Свічка у вікні 2019

Вчора о 15:45 навідала Застебу. Повертаюся додому о 17:15. Дивлюся на вікна п’ятиповерхівок по дорозі: немає свічок! Байдуже населення без пам’яті та ідеалів, сенс життя “Жерти, срати, реготати”, “Садок вишневий коло хати і від*біться від нас”. Сусід скаржиться: “Хтось викрутив світлодіодну лампочку над дверима під’їзду, разом із плафоном поцупив. Хто би це міг бути? Та хто завгодно із цих, кому не потрібна Україна, для кого “какая разніца”. Ви вважаєте, що можна побудувати власну автономію в окремо взятому під’їзді, квартирі, поза державою? Та да, помрійте! Доки в кожному вікні не горітими свічка пам’яті Голодомору, доти не сподівайтеся, що горітиме лампочка у вашому під’їзді. Запорука вашого особистого добробуту – міцна держава, а без громади із високими ідеалами і пам’яттю про своїх героїв такої не станеться. “А почему столько людей уезжают с України в Польшу?” – і дивиться чистими лагідними очима електорату зазаленського. Я можу відповісти складно: “А чому поляки їдуть до Німеччини? А чому німці – до Австралії? Чому австралійці до В’єтнаму? Куди їдуть в’єтнамці? До Києва”. Але чому не їду з України я? Бо маю ідеали й пам’ять, що дають мені снаги жити серед жлобів навіть в ті часи, коли моя душа в анабіозі в умовах якісно вгодованого й тренованого спортом тіла. Я бачу Україну, якою вона може бути і буде. Доки Богу не знудились люди, завжди Україна буде!

Наташа Коваленко: – Головне щоб це було не на показ а від щирого серця і свідомо.

Ольга Іванець: – У більшості населення немає щирого серця і немає свідомості. Але вони мають знати: краще поставити свічку на вікні, бо як не поставити, то це ганьба. Зараз вони не ставлять, бо не вважають це ганьбою.

Oksana Yertsova: – Це показник у тому числі і роботи місцевої школи. Якщо напередодні в п’ятницю були проведені тематичні заходи, діти самі поставлять свічки. Не всі, але багато. Ще й батьків навчать.

Астрологиня Ольга Іванець: – Ага, популярна з часів радянщини думка: “Немає дурних дітей – є погані вчителі”. А вам не спадало на думку, що вчителі зараз у населення не авторитет? Не спадало на думку, що діти можуть так люто боятися власних батьків, що навіть не натякнуть про те, що було би добре запалити свічку? Це я питання ставлю зараз не для дискусії – не маю на дискусії сили. Заради філософії запитую.

Oksana Yertsova: – Ні. Не спадало. Працюю в школі. Пишу з власного досвіду.

Астрологиня Ольга Іванець: – Я тут, щоб спадало на думку те, що не спадало.

Olga Vasileva: – Я вчора запалила свічку. Донька підійшла, спитала. Я розповіла. Це 5-й клас. У школі напередодні їм розповідали про Святого Миколая, запропонували написати йому листа. У багатоповерхівці (4 під’їзди) навпроти мені здалося, що бачу свічку в одному вікні. Це Миколаїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає