Діалог про астрологію та йогу

Діалог стався під лекцією 14/14 “Метафізика свідомості. Чи можна заперечувати свободу волі?”, що я поширила у Фейсбуці на сторінці Астрологиня Іванець.

– Лариса Зубар: Чи можна вивчати таке важливе як Свобода Вибору по матеріалах ютубу. Хто фінансує такі проекти? Звідки такі кошти? І головне – мета. Про Свободу Вибору я дізналася з Астрології,зі свої Натальної карти. Що я маю добре і можу цим користуватись, а що мені б незавадило змінити. І ось у цьому є у нас всіх Свобода Вибору. Namаste.

– Астрологиня Ольга Іванець: “Чи можна вивчати таке важливе як Свобода Вибору по матеріалах ютубу,” – погугліть, хто такий Андрій Баумейстер. “Хто фінансує такі проекти? Звідки такі кошти?” – погугліть. “І головне – мета”, – —- погугліть. “Про Свободу Вибору я дізналася з Астрології,зі свої Натальної карти”, – побудова натальної карти – це лише технології. Ці технології не можуть бути використані адекватно, якщо ви не маєте уявлення про філософію – пристрасть західного розуму. “Що я маю добре і можу цим користуватись, а що мені б незавадило змінити. І ось у цьому є у нас всіх Свобода Вибору. Namаste”, – ви висловили власну думку. Але думка нічого не варта, якщо не обґрунтована. Але яким чином ви можете обґрунтувати свою думку щодо свободи волі, якщо ви навіть не знаєте, хто такий Баумейстер?

– Лариса Зубар: – щоб пізнати Свободу Волі, про яку пишуть чи не всі древні релігії мені таки не треба Баумайстера. Пізнання себе таки починається з Астрології, а от як змінити те, що іде під кутом 90 градусів і далі, трохи Астрології замало. Але в духовних текстах є поняття натальна енергія і постнатальна. І навіть в древніх китайських вчення, таке поняття існує. У нас пішла мода Духовний Розвиток вивчати по ютубу, творчості поетів, навіть дитячих казках.Я займаюсь йогою, тому можу Свободу Вибору вивчати і з цієї сторони). Namаste.

Астрологиня Ольга Іванець: – “Щоб пізнати Свободу Волі, про яку пишуть чи не всі древні релігії мені таки не треба Баумайстера. Пізнання себе таки починається з Астрології”, – ви не можете судити про те, з чого починається пізнання себе, якщо не знаєте витоків філософського мислення. І тут вам саме Баумейстер треба. Але ви, як і більшість тих, хто відкрив для себе астрологію на пострадянському простору не через Діалоги Платона, а через проводження часу із адептами Павла Глоби, не здатні того визнати. “А от як змінити те, що іде під кутом 90 градусів і далі, трохи Астрології замало. Але в духовних текстах є поняття натальна енергія і постнатальна”, – про які конкретно духовні тексти йдеться? Дайте посилання на ці духовні тексти, я маю переконатися на власний розум. “І навіть в древніх китайських вчення, таке поняття існує”, – китайські тексти не мають стосунку до формування класичної знахідної астрології у 4 ст до н.е., якою ми користуємося зараз. “У нас пішла мода Духовний Розвиток вивчати по ютубу, творчості поетів, навіть дитячих казках.Я займаюсь йогою, тому можу Свободу Вибору вивчати і з цієї сторони). Namаste”, – я так розумію, вам не сподобалося, що я на Астролог Іванець даю посилання на те, що вважаю корисним на Ютюбі. Я можу запропонувати вам не відвідувати цю сторінку.

– Лариса Зубар: – Я говорила конкретно про існування Натальної енергії і постнатальної. І це головне. Коли людина міняє свої відчуття з негативних на позитивні, але планомірно, то енергії у неї течуть постнатальні і ні який астролог не передбачить їй ні яких подій. А нема первинних показів. Йоги знають, як захистити себе від агресії, навіть дії енергіїї Марсу під кутом 90 градусів-отака Свобода Вибору, або прийняти це, або вміти себе захистити.. Але якщо серйозно, то йога іде в парі з Астрономією і Астрологію, як її опис.Бо йога саме займається відчуттями. Namаste.

Астрологиня Ольга Іванець: – Я так розумію, посилання на пом’януті вами духовні тексти не буде. Тобто, ви говорите зараз від власного імені – висловлюєте ваше уявлення, ваші особисті фантазії про астрологію. Тобто, використовуєте мою особисту сторінку для самопрезентації.

Лариса Зубар: – Ні я не є вчителем, і цим не займаюсь. Хіба у себе в сім’ї. Мені завжди були цікаві дослідження астрологів, більше цим займались в Санкт Петербурзі, але я потім натрапила на наші і це уже Харківська школа Астрології. Що сам…Побачити більше

Астрологиня Ольга Іванець: – Дуже цікаво. Оце дивно: “Вони отримали завдання розробити методику відбору по натальних картах космонавтів”. Як можна витрачати на таке час і кошти після досліджень Мішеля Гоклена?

Лариса Зубар: – Можливо, але в пресу пішло від них), Я також маю астрономічно-астрологічну програму на комп’ютері, тому можу перевірити написане) Так виходить, що в радянські часи були і такі інститути, які в своїх підрозділах займались і Астрологією і американці також цим займаються). Namaste.

Астрологиня Ольга Іванець: – Дослідження Мішеля Гоклена проводилося наприкінці 50-х і в 60-х роках 20 ст. Повні дані та результати досліджень Гоклена у галузі астрологічної статистики, спеціально сфокусованої на професіях і темпераменті, характері та успіху, зайняли 13 томів! У якості матеріалу для досліджень Гоклен використовував біля 27 000 ретельно проаналізованих даних народження різноманітних професіоналів, із котрих приблизно 60% – відомі та дуже успішні люди, а 40% належали до тих самих професій, але не досягли якихось видатних успіхів. Головна мета дослідження – виявити кореляцію між великим професійним успіхом, темпераментом і астрологією. Дослідження не виявило такої кореляції. Тож, після досліджень Гоклена абсурдно підбирати персонал за гороскопом. Коли я навчалася у ВШКА, одним із завдань на останньому курсі було за гороскопом визначити професію конкретної реальної персони і обґрунтувати свої висновки. Я написала, що це гороскоп космонавта, обгрунтувавши кожне своє твердження. Я отримала залік, бо з астрлогічної точки зору моя відповідь була бездоганною. Реально ж ця людина, чий гороскоп я аналізувала, була ніяким не космонавтом, а звичайним радянським інженером. В такий спосіб я підтвердила правдивість висновків дослідження Мішеля Гоклена. Шкода, що українські астрологи не навчаються астрології ретельно.

Лариса Зубар: – Я не є астролог в вашому розумінні. Просто йога займається відчуттями і Астрологія теж. І тут ми сходимось, бо не треба сприймати йогу, як сидіння в позі лотоса. Для західного йога це не бажано все-таки інше розпреділення енергій. А от з відчуттями все те саме. Namаste.

Астрологиня Ольга Іванець: – “Я не є астролог в вашому розумінні”. Моє розуміння астролога нічим не відрізняється від визначення астролога, що міститься в Астрологічному Енциклопедичному Словнику А.Ю.Саплина, Москва, 1994. Як людина із філологічною освітою маю зазначити: якщо ваше розуміння значення слова астролог не збігається зі значенням, зафіксованим у словнику, то ви не можете застосовувати слово ” астролог” щодо визначення себе, якщо ви не є людиною, що навчалася астрології та практикує астрологію. Наприклад, людина, що не має медичної освіти не може сказати про себе: “Я – лікар”, – бо це не буде правдивим твердженням.

Лариса Зубар: – Це саме так, я не підлягаю ні яким совєцким визначенням. І взагалі, коли цікавилась Біблію, то виявилось, що всі єврейські пророки були першокласними астрологами. До видання 1995 року вони не дожили і добре, бо це могло їх розтроїти. І не тільки їх. Бо є згадки про астрологічні школи Ассирії, Вавилону і згадаємо про зороастризм. Це народи, що зараз ісповідують Іслам. Яка астрологічні надбання Індії, радянська школа в себе це все ввібрала. Namaste.

Астрологиня Ольга Іванець: – “Це саме так, я не підлягаю ні яким совєцким визначенням”.Якщо ви про словник Сапліна, то він не совецький – 1994 рік, совецький союз вже не існував. Астрологічний словник Катріин Об’є, Франція, дає те саме визначення астролога, що і Саплін: “Астролог – людина, що професійно займається астрологією”. “Бо є згадки про астрологічні школи Ассирії, Вавилону і згадаємо про зороастризм. Це народи, що зараз ісповідують Іслам. Яка астрологічні надбання Індії, радянська школа в себе це все ввібрала”. —- У Радянському Союзі класична астрологія офіційно була забороненою. Що ж до так званої зороастрійської астрології Глоби, то вона має таке ж саме відношення до класичної астрології, яке має православна церква попа Гундяєва до інтелектуальної спадщини Візантії. В астрологічних словниках за умовчанням під словом “астрология” розуміють класичну астрологію. Що ж до інших астрології, то у словниках до слова “астрологія” додають визначення. Наприклад, у словнику Катрин Об’є: астрологія арабська, астрологія ацтекська, астрологія давньоєврейська, астрологія індуїстська, астрологія давніх кельтів, астрологія китайська, астрологія світова, астрологія мунданна. Але у словнику немає статей ні “російська астрологія”, ні “совецька астрологія”. Тож, якщо ви маєте освіту астролога і заробляєте астрологією на життя, ви можете називатися астрологом чи то класичним, чи то одним із тих, що зазначені у словнику.

Лариса Зубар: – О, саме я не заробляю нею на життя. Що таке Астрологія, для чого вона існує? Щоб пояснити Астрономію. Між іншим в єврейській Торі вона саме так і називається Астрономія. Але це одна з десяти Книг Еноха, яка була і в Ассирії і Вавилоні. Вони там були в рабстві.Це довели сучасні археологічні розкопки.Чому Св’яте Писмо. Бо Астрологія працює на межі Світів Видимих і Невидимих, чи не так. Енергій ми не бачимо, а тільки розраховуємо,і описуємо. Тепер питання оплати, то чому, йоги вчителі в Індії не беруть за Знання грошей, БО також працюють на межі Світів, хіба добровільні пожертви., А тепер питання, як астрологи будуть оплачувати Знання в невидимих Світах, а там грошей нема. Namaste.

Астрологиня Ольга Іванець: – Ясно: ви не заробляєте астрологією на життя із принципових позицій – вважаєте, що астролог має жити за рахунок добровільних пожертв. Наступне (принципове для мене питання): скажіть, будь ласка, де конкретно і коли ви особисто брали великий навчальний курс з астрології, тобто, де саме і коли ви навчалися астрології?

Лариса Зубар: – Ось і є вже Право Вибору, або Свобідна Воля-це про оплату, кожен має вибрати сам. І в йозі так є. “Великий курс”-під час навчання на курсі йоги, виникло питання, що для кращого розуміння Невидимого Світу, нам треба зайнятись квантовою фізикою(елементарною), бо фізика невидимого Світу відрізняється (кардинально), від тої, яку ми вивчали для Світу видимого. Мені не треба було великого курсу квантової фізики. І так і з Астрологією. Бо, йога не тільки вивчає відчуття, що дають нам планети Сонячної системи, але навчає ними користуватись і випромінювати. Хоча енергія тільки Сонця, а от панети ії відбивають на Землю, під різними кутами, міняючи відчуття. Саме таке пояснення є в Книзі Еноха – Астрономії. Що є записана в єврейській Торі, але тепер є і музеях Лувру, Лондона, Німеччині – записана клинописом. А для чого мені це, щоб не порушити Законів і безпечно виживати в цьому Світі. Ну наприклад Закону обміном енергіями, раз працюємо на межі Світів. Namаste.

Астрологиня Ольга Іванець: – Зрозуміло, астрології ви ніде не навчалися, не отримували системної астрологічної освіти, нічим заради можливості навчатися не жертвували: не платили за навчання зароблені самотужки важкою працею гроші; не сиділи над виконанням надскладних завдань нічними годинами, щоб вкластися в графік навчального курсу; не їздили по ожеледиці 300 км власною автівкою на дводенні семінари; не платили власні кошти за дорогу астрологічну комп’ютерну програму; не платили кошти за навчання програмуванню, щоб створити власний астрологічний сайт; не відмовили собі в радості належати до кола офіційних вчених заради можливості зробити кар’єру астролога. На вашу думку, я зараз маю надавати астрологічні послуги безкоштовно – якщо хтось захоче мені заплатити якісь копійки, то добре, як ні – то ні. Тобто, ви пропонуєте мені відмовитися від всього того, що я купую собі за гроші, заради того, щоб надавати вам чи комусь іншому консультації безкоштовно. Тобто, я маю відмовитися від таких речей: збалансована їжа, гарний одяг, комфортне житло, абонемент до спортклубу, масаж, книжки, подорожі, автівка, навчання, послуги перукаря, оперний театр, кінотеатр, Інтернет, можливість робити подарунки близьким і друзям, утримання домашнього улюбленця, медицина. Чи ви вважаєте, що я маю домовитися зі своїм чоловіком про те, що він має тепер працювати вдвічі більше – за себе і за мене, заради того, щоб я могла не відмовлятися від мого способу життя і водночас надавати астрологічні послуги безкоштовно?
Я так зрозуміла із вашого допису, що ви навчалися на курсі йогі, вочевидь, безкоштовно. У мене наступне важливе для мене запитання. Коли я навчалася безкоштовно медитації та йогі в Університеті Махаріші Махеш Йогі у Львові в 1994 році, я не заробляла на життя самостійно і у мене не було можливості користатися моїми фінансовими накопиченнями і особистим майном. Всім необхідним для життя мене забезпечували інші люди – я жила в окремій квартирі друзів, друзі сплачували комуналку, друзі купували мені одяг і їжу. Запитання таке: хто забезпечував вас грошима, коли ви навчалися на курсі йогі?

Останні мої запитання залишилися без відповіді – Лариса Зубар, що була ініціаторкою розмови, завершила розмову за власною ініціативою у спосіб “піти без слів на прощання”. Діалог був мені дуже корисним, як і всі діалоги. Я думала над ним кілька днів, усвідомлювала, інтерпретувала, переживала враження. Не маючи на меті дізнатися щось конкретне, я несподівано дізналася важливі речі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає