Про зростаючі та спадаючі аспекти (аплікативні та сепаративні)

– Doroha Oljha! Na waschij storinci Naotschnyj posibnyk Astrologa pokazano spadajutschi i zrostaujtschi Aspekty, tobto ti aspekty jaki idutj nad horyzontom do ASZ e spadaujutschymy, a jakscho wony budutj nad horyzontom i budutj jty w tocku do DSZ, wony takoz budutj spadajutschymy?
Iz powahoju Wasyl

– Доброго дня, Василь!

Зверніть увагу на те, що на схемі немає сітки домів гороскопу, є лише знаки. Ваша помилка міркування в тому, що ви домислили на схемі те, чого на ній немає: на схемі немає Асц і Десц. Коли ви ототожнили символ кон’юнкції (1 градус Овна) із точкою Асц, а символ опозиції (1 градус Терезів) – з точкою Десц, ви заплуталися. Давайте розглянемо схему такою, яка вона є: без Асц і Десц, без домів. Тоді одразу все стає зрозумілим: всі аспекти, що утворюються до того, як станеться аспект опозиції, є зростаючими аспектами. А всі аспекти, які утворюються після того, як сталася опозиція, є спадаючими. Розглянемо це на прикладі нинішнього циклу Місяця і Сонця. 13 липня сталася кон’юнкція Місяця із Сонцем у 21 градусі Рака (Сонячне затемнення, бо кон’юнкція відбулася поблизу Північного Вузла, що у 6 градусі Лева). Далі Місяць починає рухатися до опозиції з Сонцем, яка станеться 27 липня у 5 градусі Водолія (Місячне затемнення). Всі аспекти, які Місяць зробить із Сонцем до 23:20 27 липня, будуть зростаючими. А всі аспекти Місяця з Сонцем, що будуть після 23:20 27 липня до 12:57 11 серпня будуть спадаючими. Це стосується суто аспектів між Місяцем і Сонцем. Але так само можна роздивлятися всі цикли планет. Наприклад, зараз Місяць у фазі спадаючого секстилю циклу Місяць/Марс – наближається до кон’юнкції. І водночас Місяць у точній зростаючій квадратурі з Венерою – попереду у них опозиція.

Подробиці про спадаючі та зростаючі аспекти, пане Василю, можна дізнатися із невеличкого реферату та цю тему: за посиланням

Дякую за запитання. Воно належить до категорії астрологічних тонкощів, на які зазвичай мало звертають увагу. А саме на вмінні розуміти ці тонкощі базується вміння тлумачити вплив циклів планет. Дуже важливе запитання. Успіху вам у ваших студіях, пане Василю!

Гарного вечора!

З повагою Ольга Іванець

Посилання на схему наочного посібника https://ivanets.com/schema.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає