творчі процеси, театральні дійства, шоу, розваги, хобі, стосунки з дітьми. Досить важко мислити тверезо, логічно, раціонально. Важко збирати інформацію і детально її обробляти. На нас справляють враження думки, що висловлені яскраво, театрально. Якщо оратор харизматичний, то важко ставитися критично до його промов. У нас потужна мотивація бути розумною людиною. Прагнемо бути обізнаними, добре орієнтуватися в останніх новинах. Але бракує критичності. Ми міркуємо, як керівники, – масштабно, недостатньо концентруючи увагу на дрібницях і деталях. Тому доручаємо аналітикам збирати детальну інформацію. Висловлюємо власні думки доступно, наочно. Слухачі захоплені нашою впевненістю в собі та переконаністю у правоті. Ми розмовляємо харизматично, захоплюємо, надихаємо. Говоримо й пишемо яскраво, авторитарно. До питань раціоналізацій підходимо творчо, захоплено, із задоволенням. Вміємо переконувати силою власної особистості. Вміння переконувати ґрунтується на впевненості у правоті власних думок. Але якщо не можемо обґрунтувати свою думку, то варто звернутися до довідників, до консультантів, до учителів за роз’ясненнями. Інакше такі думки нічого не варті. Те саме стосується й новин.

Що потрібно, щоб мозок у цей час працював ефективно:
– сила волі
– вміння самостійно приймати рішення
– вміння самостійно обирати «або- або»
– вміння брати на себе відповідальність за власні рішення і вчинки
– вміння керувати: віддавати накази, контролювати виконання наказів, виносити вердикт
– індивідуальну творчість
– яскравий індивідуалізм
– впевненість в собі
– вміння блискуче подати себе
– гордість
– владність
– вміння перебувати не сцені у центрі уваги
– вміння шляхетно приймати увагу до себе
– вміння веселитися, розважатися, грати, фліртувати
– зробити заняття у тренажерному залі своїм хобі

Із 19 липня до 17 серпня 2019 Меркурій у Ракові. У цей час для ефективної розумової діяльності необхідно вміти правильно переживати враження. Для ефективної розумової діяльності важливий душевний спокій, відчуття захищеності і комфорту. Слід міркувати з позиції «приємно — неприємно». Корисно вміти розпізнавати емоції. Варто приділяти увагу емоційно забарвленим словам, бо саме вони будуть акцентуватися слухачами. У цей час легко висловлювати почуття. Судження в цей час зворушливі, апелюють до почуттів, спираються на досвід особистих переживань та знання історії. У цей час розум чутливий, інтуїтивний, мрійливий, часом капризний. Мислення образне, глобальне, експансивне. Тонко аналізуємо суб’єктивні враження: факти, події запам’ятовуються через відчуття, що пережили у зв’язку з ними. Мислення часом гальмує: потрібен час, щоб заспокоїлися емоції, та можна було тверезо міркувати. Не вистачає сили думати про те, що викликає неприємні відчуття. У суперечках не вистачає сили зберігати спокій розуму. Логічні ланцюжки рвуться через хвилювання. У суперечках може бути зрив на істерику, сльози, образи, жалість до себе. Уява присутня у процесі мислення: непомітно для себе можна логічно помилитися. Мова емоційна, схвильована. Часто пришвидшую темп мовлення, щоб встигти за короткий термін сказати всі важливі речі. Це робить мову не дуже зрозумілою. Слід контролювати емоції під час спілкування, щоб не задихатися, не збиватися. Слід говорити повільно і робити паузи. Тоді вийде чудова розповідь. Те саме і з осмисленням рішення: емоції зважають, і їх треба вміти заспокоїти. Не варто приймати рішення у стані емоційного збудження. Слід заспокоїтися і логічно все продумати. Вказівкою на те, що думка рухається у правильному напрямку, буде відчуття захищеності і комфорту, навіть якщо доводиться обдумувати дуже неприємні речі. Щоб розум працював ефективно, потрібно емоційно налаштуватися на інтелектуальну діяльність.

25 червня у 29 градусі Рака розпочався цикл ретроградності Меркурія, що завершиться 10 серпня 2019. Із 8 липня до 1 серпня Меркурій ретроградний. Із 25 червня розумова активність проявляє себе у внутрішній роботі – роздуми більше стосуються особистого внутрішнього світу, ніж зовнішньої діяльності. Всі процеси, пов’язані із навчанням, спілкуванням, подорожами, торгівлею пригальмовані, розвиваються повільніше, ніж зазвичай. Але це не стосується людей із ретроградним Меркурієм у гороскопі особистості – у них, навпаки, активізується інтелектуальна діяльність, відбувається більше цікавих знайомств, подорожей, обміну думками.

Між 8 липня та 1 серпня 2019 має сенс глибоко зануритися у те, що вже вивчене. Варто згадати те, що вже добре відомо, і застосувати його в новій якості. Варто повернутися до того, що колись було цікавим заняттям, і відновити його на новому рівні. Можуть знадобитися старі конспекти, рукописи. Може з’явитися потреба зустрітися зі старими знайомими. А опанування принципово нового навчального матеріалу буде у цей час даватися досить важко, як і нові знайомства. Якщо в цей час відправитися у подорож, то вона відбуватиметься не так, як планувалося. На пересування піде більше часу, ніж мало би бути. Загалом навчання та опанування конкретних практичних навичок та вмінь до 10 серпня відбуватиметься в умовах, що сприяють дружбі, клубному життю, колективній роботі, прогресивним реформам, винахідництву, роботі у галузі науки та передових технологій. Спонтанно виникатимуть нові ідеї щодо застосування розуму і знань у професійній майстерності (9 липня точна кон’юнкція ретро Меркурій/Марс у Левові). Тож в цей час ми можемо повернутися до тих ідей, які колись відклали до кращих часів через те, що вони випереджали час і не могли бути втіленими в конкретних практичних діях. І от зараз кращий час настав — час дістати відкладені рукописи і діяти.

Нижня кон’юнкція ретро Меркурія з Сонцем 21 липня – це значить, що до 4 вересня 2019 успіх інтелектуальної діяльності тим чи іншим чином буде визначатися вмінням правильно переживати враження. Для ефективної розумової діяльності буде важливий душевний спокій, відчуття захищеності і комфорту. Сприяє розумовій діяльності як ніколи затишна атмосфера, добрі стосунки з батьками і близькими, романтичний настрій.

25 липня точна кон’юнкція ретро Меркурій/Венера в Ракові. Це означає, що в третій декаді липня ми повертаємося до колись забутих або відринутих ідей, пов’язаних із суспільним життям, партнерством діловим та особистим, коханням, любо’ю, красою та гармонією, мистецтвом, фінансами. Ці ідеї переосмислюються нами на новому рівні. Наприклад, можуть повернутися до кола спілкування люди, з якими ви колись були у важливих стосунках, а потім віддалилися. Ви можете повернутися до колись улюбленого, але потім забутого заняття літературою, музикою, живописом. Можуть повернутися колишні смаки в одязі. Може повернутися якесь інтелектуальне заняття, що було для вас колись способом заробітку, джерелом особистих прибутків.

1 серпня Меркурій починає рухатися у прямому напрямку відносно спостерігача з Землі – з цього часу всі справи, пов’язані з інтелектуальною діяльністю, спілкуванням, знайомствами, починають стрімко розвиватися. Час міркування над подіями внутрішнього світу завершується, ми починаємо більше цікавитися зовнішнім життям, прагнемо більше рухатися, опановувати нові знання, зав’язувати нові знайомства. Цикл ретроградності Меркурія завершується 10 серпня у 29 градусі Раку.

Аспекти Венери. Особисті прибутки і статки, стосунки, суспільне життя, миротворство

Із 9 червня до 3 липня 2013 Венера у Близнятах. У цей час найбільш привабливими та симпатичними будуть ті, хто виглядає людиною розумною та легкою у спілкуванні. Ми подобаємося іншим, коли демонструємо свої енциклопедичні знання, добру обізнаність на останніх новинах, швидкі інтелектуальні реакції та гарне почуття гумору. Нас зачаровує все нове, цікаве, розумне, коли йдеться про любовні стосунки, стандартні соціальні ситуації та фінанси. Почуття в цей час раціональні, логічні. У коханні та фінансах поводимося практично і раціонально: будуємо схеми, плануємо, комбінуємо, даємо логічну оцінку, не упускаємо з виду деталі та дрібниці. Причаровуємо мистецтвом спілкуватися: словами, знаннями, інтелектом, комбінаторними здібностями. В еротиці збуджує інтелект партнера, красиві слова, дотепні жарти, різноманіття, нові враження. Тінь: пліткарка.

Щоб підвищити власну привабливість, у соціальних ситуаціях варто демонструвати демократичність. У цей час дуже личать речі, що демонструють мобільність: зручне сучасне спортивне взуття, цікаві повсякденні речі, модні недорогі новинки. Динамічності образу додають свіжі кольори (блакитні, зелені, жовті з особистої палітри), легкі сучасні тканини (тонкий льон, поплін, змішані тканини, вовна, бавовна). Личить простий лаконічний крій – раціональний, розумний. Загалом образ має бути молодіжним.

Соціальний образ – Інтелектуал, Журналіст.

Стиль у мистецтві – модерн.

З 3 до 28 липня 2019 Венера в Ракові. Найбільш привабливими та симпатичними будуть ті, хто виглядає ніжною, чутливою, романтичною людиною. У цей час нас приваблюють вразливість, дитячість, мрійливість, лагідність. Можна підвищити власну привабливість, якщо у соціальних ситуаціях демонструвати співчуття, увагу, турботливість, уважність до емоцій.

Щоб виглядати привабливо, слід додати до свого стилю речей, що демонструють власний багатий внутрішній світ і романтичність: зручне сучасне взуття в стилі прованс, шеббі, фрі піпл і такі ж аксесуари; варто використовувати прикраси в романтичному стилі – вінтажні речі або імітації, авторські прикраси із напівдорогоцінного каміння, бісеру, текстилю, дерева. На контрасті власну ніжність і романтичність підкреслять речі у чоловічому стилі. Приклад: стиль акторки Кіри Найтлі. Повсякденні речі мають створювати відчуття невимушеності, легкості, зручності, затишку. Мають налаштовувати на приємний розслаблений настрій, навіть якщо це речі для роботи в офісі. Романтичності образу додадуть пастельні дуже приглушені кольори: зів’ялі троянди, пелюстки чайної троянди, стегно наляканої німфи, екрю, блакитні та білі гортензії, лаванда, пурпуровий античний з моєї палітри. Варто обирати тканини, що не тримають форму і мають вигляд пожмаканих: тонкий льон, поплін, батист, віскозний та шовковий тонкий креп, муслін, шифон. Крій має бути широкий, щоб одяг вільно “летів” під час ходи. Доречні рюші, волани, складки, багатошаровість, багато мережива, вишивки, дивні ґудзики, стрічки, текстильні квіти. Загалом образ має бути казковий.

Соціальний образ: Помічниця, Духівник, Романтик.

Стиль у мистецтві – романтизм.

З 28 липня до 21 серпня 2019 Венера в Левові. У цей час найбільш привабливими та симпатичними будуть ті, хто виглядає шляхетним, самостійним, компетентним, вольовим. Ми подобаємося іншим, коли беремо на себе відповідальність, приймаємо самостійне рішення, віддаємо накази, контролюємо виконання. Нас зачаровує все шляхетне, авторитетне, яскраве, індивідуалістичне, творче, коли йдеться про любовні стосунки, стандартні соціальні ситуації та фінанси. Почуття в цей час потужні, яскраві. У коханні та фінансах поводимося авторитарно: самостійно вирішуємо, керуємо, контролюємо. Причаровуємо шляхетністю, гідністю, самостійністю, компетентністю, владністю. Від партнера вимагаємо того ж самого: любов і захоплення викликає лише та людина, що демонструє яскраві творчі здібності, що сяє й шляхетно панує, займає позицію керівника, яка є лідером. Нам потрібне кохання, яким можна пишатися. Яскрава творча любов, що додає впевненості в собі, підкреслює цінність самоповаги. Загалом ставлення до любові в цей час авантюрне, як до розваги, як до театрального дійства. Якщо немає закоханості, можна розіграти для себе яскравий спектакль, призначивши на роль коханої людини випадкову персону, погратися в любов, розважитися любовними пригодами. Можна спробувати виразити своє розуміння любові і кохання у творчості – на нинішніх аспектах Венери в Левові це буде легко.

Щоб підвищити власну привабливість, у соціальних ситуаціях слід виглядати шикарно — недбалий шик. У цей час дуже личать речі, що демонструють творчі здібності, підкреслюють артистизм: творче поєднання кольорів, фактур і форм, сучасне яскраве взуття і грайливі аксесуари, коштовні тканини, довжина міді і максі, широкі спідниці і штани, масивні складки і кльош . Носіть розкішні речі легко, невимушено, почувайтеся в них вільно й природно, не бійтеся зіпсувати: коли Венера в Левові, чарівності нам додає вміння поводитися так, ніби ми розпещені діти, якими всі навколо пишаються, милуються і дозволяють бавитися коштовностями. Шарму додають насичені шляхетні кольори дорогоцінного каміння, старого золота і розпечених на сонці троянд всіх відтінків. Якщо ви любите нейтральні кольори і льняні тканини, доповніть образ яскравим взуттям, масивними прикрасами і сумкою, що впадає в око. Пам’ятайте правила розкішного стилю: чим коштовніша тканина, тим простіший крій; сукня може бути дуже простою і скромною, але взуття має бути дуже якісним і виглядати, ніби щойно з крамниці; сумка і прикраси мають виглядати дорого, навіть якщо ви знайшли їх на блошиному ринку.

Найбільш привабливими будуть молоді жінки такого типу: зірка, яскрава індивідуальність, королева, керівниця. Жінка, що високо цінує радощі життя, самостійна, відповідальна, творча, впевнена в собі, гордовита і власна. Така, що впевнено почувається на сцені, вміє демонструвати себе і милостиво дозволяє собою захоплюватися, балувати, обдаровувати. Тінь: коштовна іграшка. В еротиці суміш гордості, владності, грайливості, могутності і презирства до будь-яких табу.

Соціальний образ, що приносить прибуток і користується попитом: Бос, Артист, Авантюрист.

Стиль у мистецтві – високий Ренесанс.

У сферах фінансів і стосунків в липні подій небагато, але вони дуже значущі.

8 травня 2019 розпочався новий річний цикл Венера/Уран, що пов’язаний із застосуванням власної геніальності заради заробітків та прибутків. Зараз у сприятливих для цього умовах починають втілюватися нові ідеї щодо заробітків за допомогою новітніх технологій, наукових розробок, винахідництва, оригінальності, інженерії (8 липня 2019 точний зростаючий секстиль Венера/Уран). Нам допомагають друзі та однодумці, винахідники, інженери, науковці, оригінальні особистості. До початку серпня варто скористатися цими сприятливими можливостями, бо далі буде перша з трьох наступних криз року — криза першого випробування ідеї збагачення за рахунок оригінальних ідей. Попереду чекає багато роботи, напруження, здолання перешкод. І це буде або поразка на злеті — або ствердження на новому шляху (2 серпня точний зростаючий квадрат Венера/Уран).

17 – 21 липня Венера/Північний Вузол утворюють замкнену конфігурацію через опозицію до Сатурну/Плутону/Південного Вузла та через трин до Нептуну. Це означає, що в середині липня ми зможемо оцінити свої прибутки і статки, що ми отримали завдяки кар’єрі, бізнесу, статусу, репутації протягом попередніх шести місяців з середини лютого 2019, коли розпочався новий цикл зміцнення фінансового становища. Це час фінансової кризи та кризи у стосунках. Можуть бути додаткові витрати заради зміцнення комфорту та безпеки. Вірогідно, доведеться вкладати кошти в підтримку батьків, дітей, близьких, в ремонт домівки, у вирішення питання нерухомості. Прибутки в цей час можуть скоротитися і доведеться заощаджувати. Допоможуть здолати скруту високе натхнення, любов до мистецтва. Якщо ваші прибутки пов’язані з мистецтвом, модою, міфологією, філософією, то витрати буде легко компенсувати.

25 липня точна кон’юнкція ретро Меркурій/Венера в Ракові. Це означає, що в третій декаді липня ми несподівано можемо заробити на тому, що давно і добре знаємо: викладання, консультування, посередництво, старі знайомства. Старі рукописи, старі курси лекцій та семінарів приносять нові прибутки.

Аспекти Марсу. Боротьба, спорт та професійна майстерність

Із 2 липня до 18 серпня 2019 Марс у Левові. Які якості в цей час нам потрібні, щоб перемагати у боротьбі та робити щось на рівні високої майстерності?
–    сила волі
–    вміння самостійно приймати рішення
–    вміння самостійно обирати «або – або»
–    вміння брати на себе відповідальність за власні рішення і вчинки
–    вміння керувати: віддавати накази, контролювати виконання наказів, виносити вердикт
–    індивідуальна творчість
–    яскравий індивідуалізм
–    впевненість в собі
–    вміння блискуче подати себе
–    гідність
–    владність
–    вміння перебувати не сцені у центрі уваги
–    вміння шляхетно приймати увагу до себе
–    вміння веселитися, розважатися, грати, фліртувати
–    заняття у тренажерному залі як хобі

Щоб перемагати у боротьбі та у професійній майстерності, маємо діяти творчо, самовпевнено, владно, яскраво, демонстративно, життєрадісно. Маємо бути упевненими в успіху. Коли працюємо та боремося, маємо сяяти по-королівському, як переможці. Маємо діяти компетентно. Маємо поважати процес боротьби та конкретної практичної діяльності. Наша воля має керувати нашою практичною діяльністю. Щоб бути ефективними у спорті та в роботі, маємо відчувати в собі достатньо життєвої сили. В цей час переможцями стають потужні люди, дуже сильні й агресивні від природи. На долю випадає значно більше випробувань, ніж можемо витримати, але втекти від них не можна. Можна лише вдосконалювати власну майстерність, розвивати власну силу та вміння діяти точно і адекватно, без зайвої витрати сил.

Як боротися? “В лоба”, граючи, розважаючись, весело, отримуючи радісні відчуття від боротьби, бути впевненими у власній компетентності, правоті та перемозі. Можна влаштувати драматичний спектакль, розігруючи супротивника. Слід показувати себе в усьому блиску майстерності. Варто тиснути на супротивника авторитетом (коли він є), і безжально “розчавити” власною міццю.

Коли робите щось конкретне, що потребує зусиль та сміливості, то робіть це так, щоб пишатися собою. В цей час люди надто гордівливі, щоб дозволити собі робити аби як. Ми або взагалі відмовимося від конкретної дії, або робитимемо її на найвищому для нас рівні можливостей.

У галузі боротьби, спорту та професійної майстерності це період гострої необхідності у прогресивних реформах на тлі везіння та щедрих дарунків і авансів з боку покровителів (11 липня точний зростаючий квадрат Марс/Уран і 25 липня точний падаючий трин Марс/Юпітер). Конфлікти в боротьбі, в спорті, в професійній майстерності із друзями, однодумцями, винахідливими та оригінальними персонами. Доводиться в екстремальному режимі опановувати наукові розробки, передові технології, оригінальні ідеї, щоб досягти ефективності в боротьбі і професії. Зараз у професійній діяльності, в спорті, в боротьбі нам легко, бо користуємося наробітками, що маємо за період з січня 2018. Але попереду період гострої кризи, коли доведеться напружуватися, щоб утриматися на позиціях і не втратити те, чого домоглися – 12 вересня 2019 точна падаюча квадратура Марс/Юпітер. Тож варто конструктивно використати цей дуже сприятливий для практичної цілеспрямованої діяльності час.

В середині червня 2018 розпочався новий дворічний цикл застосування розуму і знань у боротьбі та майстерності. Зараз фаза зародження нових ідей у цьому сенсі триває. У першій декаді липня ми повертаємося до ідей, які колись відклали до кращих часів. Тепер ці ідеї на часі, вони актуальні. Необхідно зустрітися зі старими знайомими, поспілкуватися, обмінятися думками, підняти статі записи, перечитати книжки і конспекти (9 липня точна кон’юнкція ретро Меркурій/Марс). Поруч у боротьбі, спорті, майстерності будуть молоді люди, помічними, співрозмовники. Спілкування, новини, короткі подорожі на невелику відстань створюють умови, в яких зароджуються нові ідеї щодо використання знань та комбінаторних здібностей у своїй практичній конкретній діяльності. Поки що неясно, що це за ідеї. Але вони проявлять себе у матеріальному світі вже у вересні-жовтні 2019. Зараз важливо спілкуватися, слідкувати за новинами, читати і записувати цікаві ідеї.

Аспекти Юпітера, Сатурна, Урана, Нептуна, Плутона. Події на рівні держав і великих колективів

Після періоду травневої кризи у сфері боротьби, спорту та професійної майстерності, що була обумовлена подіями в сфері законодавства, юридичними питаннями, питаннями вищої та спеціальної освіти, питаннями віри та філософії, весь липень дозволяє вільно, без перешкод і напруження користуватися наробітками, досягнутими у цих сферах з січня 2018. Але попереду період гострої законодавчої кризи, коли доведеться напружуватися, щоб утриматися на позиціях і не втратити те, чого домоглися – 12 вересня 2019 точна падаюча квадратура Марс/Юпітер. У липні не покращуються умови для мирного врегулювання – Юпітер не створює взагалі будь-яких аспектів з Венерою, Меркурієм і Сонцем. Мирні перемовини в цей час не зрушують з місця. Питання законів міжнародного права відсунуті на задній план. Тема міжнародного права та мирного врегулювання повертається до порядку денного лише у серпні 2019.

Обидва «соціалістичні цикли» (Сатурн/Нептун і Юпітер/Нептун) зараз перебувають у падаючих фазах, як і наприкінці 1970-тих — на початку 1980-тих років. Що вказує на те, що,деякі прихильники ідеї соціалізму та комунізму, вичерпавши сили у боротьбі за своє домінування в соціумі, шукають шляхів примирення зі своїми супротивниками (секстиль Сатурн/Нептун). А фанатичні віруючі у можливість відродження СРСР мобілізувалися, щоб дати «останній бій» своїм ідеологічним супротивникам. Ці другі дуже активні. Тому здається, що вони сповнені сил і мають шанс на перемогу. Але то сплеск енергії, що передує агонії. Можливий реванш? Ні, на нього немає ресурсу. 9 – 14 липня Сонце, а 17 – 21 липня Венера утворюють замкнену конфігурацію в кон’юнкції з Північним Вузлом через опозицію до Сатурну/Плутону/Південного Вузла та через трин до Нептуну. Це означає, що в липні тема реваншу сил, що представляють радянську ідеологію, дуже актуальна. Це час фінансової та культурної кризи суспільства.

У 2009 році розпочався новий 13-річний цикл Юпітер/Нептун – цикл розвитку ідеалістичних та релігійний систем вірувань. У 2012 та у 2015 проявами напружених фаз цього циклу стали сектантські чвари, політичні розбіжності та «релігійні війни». 2012-2013 – роки гострої боротьби ідей в Україні. Економічно це був період буму та оптимізму, але через недостатній зв’язок із реальністю то були плани типу «журавля в небі», що призвели до скаженої інфляції. Фазу квіконсу у 2014 році в Україні супроводжувала глибока економічна криза і втеча Президента Януковича з країни. З опозицією у 2015 році відбувається загальне українсько-європейське зближення, Україна отримує фінансову допомогу. При квіконсі у 2016-2017 роках економіка починає йти вгору і міжнародні санкції стримують агресію РФ проти України. Фаза падаючого трину, активна з жовтня 2017 до листопада 2018, створює сприятливі умови для подальшого зближення України з цивілізованими країнами та для вирішення ідеологічних та релігійно-філософських питань. Фаза падаючої квадратури, активна з листопада 2018 до листопада 2019, – це вкрай напружений період, коли певні ідеології, що не відповідають вимогам часу, намагаються стати на заваді змін та повернути назад свої втрачені позиції. Цей час характеризується сектантськими чварами, політичними розбіжностями та «релігійними війнами». 6 січня 2019 Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі урочисто вручив томос про автокефалію главі Православної церкви України митрополиту Епіфанію. Російські ЗМІ сприйняли новину на свій кшталт: багато видань навмисне перекручували інформацію, вдавались до маніпуляцій та дезінформації. Пік аспекту 13 січня 2019, 16 червня 2019 та 21 вересня 2019.

15 листопада 1988 розпочався новий 36-річний цикл Сатурн/Нептун. Цей цикл пов’язаний із посиленням демократії, політичними змінами та реформами. Також цей цикл керує розвитком соціалізму та комунізму. Із осені 2005 до осені 2007 на фазі опозиції циклу стали видимі результати праці заради втілення ідеї демократизації суспільства. То був період гострого протистояння політичних сил, час великих змін і сподівань. Період жовтня 2011 — грудня 2014 – фаза «врожаю» циклу Сатурн/Нептун (падаючий трин), коли відновилася гармонія між мріями суспільства і структурами державної влади. Суспільство мало змогу насолодитися втіленням у державних структурах своїх соціалістичних та комуністичних ідеалів, а також змінами у державних структурах, що відбулися під впливом ідеї посилення демократії. Період об’єднання демократичних сил. Це був період можливостей для позитивного творчого співробітництва на ґрунті політичних змін в бік демократизації. У період із грудня 2014 до грудня 2017 – фаза падаючої квадратури циклу Сатурн/Нептун: криза ідей соціалізму та комунізму досягла максимального драматизму. Ми спостерігали, як ідеали «соціалізму з людським обличчям», які виникли у Радянському Союзі у другій половині 1980-тих, остаточно руйнуються, не витримавши випробування реальним життям. Люди, що вірять у ці ідеали, намагалися захищати їх. Але то був захист на залишках останніх сил. Політичні зміни та реформи в цей час остаточно витісняють залишки радянщини на периферію життя. Ідеали патерналістського матеріалізму руйнуються, не зважаючи на вірність та стійкість адептів. Із грудня 2017 до травня 2024 – фаза падаючого секстилю циклу: в цей час завершується боротьба за ствердження демократії, а прихильники ідеї соціалізму та комунізму, вичерпавши сили у боротьбі за своє домінування в соціумі, шукають шляхів примирення зі своїми супротивниками. Важливі події на міжнародному рівні, пов’язані з цим процесом, відбуваються в період 30 листопада 2018 – 8 січня 2020. Піки аспекту: 31 січня 2019, 18 червня 2019, 9 листопада 2019. Зазначу, що точний аспект фазі падаючого секстилю Сатурн/Нептун був 14 жовтня 1982, аспект належить до складу патерну факторів, кпов’1язаних зі смертю генсека Брежнєва. Аспект 45 градусів між Сатурном і Нептуном, що був точним 10 січня 1984, і невдовзі за ним кон’юнкція Юпітера з Нептуном (інший «соціалістичний цикл) 19 січня активізували наступний висококритичний для Радянського Союзу період у кілька місяців. Після того три кон’юнкції 1989 року в Козерогові, визначили нову важливу та серйозну стадію у суспільному розвитку людства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає