“У меня вопрос. Вы можете помочь?”

Коли вперше отримала оце: “У меня вопрос. Вы можете помочь?” – мені стало дуже цікаво, що воно таке: що з того вийде, якщо я відповім? Ось що вийшло. Я відгукнулася: “Що з вами сталося? Чому ви просите допомоги?” Людина поділилася зі мною своєю проблемою. Виявилося, що йдеться про пошук об’єкта, який зник, загубився. За допомогою хорарного метода я знайшла відповідь на питаня, що людину цікавили, все їй розтлумачила. На спілкування пішло 40 хвилин. В кінці розмови людина написала: “Понятно, спасибо большое Вам за помощь. Вы ведь могли ошибиться? Хорошо, конечно, ещё раз спасибо “. І все. Людина зникла, ніколи більше нічого мені не писала. Тобто, людина мала на увазі, що якщо вона отаке напише про допомогу, то вона отримає мою консультацію безкоштовно. Розплатиться словом “спасибо” за моє мистецтво, за витрачений на неї, невідому мені особу, геть чужу, час мого життя. Чудово! Тепер знаю, що вони мають на увазі, коли пишуть оце: “У меня вопрос. Вы можете помочь?”.

Ось скрини дописів у приват на сторінку Астрологиня Іванець, що надійшли протягом року. Як під копірку! Зазначу, що жодного такого допису українською, всі російською. Українці пишуть часто – завжди запитують: “Скільки коштуватиме у вас така-то консультація?” Різна мова – різна культура, відмінний підхід до життя, інше ставлення до людини. То як це характеризує українців? Як таких, хто не потребує допомоги, хто може купити собі потрібне, хто поважає чужу працю, хто не вимагає до себе пільг і поблажливості. Українці, я люблю вас!

7 березня 2020. Знов про дивне слово “допомогти” в моїй роботі астролога. Лист з сайту: “Я в першу чергу написала Вам, щоб запитати дещо стосовно моєї натальноі карти і моєї професійної ситуації. Напишіть якщо у Вас є час і бажання мені допомогти”. 

У мене завжди є час і бажання допомогти людині у скрутній ситуації. Наприклад, коли вона жме лежачи і не справляється сама з тим, щоб поставити штангу на місце. Або коли стара слабка людина тягне важку торбу з харчами пішки по сходинках багатоповерхового будинку. Але я не розумію сенсу слова «допомогти», коли йдеться про надання астрологічної консультації: ви купуєте у мене інформацію, де тут місце допомозі? Я не лікар, не психотерапевт, не фітнес-тренер, я – аналітик, що аналізує вашу життєву позицію, систему цінностей, знаходить протиріччя і способи їх усунути. Ця інформація може вам якось допомогти, а може і не допомогти. Я не зовсім розумію, що конкретно ви очікуєте від мене.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає