Типовий діалог із противником астрології

– Ольга Іванець, кожен день робляться нові відкриття у реальній науці, тому краще витрачати свій час на вивчення речей які дійсно існують, ніж на речі, які вже давно викинуті із наукових дисциплін як давно спростовані. А Вас мені дійсно дуже шкода – 21 століття, а у Вас в голові ще 17.

– Якби ви дійсно цікавилися наукою, ви би не бралися давати оцінку тому, в чому нічого не тямите. І мені ваш не шкода – більшість людей (навіть із науковою життєвою позицією) є гумусом, на якому виростають дійсно великі інтелектуальні досягнення людства. Астрологія – найграндіозніший інтелектуальний проект людства. Це знає кожен, хто отримав класичну освіту. Але, звісно, не гумус – гумус з астрології сміється, як і з багато чого реально наукового.

– “Астрологія – найграндіозніший інтелектуальний проект людства” ха ха, назовіть мені хоча б дві статті із найпрестижнішого наукового рецензованого журналу світу, а саме Nature, написаною в ньому астрологами про астрологію у підтвердження астрології за останні років 50. Хоча про яку науку можна взагалі говорити, якщо Ви самі пишете “В професії астролога немає розчарувань. У будь-якому результаті консультації астролог завжди буде правий.” що вже, для людей розуміючих принцип Поппера, говорить про величезну прірву між астрологією та наукою. ?

– Так, астролог завжди правий: бо буде саме так, як він говорить. Це так само, як у лікаря, юриста, вчителя. Наприклад, коли лікар каже: “Мий руки після туалету, щоб не захворіти на дизентерію”. Мив руки – не захворів. Не мив – захворів. Лікар правий в обох випадках. Дивно, що вам від цього смішно. Про про проект людства, то ви погугліть, англійською.

– Я досить не погано уявляю чому будь яку маячню, яку Ви видумаєте на основі астрології не можливо піддати провірці, можете не пояснювати. Ще раз -хоча б дві статті у журналі Neture про дієвість астрології, можна і на англійській (хоча він тільки і на англійській), я думаю, це не проблема для найграндіознішого інтелектуального проекту людства бути освітленим у найграндізнішому науковому журналі людства хоча б у двох статтях за останні 50 років.

– Звісно, кожна людина має право думати що завгодно. Але не кожна думка варта уваги. Ваша – не варта. Мені було би цікаво говорити з вами про астрологію, якби ви її вивчили – за три місяці можна вивчити, як будь-яку мову, бо це символьна система, що описує реальність. Але ж ви взялися говорити про те, у чому нуль. “Міркуй суто про те, про що поняття твої тобі це дозволяють. Так: не знаючи законів мови ірокезької, чи можеш ти виносити таке судження з цього предмету, яке не було би профанне і дурне?”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає