Про вигадки під виглядом астрології

– Я не розумію. Ви це постійно повторюєте. Що значить якісна освіта? Не спав на парах?

– Це коли не просто є диплом про освіту, а є реальні знання у тій галузі, в якій ви навчалися. І ви використовуєте ці знання у своїй професії, що дозволяє вам самостійно забезпечувати себе всім необхідним для життя. Тобто, заробляти на цих знаннях гроші. Якщо ви 4, 5,10 років витратили на те, щоб отримати диплом, але заробляючи на життя, обходитеся без цих знань, навіщо ви витратили стільки часу на непотрібне вам навчання? Тому що батьки хотіли, щоб у вас була гарна освіта? Всі батьки хочуть для своєї дитини найкращого. То природно. Але ж ви маєте думати про власні потреби, а не про бажання батьків.

Спеціалізація сапієнсів – розум. Освічена людина краще пристосована до життя за неосвічену. Можна заробити гроші, не будучи освіченою людиною та продаючи іншим неякісний товар, – невіглас заробляє на невігласі. Але якби гроші давали відчуття безпеки та комфорту, забезпечували вдоволення базових людських потреб!

Зараз у всіх сферах життя в Україні дуже поширене явище – профанство. Невігласи реагують на виклики модернізації поверненням до архаїки: про економіку й політику судять ті, чия освіта зупинилася у четвертому класі середньої школи на уроці природознавства у другій чверті. Ті самі – про культуру, мистецтво, реформаторство, медицину тощо. Покажу на прикладі астрології. Якби ви прочитали у блозі на ТСН, що двічі два не чотири, а 6 із половиною, то ви би засміялися: “Маячня!” Бо ви пам’ятаєте таблицю множення, вас не обманути. А от коли у блозі на ТСН ви читаєте буквально наступне: “Це – коридор затемнень. Це період між 7 серпня, коли було місячне затемнення, і 21 серпня – затемненням Сонця. Ось цей час, кажуть астрологи, украй важкий для нашої планети. Але для України стане часом якихось змін”, – ви не знаєте, як до цього ставитися. Ви не можете оцінити, брехня це чи правда, бо ви ніде ніколи не вивчали астрологію. Ви не знаєте нічого про “коридор затемнень”. Я вивчала астрологію у ВШКА при ЦАД і поза рамками освітньої програми вивчаю підручники з астрології. Але я так само, як і ви, не знаю, що таке “коридор затемнень”. Звернемося до Повного Астрологічного Словника Алана Лео: немає такої статті. Астрологічний словник Катрин Об’є: немає такої статті. Астрологічний енциклопедичний словник А.Ю.Сплина: немає такої статті. Підручник Бернадет Брєді “Прогностична астрологія”: немає такого терміну. Підручник Дитрих Пессін “Місячні затемнення”: немає такого терміну. Але на яку б статтю про затемнення у наших ЗМІ ви не натрапили, скрізь буде той “коридор”. Пошукаємо в Гуглі, звідки “коридор” взявся: астрологічні форуми, групи ВК, особисті блоги, кажуть, що в книзі Дитрих Пессін про той “коридор”, але немає цитати із посиланням на конкретну сторінку. Ну, що я вам скажу, “астрологи” переповідають фантазії одне одного, масово тиражують імпровізації одного й того самого неграмотного тексту. Це і називається профанацією. А неосвічені люди, стикаючись із такою великою кількістю однакових тверджень, думають: “О! Це правда! Не можуть же всі одразу помилятися і всі одразу брехати”. Глибокий подих: можуть. Можуть.

Із діалогів з клієнтами:

– Я займаюся у одній школі в Києві. Так от. Моя наставниця одного разу сказала, для того, щоб зустріти таку людину мені потрібен високий рівень усвідомленості. Це так? Ну, то вона мала на увазі наступну ступень за 4000 y.e

– От мені цікаво: а коли ви купите свідомість за у.е., а чоловіка не буде, то що ви скажете тій жінці?

– Скажімо, щоб купити, то треба ще певний шлях пройти. У мене це може займати кілька років, щоб морально підготуватись.

…А в цей час я слухаю чергову лекцію Андрія Баумейстера з “Метафізики” і звертаю увагу на те, які серйозні запитання ставлять студенти лектору. Хвала Розуму! Все в нас буде добре!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає