Поради з мого досвіду професійних занять астрологією

— Доброго ранку, пані Олю! Дякую за коментар до мого прогнозу. Я, нарешті, наважилась публікувати свої роздуми та прогнози, створила для цього сторінку. Буду дуже вдячна за Ваші зауваження!

— Доброго ранку, пані N! На жаль, я не зможу приділяти увагу вашій сторінці, як от сьогодні – мене виснажує діяльність на власній сторінці, останнім часом думаю про те, що слід пригальмувати активність. Скільки можна працювати задарма? Рано чи пізно ентузіазм щезає. І чоловік останні півроку вже досить настійливо запитує: “Коли займатимешся ділом?” Навіщо ви створили свою сторінку? Якої мети хочете досягти? Я маю досвід сторінки 10 років, можу поділитися.

— Хочу розвивати астрологічні навички та з часом знайти свою аудиторію та клієнтів. Мені дуже бракує досвіду. Роботу над сторінкою планую систематичну. До цього увага астрології з мого боку приділялась уривками, тому й результатів помітних немає.

— Ви витратите купу сили й часу і будете розчаровані результатом: ні заробітку, ні здоров’я, ні колективної роботи. Що пропоную замість цієї діяльності? Навчання на факультеті астрології в Британії онлайн. По завершенні навчання використовувати астрологію у приватному житті та у власному бізнесі. Бо якщо ви ставите за мету заробляти на астрології в Україні, то у вас не буде з чого платити податки наприкінці року. Я живу за рахунок прибутків чоловіка, утриманка. У кращому випадку ви дасте за кілька тисяч євро річного прибутку консультації, які дадуть людям чудовий результат, і будете спостерігати, як вони за пару років перетворюються на заможних підприємців в той час, як самі ви залишаєтеся у злиднях. Коли я вирішила робити кар’єру астролога у 1994, я помилилася у розрахунках: я навчалася за американськими стандартами, а працювати мала в Україні. Так, в США я мала би прибуток 50 000 доларів річних. Але я в Україні: 3 000 – 6 000 доларів річних. Я помилилася на самому початку. І ви ж розумієте, що у мене високі ціни і дуже висока якість роботи, більше 10 років схвальних відгуків на сайті. А тепер, коли перспектива України в ЄС взагалі висить на волосині, не залишається надії заробляти на астрології адекватні гроші. Мій учитель написав 40 книжок з астрології, що переклали купою мов, мав власну Школу, реально крутецький в усіх сенсах. Але помер півтора роки тому у злиднях від невиліковної хвороби. Треба вміти вчасно робити висновки зі своїх помилок і відверто говорити про них іншим – тим, хто має намір пройти той самий хибний шлях. Якщо у вас немає наміру робити астрологію професією, тобто, у вас є той, хто оплачуватиме до скону ваші рахунки, то ви можете дозволити собі розважатися астрологією. Я – ні.

— Зрозуміло. Дякую дуже! Ви підтвердили мої побоювання. Треба вже мені навчитись позбавлятись самообману. От астрологія й допоможе!

— Допоможе лише, якщо ви отримаєте якісну системну освіту. В іншому випадку лише поглибить внутрішні конфлікти.

— Так. Власне, я й прийшла до неї як до способу зрозуміти себе.

— У мене надто багато часу пішло на отримання астрологічної освіти – не було можливості навчатися у якісному навчальному закладі. У вас є така можливість, не зволікайте.

— Доведеться. Бо я вже стала на цей шлях.

— У вас є якась нормальна професія?

— Вчитель. Якщо можна вважати це професією в Україні.

— Можна – це більш прибуткове ніж астролог. Ще й значно більша повага з боку суспільства, ніж у астролога. Мій учитель, на відміну від мене, заохочував учнів кидати свої професії і йти в професійні астрологи. За це я вважаю його покидьком. Бо багато хто таки кинув – і опинився в злидоті. Можна сказати, що я не ту людину обрала в учителі. Але у 1988 році кращого за нього астролога в СРСР не було. Я завжди обираю найкраще. Але проблема в тому, що вибір можливий лише з того, що є доступним для досягання в принципі. Часто краще відмовитися від того, що є найкращим, бо найкраще з доступного може виявитися найгіршим у порівнянні з недоступним. Краще було би у 1988 році мені звернути увагу на біографію Платона, щоб зрозуміти, що я не досягну мети, яку я ставлю перед собою, займаючись астрологією. Фатальну роль зіграв брак освіти.

— Брак освіти завжди має фатальні наслідки. Я вже покинула роботу вчителя. Через серйозний конфлікт з директоркою. Були спроби займатись бізнесом, які не мали успіху. Тож я на роздоріжжі.

— Ох, пані N, ви правите стопи на хибну стежку. Ви витратите на марно купу часу на ту сторінку у ФБ. Немає у мене жодного для вас гарного прикладу того, як людина відмовилася від професії на користь професійних занять астрологією і покращила за великим рахунком своє життя. Мій колишній чоловік, гарний агроном із вищою освітою й талантом, зайнявся астрологією професійно – і тепер бомж. Я невіть не знаю, чи живий він.

— Нехай вона буде моїм майданчиком для творчості. Не покладатиму на неї великих сподівань.

— Я вчителька мови й літератури за фахом і за покликанням, тож не можу оставатися осторонь, коли на моїх очах люди обирають шлях в нікуди. Безперечно, остаточне рішення за вами.

— Я дуже вдячна Вам за застереження. Це дуже важливо, щоб знайшлася людина, яка може вилити тобі на голову відро холодної води, аби змити оті рожеві мрії))) Бо останнім часом наступаю на одні й ті самі граблі. Мабудь, треба вже їх підняти?)))

— Ох, якби ж то була у мене така людина у 1989! Астрологія – велика наука, вона працює. Вона як кільце, що стирчить із землі: хапаєшся за нього, щоб перевернути Землю, – і вгрузаєш в землю по пояс. Звідти можна і не вилізти потім. Я зараз намагаюся вилізти. Ніколи в житті мені не було так важко долати кризи.

— Якось так виходить, що розібратись із подіями у власному житті виходячи з “нормальної” людської логіки в мене не виходить. За допомогою астрологічних знань я вже відповіла собі на багато питань.

— Пані N, ви маєте знати, що ви можете неправильно трактувати аспекти. Вам може здаватися, що ви знайшли правильну відповідь, а насправді вона може бути видаванням бажаного за дійсне. Астрологія як символьна система, що описує реальність, передбачає, що людина знається на філософії, на політології, на культурології, на міфології. Якщо фундаментальних знань в цій царині немає, ви трактуватимете аспекти хибно. У нас в інститутах не викладають цих дисциплін, ми нічого не знаємо про життя. І беремось трактувати гороскоп з позиції власного світогляду, який є ущербним. Греки ж були філософами тоді, коли створили астрологію. Не навпаки. Без філософії астрологія – це тонкий складний інструмент без інструкції. Річ в собі, жодної користі, а може бути й шкода.

— Доведеться вчити інструкцію.

— Чи читали ви підручники Дейна Рад’яра?

— Ще ні

— Отож.

— Чи слухали лекції Джордана Пітерсона?

— Частково

— Тобто, жодного курсу. Ви абсолютно не готові до практики астрології. Це факт. Астрологія – лише пристрій до вимірювання якості часу. Якщо ви не знаєте, як правильно щось конкретне робити, немає значення, коли саме ви розпочнете робити це, – нічого путнього все одно не вийде. Про це йдеться в підручнику Бєрнадетт Бреді.

— Зрозуміло. Людина не народжується людиною, а формується протягом усього життя. Тож й можливостей для розвитку багато. Головне – не зупинятись, бо тоді починається деградація. Саме саморозвиток й є моєю головною метою.

— В такому разі слід починати не з астрології, а з філософії: лекція Андрія Баумейстера, Олександра Філоненка, Олександра Пустовита, Олексія Панича. А також з психології юнгіанської: курси лекцій Джордана Пітерсона. На опанування цих речей за умови чіткого розкладу занять піде 2 роки. Після цього можна взяти курс на британському факультеті астрології – це швидше, ніж самотужки опрацьовувати підручники.

— Дякую!

— Будь ласка, пані N!

P.S. Епізод із буднів професійного астролога. Для прикладу:

Потенційний клієнт: — Доброго дня, скільки коштує консультація? Тема – професійна діяльність, джерела доходу.

Астрологиня Ольга Іванець: — Доброго вечора, напишіть, будь ласка, скільки ви готові заплатити, і я скажу вам, готова я працювати за ці кошти чи ні.

Потенційний клієнт: — Можу оплатити 1000 грн

вартість консультації астролога на думку потенційного клієнта
вартість консультації астролога на думку потенційного клієнта

Те, що не ввічливо відповідати потенційному клієнтові на непристойну пропозицію: “Щоб виконати цю роботу, мені потрібно 36 годин напруженої розумової активності. У квартирі 50 квадратних метрів прибиральниця наводить лад за допомогою пилососа, ганчірок і швабри за 8 годин, за цю роботу вона бере 1000 гривень. Кажуть, мені пофортунило з прибиральницею – дуже дешево. Люди, ви хворі на голову, якщо пропонуєте мені 1 000 гривень за те, щоб я дала вам якісну пораду щодо вашого бізнесу і особистих статків”.

Коментарі під дописом у ФБ:

Галина Полагів: – О, це так, всі хочуть ” скідочкі, сніжєчкі, бесплатнєнько, задурнєнько”. До того часу, поки я випадково не натрапила на ваш сайт, я завжди відчувала якусь особисту провину перед такими людьми. Ваші статті і ваша праця змінили моє розуміння багатьох ситуацій (Олю, ваша праця також була безкоштовна для мене, за що вам безмежно вдячна, вона потребувала часу бажання і терпіння до її пізнання, я розумію тепер, щоб отримати в майбутньому якийсь заробіток, треба вкладати в себе не тільки гроші, але інформацію про себе також). Поважаю вас і вашу працю!

Олександра Линник: – Є люди які не орієнтуються в цінах на послуги, якими рідко користуються. Людина Вам не хамила, запитала ціну, ви їй запропонували самій її назвати, от вона і запропонувала, можливо, дещо занижену. Не бачу нічого в цьому страшного, образливого і вартого виставляти на показ…

Астрологиня Ольга Іванець: –  Вас не дивує, я бачу, людина, що вважає, що може купити собі за 30 баксів якісь чарівні слова, що зроблять її успішною в бізнесі і вдалою у прибутках. То, мо, і ви вірете, що за малі гроші можна купити таку інформацію? Платили вже галадкам, зізнайтеся?

Олександра Линник: – Я вірю, що жаднічати на такі послуги неможна! Однак, я почала цікавитися астрологією лише 3 роки тому. І якби мене до цього запитали, скільки я згодна заплатити за, наприклад, натальну карту… Я б не могла назвати адекватну …Переглянути більше

Астрологиня Ольга Іванець: – Справа в тому, що чесна людина завжди знає, скільки вона готова заплатити астрологу, якого обрала, за важливу для себе інформацію. Завжди знає. Але ця сума завжди настільки висока (психічно здорова людина завжди оцінює власну проблему, яку не може самотужки вирішити, дуже високо), що людина заштовхує цю цифру глибоко у підсвідомість і впевнено каже: “Ваші послуги взагалі нічого не варті”.

Олександра Линник: – згодна з Вами))) але якби мене запитали, скільки я згодна заплатити за, наприклад, зорання 2 га землі, навіть якби мені це дуже було потрібно, я б не змогла назвати адекватну ціну за цю послугу, бо я до цього питання дуже далека. Так само, як у свій час була далека до астрології. Цінуйте свою працю, але будьте терплячі до людей))) можливо, у людини були найкращі наміри))

Астрологиня Ольга Іванець: – Так і я ж про те! Якщо вам не потрібно орати, ви і не морочите голову володарю найкращого плуга своїми припущеннями про ціну на його послуги.

Олександра Линник: – а якщо їй дійсно потрібна була Ваша допомога, і вона була б згодна заплатити і 2, і 3 тис.грн., але не знає ціни на такі послуги?? або встановлюйте фіксовану ціну за послугу, і відкидайте всіх кому вона не по кишені, або ж хай клієнти самі пропонують ціну, але тоді будьте готові торгуватися! Перший варіант, як на мене, більше правильний! Кому дійсно потрібна допомога кваліфікованого астролога, той знайде кошти для цього! Кому ні, той пройде мимо!

Астрологиня Ольга Іванець: – А чим вам не подобається обраний мною спосіб відкидати нецікавих мені клієнтів? Із усіх способів, що я опробувала за 30 років астрологічної практики, цей найбільш ергономічний: обмін всього лише двома репліками – і всі нюанси і тонкощі прояснені. Пані Олександро, хочу подякувати вам за цікаві коменти. Не сподівалася, що від бота на моїй сторінці може бути така користь.

Tatyana Lunyova: – Це якщо у вас не бракує клієнтів. То ви точно повинні знати, як їм відповідати на такі питання. А якщо бракує, то може й треба їх заманювати більш дешевими розцінками, а коли прогнози збуватимуться, вони стануть на віки вашими шанувальниками і рекламою. От тоді можна і ціну підіймати, хоча до кожної ситуації треба окремий підхід. Можливо ця жінка має досить не маленькій бізнес, тоді вона просто ,,жлобіха,, і таких геть подалі.

Астрологиня Ольга Іванець: – Я настільки добре виконую свою роботу, що у моїх клієнтів немає потреби звертатися до мене за розрулюванням кризових ситуацій роками і десятиліттями – після консультації з’являється стійка навичка самостійної роботи з подолання кризи. Сумлінний астролог не “підсаджує клієнта на голку своїх послуг”. Більшість людей, що звертаються за послугами до астролога, ніколи не залишають відгуків на сайті і не розповідають нікому про це. Тож, відгуки як спосіб реклами в астрологічному бізнесі малоефективні.

Tatyana Lunyova:  – отож бо і воно. Дуже все потаємно. От і цін не знають. Гарна робота на роки, це ваш вибір. Були б шахрайкою, вже були б мільярдеркою))))))))))

Астрологиня Ольга Іванець: – Саме так. Буквально ці самі слова, що ви зараз, були мені сказані поважною персоною навесні 1994.

Татьяна Цудзинович: – Мені здається, що Ви самі повинні задати рівень вартості послуг. Якщо не можете, наперед, вказати точну суму, оговорити нюанси плюс/мінус. Все повинно мати справедливу ціну, але Ваше внутрішнє тяжіння до справедливості тільки тормоз. Я розумію, що Ви не можете завангувати скільки «розділів» астрології доведеться переглядати. Тим не менш, все це можна проговорити з замовником. Якщо ж, підходити з огляду просто «норми вироботки»))), то… Тут взагалі все просто: напр. Ви хочете мати в місяць 60000 грн – ділимо на 24дні = 2500грн в день х 2дні, а краще на 3 дні))) трудозатрат і маємо 5-7 тис. А далі людина хай думає … тим паче, що рівень Вашої роботи дуже високий. І якщо, цей клієнт «є Ваш» – самі ж розумієте, він «Ваш» і буде.

Астрологиня Ольга Іванець: – Пані Тетяно, дякую вам за “підхід норми виробітки”, але він неприйнятний щодо професії астролога в Україні: я не можу в принципі заробляти 2 500 гр в день, надаючи астрологічні консультації, тому що на якісні астрологічні послуги немає попиту в суспільстві.

Anastasia Kramar Nalbandyan: – Людина абсолютно не орієнтується, та в принципі вона і не повинна це робити. Вона як і я наприклад не уявляє скільки ви маєте на це витратити часу. І до слова прибиральниці беруть різні гроші) у мене за 8 годин 400 гривень, а у сусідів 600), все відносно.

Астрологиня Ольга Іванець: – Тобто, ви в принципі не проти того, щоб тонка точна інтелектуальна праця коштувала на рівні послуг прибиральниці, як у Радянському Союзі: слюсар 5 розряду отримує 500 рублів на місяць, а хірург вищої категорії – 120. Так має бути, правда?

Anastasia Kramar Nalbandyan: – Я проти. Я лише сказала, що чоловік не зміг правильно вивести ціну, можливо через те, що сам не знайомий зі специфікою праці, а не тому що хотіла принизити вашу роботу.

Астрологиня Ольга Іванець: – Я би охоче повірила у ваше припущення, пані Анастасіє, але я навідалася на сторінку тієї персони: з фото видно, що людина добре знається на цінах на айфони та закородонні подорожі. Тож, не можу вважати, що ціни на якісний інтелектуальний товар для тої людини поза межами уявлення.

Anastasia Kramar Nalbandyan: – Дуже шкода, що люди не розуміють чому інтелектуальна праця повинна коштувати багато, я сама по 100 разів на день розповідаю чому за проект будинку потрібно платити багато, щоб як мінімум на голову не впав.

Астрологиня Ольга Іванець: – Пані Анастасія, я впевнена, що люди це прекрасно розуміють. Але Україна залишається совецькою за своїм менталітетом країною. Наше населення влаштовує гегемонія пролетаріату: вшивий інтелігент існує виключно для обслуговування забаганок простолюдина. Лікарі, учителі, програмери, архітектори, письменники – всі мають працювати безкоштовно на користь люмпена, який за совецькою звичкою вважає себе господарем в державі.

Anastasia Kramar Nalbandyan: – згодна на 100%

Nina Sinchuk: – газ дешевий,евробляхи,президент зек,президент клоун,бажано було б ,щоб безкоштовно надавалась консультація-це все ланки одного ланцюжка….злості не хватає…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає