“Вчені” цькують астрологію

Ольга Іванець: – “Зоря на мене зла, тепер я сумний”. Спробуйте щось з “Тімея” Платона або з Кеплера процитувати, якщо вже вирішили протиставити астрологію астрономії, бо своїми спробами знецінити астрологію ви ставите під сумнів і вартість астрономії.

Ростислав Королик: – Ольга Іванець астрологія то псевдо наука як релігія, в це можна лише вірити, але щось наукове з себе не представляє. тому нічого страшного немає

Ольга Іванець: – Ростислав Королик А ви не можете сказати щось, крім кліше?

Ростислав Королик: – Ольга ІванецьОльга Іванець а що ще можна сказати? Астрологія якщо її сприймати серьозно це марне витрачання часу. А от коли ти дитина або підліток, то це цікаво, можна боятися бабая, блискавки, вірити в знаків зодіака, ворожити, гадати і решта дурничок, в дорослому віці хіба по приколу в таке можна вірити. Ніяким чином не впливають ні зірки ні планети на людей, це все пережиток минулого.

Ольга Іванець: – Ростислав Королик Але ж це знову кліше. Значить, немає вам чого сказати, крім кліше.

Ростислав Королик: – Ольга Іванець бо це правда, це ж не наука, немає жодного научного обгрунтовання. А вірити можете в що завгідно, просто невважаєте це наукою.

Ольга Іванець: – Ростислав Королик На жаль, ви просто повторюєте суспільні штампи. Ну, подібно да птахів, які навчилися імітувати людську мову.

Сергій Швед: – Але справедливості заради астрономія почалася із астрології у свій час, так як хімія із алхімії

Константин Иванов: – Сергій Швед Не можна аналізувати не проводячи досліджень… НСпостереження, структурування, підрахунок, аналіз… Астрономія виникла раніше.

Ольга Іванець: – Константин Иванов Про Göbekli Tepe не чули, ні?

Константин Иванов: – Ольга Іванець Але до чого він тут?

Ольга Іванець: – Константин Иванов Астрологія не є результатом структурування підрахунків і аналізу зоряного неба, як храмовий комплекс Гебекли-Тепе не є результатом переходу мисливців-збирачів до землеробства, – навпаки, астрологія є причиною розвитку астрономії: спочатку символьна система описання реальності, в основі якої – обожнювання зірок, а вже потім – відкриття математичних формул, що описують закономірності руху небесних тіл.

Константин Иванов: – Ростислав Королик Подальший розвиток науки витягне астрологію з псевдо наукової ланки. Чому? тому що дасть нові математичні інструменти опису систем (шаблони), які однакові для нашого всесвіту, як маскрокосмічних так і для мікрокосмічніи маштабів (у тому числи для біологичних створінь). Де що астрологія вже знайшла сама в описі залежностей від гравітаційних малюнків сонячної систими та сообразних цьому малюнку вібрацій. Але тут є ще ьагато чого вивчати.

Ростислав Королик: – Константин Иванов добре що хоч земля не пласка

Ольга Іванець: – Константин Иванов “Подальший розвиток науки витягне астрологію з псевдо наукової ланки”. Абсолютно праві! Але я волію уточнити: не “витягне астрологію з псевдо наукової ланки”, а поверне їй її законне місце в культурі, яке було відібране у неї так званими “просвітниками” у 18 столітті.

Ігор Война: – Найсумніше, що навіть на сайті того ж ТСН, є ціла стрічка для тих шарлатанів з астрології, а про астрономію – максимум одна новина і то скоріш за все про Ілона Маска((

 Vlad Hann: – Цікаво, а чому астрономія повністю грунтується на астрології? Чому древні люди за довго до появи оптичних приладів знали про інші планети такі як Марс або Венера? А тим більше про ті планети котрі погано видно навіть у телескоп, навіть у той час коли усі “освідченні” люди вважали що земля плоска

Yurii Semeniuk: – Vlad Hann Повністю? Хто знав? Знали про ті які бачили. Та й як знали, не мали на увазі під ними планети в сучасному розумінні

 Ольга Іванець: – Yurii Semeniuk Відповіді на ваші запитання: 1) Так, повністю. 2) Знали ті, хто залишив записи на глиняних табличках Шумеру. Питання до вас: чим по суті сучасне розуміння кореляції появи Сіріусу на небі з розливом Нілу відрізняється від розуміння цієї ж кореляції давнім єгипетським жерцем?

Yurii Semeniuk: – Ольга Іванець і в шумерських табличках вищевказані планети розглядалися саме як планети в сучасному розумінні?

Ольга Іванець: – Yurii Semeniuk Ви не відповіли на моє запитання, будь ласка, відповідайте: чим по суті сучасне розуміння кореляції появи Сіріусу на небі з розливом Нілу відрізняється від розуміння цієї ж кореляції давнім єгипетським жерцем? Тоді ваше зустрічне запитання не потребуватиме відповіді.

Yurii Semeniuk: – Ольга Іванець сучасне розуміння не потребує Сіріуса, бо у нас є календар, ці події відбуваються приблизно в один час. Сіріус в древньому Єгипті виконував саме календарну функцію. І яким боком до цього розуміння що є таке планета?

Ольга Іванець: – Yurii Semeniuk Тобто, ви погоджуєтеся з тезою про те, що по суті сучасне розуміння кореляції появи Сіріусу на небі з розливом Нілу не відрізняється від розуміння цієї ж кореляції давнім єгипетським жерцем. Ваше запитання: “І яким боком до цього розуміння що є таке планета?” Відповідь: у міру того, як допитливі дослідники небесних явищ протягом тисячоліть вдосконалювали технологічний бік своїх досліджень, знання щодо конкретних якостей небесних об’єктів поглиблювалися. Таким чином, сучасне уявлення астрономів про планети завдячує своєю появою давнім дослідникам небес, що обожнювали ці об’єкти, себто астрологам.

Yurii Semeniuk: – Ольга Іванець Ні звичайно сучасне розуміння – це геліактичний схід зорі. У жерців це просто підмічена особливість на небі, для них Сіріус – небесне втілення богині Ізиди

Ольга Іванець: – Yurii Semeniuk Тобто, ви не погоджуєтеся з тим, що геліактичний схід зорі Сіріус і “просто підмічена особливістю на небі та небесне втілення богині Ізіди” по суті одне й те саме явище?

Yurii Semeniuk: – Ольга Іванець А чим це одне й те саме явище? Ми розуміємо, що такі появи зорі за Сонцем відбуваються внаслідок руху і обертання Землі відносного того ж Сонця. Для жерців це якісь божественні знаки)) Внаслідок певних кліматичних змін Ніл узагалі може перестати розливатися, а Сіріус ще довго буде “сходити”)) Чим це схоже розуміння кореляцій? Нічим

Ольга Іванець: – Yurii Semeniuk Ваше запитання: “А чим це одне й те саме явище? Ми розуміємо, що такі появи зорі за Сонцем відбуваються внаслідок руху і обертання Землі відносного того ж Сонця. Для жерців це якісь божественні знаки))” Відповідь: ви плутаєте поняття “явище появи Сіріусу на небі” з поняттям “трактування явища появи Сіріусу на небі жерцями Єгипту і вами як представником сучасної астрономії”. Це речі з різних поняттєвих категорій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає