Про погляд на здоровий спосіб життя у світі “постправди”, тобто, у світі без правди

Bohdan Khomchenko: -Мені так подобається цей сучасний батл про ЗСЖ і світ задоволень. 🙂 Це така мімімішечка! А хочете мою думку? Мені здається, що правила потрібні, звичайно.
Але і відступ від них — то не є смерть. Якщо ти йдеш широким шляхом життя, то пару кроків ліворуч і праворуч ніяк не вплине на загальний вектор.

Ольга Іванець: – Здається, ви плутаєте ЗСЖ із невротичною звичкою зважувати інгредієнти вранішньої вівсяної каші перед тим, як залити її окропом. 🙂 ЗСЖ – це otiumgotiosum. Ну, от просто не цікаво деяким людям переживати неприємні відчуття у шлунку і кишківнику від незбалансованого харчу, не цікаво запихатися від ходи пішки зі швидкістю 6 км на годину, не цікаво дивитися неякісне кіно, не цікаво слухати профанську музику.

Bohdan Khomchenko: – Згідно Вашого визначення, не плутаю. 🙂

Ольга Іванець: – Тоді про які правила ЗСЖ, які можна порушувати без відчуття, що ти є не собою, йдеться?

Bohdan Khomchenko: – Бувають різні моменти в житті. Навіть стійкі люди бувають самі не свої. І можуть за різних обставин спожити неякісний продукт. Чи то харчування, чи то інтелектуальний. І нічого не станеться. 🙂

Ольга Іванець: – А, так це пост про безвідповідальну поведінку людей у стані афекту, і про те, що їм пофортунило у тому, що безвідповідальна поведінка не призвела до драматичних наслідків. Ну, так, везіння трапляється. Але до чого тут правила ЗСЖ? 🙂

Bohdan Khomchenko: ні до чого. :)))))

Bohdan Khomchenko: Я взагалі не знаю, що таке здоровий спосіб життя. 🙂 Може, оці інтенсивні бігуни вздовж жвавої автомагістралі? 😉

Ольга Іванець: – Із Вікіпедії: “Здоровий спосіб життя — означає розумне використання свого життєвого потенціалу, а також дотримання науково обґрунтованих рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та інших медичних організацій. Його необхідність виходить із того, що багато причин пошкодження стану здоров’я можна уникнути. Заснований на загальних рекомендаціях щодо харчування, необхідних фізичних навантажень, гігієни, тренування холодом, позбавленні від шкідливих звичок та залежностей, запобіганню захворюванням, що передаються статевим шляхом. Також включає в себе психологічний елемент — гармонію з оточуючим робочим середовищем, здорові суспільні відносини”.

Bohdan Khomchenko: – дякую. 🙂 Але де взяти саме “розумне використання”? 🙂 Кожен обирає більш зручне для себе. Каву, наприклад, можна чи не можна, але якщо пацієнт її обожнює, то вона одразу потрапляє в розділ “гармонії з оточуючим робочим середовищем”. 🙂

Ольга Іванець: – А що не так із кавою? Ніхто не довів, що кава шкодить здоров’ю, хоча досліджень проводилося дуже багато.

Bohdan Khomchenko: – ніхто не довів. Я і кажу — “можна чи не можна”.

Ольга Іванець: – Кардіологи радять пити – здоров’ю не шкодить, самопочуття покращує.

Bohdan Khomchenko: – ось Вам і ілюстрація до моїх слів. І там можна вписати в свою власну ЗСЖ-вітрину будь-що. 😉 Агрументів вистачить. Тому і тішуся з цього батлу. 🙂

Ольга Іванець: – Якщо не доведена шкідливість для здоров’я кави, то є речі, шкідливість яких абсолютно доведена. Наприклад, алкоголь, канабіс, тютюн. Де ваші аргументи щодо цих речей?

Bohdan Khomchenko: – не мої, а тих, хто виправдовує їх у своєму меню. Це — седативна дія, збереження нервової системи, здатності рухатися, працювати, зосереджуватися, відкривати творчі горизонти, там багато всього “за” насправді… 🙂

Ольга Іванець: – Це аргументи, що не витримують критики. Яка різниця, чиї вони?

Bohdan Khomchenko: – як це — яка різниця? Хоча… так — різниці жодної. Та і мені по барабану. Я насолоджуюся самим процесом батла, як глядач і слухач.
І вкотре дивуюся талантам людини виправдати свої слабкості. 🙂

Ольга Іванець: – Я так розумію, що йдеться про батл між “ЗСЖ і світом задоволень”. А немає ж поєдинку: ЗСЖ не може заперечувати задоволенню, бо є інструментом досягнення задоволення. Наприклад, забезпечує роботу дофамінової системи, без чого задоволення не можливе в принципі. Якщо ж спробувати отримати задоволення в інший спосіб, наприклад, через вживання наркотиків, це призведе до руйнації дофамінової системи, коли за задоволення доведеться заплатити інвалідністю.

Bohdan Khomchenko: – ось Ваш погляд такий. А є інші. От я і насолоджуюся. 😉

Ольга Іванець: – У мене не погляд, а знання. Поглядів – безліч, але знання – єдине. Скільки не дивися на канабіс як на корисну для мозку річ, а це його на корисну для мозку річ не перетворить. Можна назвати коня віслюком, але кінь від цього на віслюка не перетвориться.

Bohdan Khomchenko: – 100 %.

Ольга Іванець: – Про ЗСЖ знає пан Андрій: andrei.beloveshkin

Bohdan Khomchenko: – дякую! Почитаю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає