“Порошенко не поклав край кланам олігархату!”

Віталій Портников у статті “Влада в Україні має клановий характер”: “…маючи на увазі повну відсутність політичних поглядів в українського політика і в українського виборця влада в Україні може носити тільки один – клановий характер. І це чітко проявляється саме на регіональному рівні. У Києві ще існують так звані “команди” – а насправді просто найближче оточення, свита того чи іншого “вождя”. Але навіть в цих командах спостерігається відома тенденція до міграції – і ось уже політики і експерти, які недавно були близькі до одного лідера, виявляються в оточенні іншого, його непримиренного опонента. Ну а вже в регіонах політики і чиновники мігрують від однієї партії до іншої залежно від актуальних інтересів – не політичних, ні. Підприємницьких. Тому що політика в Україні перш за все бізнес. Регіональним авторитетам потрібно залишатися на плаву і вирішувати проблеми, їхній виборець шукає тих, хто зможе відповісти – хоча б на словах – на його соціальні ілюзії. Це і називається симбіоз.

Не буду брехати читачеві і стверджувати, що ситуація зміниться, якщо замість старих облич в українській політиці з’являться нові. Справа не в особах, справа в інтересі. Українська політика зміниться тільки після того, як у громадян країни з’явиться розуміння своїх реальних інтересів, коли українці стануть учасниками політичного процесу, а не свідками кланових розборок”.

Дивують люди, що волають: “Порошенко не поклав край кланам олігархату!” Ніби якась окрема конкретна персона здатна на таке в принципі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає