Плутон у солярі завжди вказує на сферу можливостей

Плутон вказує на глобальні можливості, які виникають після того, як людина пережила трансформацію – оновлення на абсолютно новому рівні після глобальної руйнації життя. Безперечно, щось із минулого життя залишиться – щось, що можна конструктивно використовувати у кардинально нових обставинах. Але загалом нові обставини потребують нових навичок.
Юпітер, на відміну від Плутону, вказує на можливості на макросоціальному рівні: наприклад, глобально в житті людини нічого не змінилося, але людина пройшла великий курс навчальної програми (вища або спеціальна освіта) – і у людини тепер є нові можливості. ЇЇ картина світу розширилася. Вона тепер бачить нові можливості, нові перспективи. Питання лише в тому, чи захоче вона ними скористатися. Людина може піднятися на новий рівень суспільного життя (вихід в більш високий соціальний шар завдяки новим знанням та везінню), а може залишитися на тому самому рівні. Ну, просто тепер у людини є нові знання. А Плутон не залишає вибору. Коли в житті починає діяти принцип незворотних глобальних змін, людина змушена виходити на новий рівень життя, бо інакше загине. Це так відбувається: у мене війна або природний катаклізм, або важка хвороба, або втрата близьких, або банкрутство вщент зруйнували все моє буття, але я вижила – і у мене тепер є нові можливості. Майже на пустому місці у мене є можливість побудувати нове моє буття.Щось із минулого життя у мене залишилося: якесь майно, якісь ресурси здоров’я, залишилися мої таланти та здібності, мої знання, якісь мої зв’язки. Але загалом моє життя вже не може бути таким, як раніше. Маю зібрати залишки свого матеріального й нематеріального майна та використати це для виживання й подальшого розвитку. Я озираюся навколо у пошуках нових можливостей. Це все жахливо. І я сама вже інша людина. І у мене тепер інші нові можливості. Навіть діагноз “Гіпертонія” робить тебе вже іншою людиною, не кажучи вже про війну або банкрутство. Але життя все ж триває – і завжди є нові можливості. Пафос Принципу Плутона: “Життя – Смерть – Життя”.

Наприклад, в Україні зараз Плутон транзитом по 10 дому: спочатку у нас зруйнувалися всі інституції державної влади, а тепер у нас нові можливості для створення державності.

Приклад із підручника Авесалома Подводного: Плутон – це бормашина, що вичищає карієс, а Юпітер – це вже руки лікаря, що наповнюють цю порожнину цілющими матеріалами. Не йдеться про те, чи йти до стоматолога чи ні – ти вже там, і зуби буде вилікувано, бо вже нікуди звідти подітися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає