Забобони, що заважають самостійно заробляти і володіти грошима

– Люди вважають, що гроші псують людей. І відмовляються від заробітків, щоб не зіпсувати себе.

– Люди вважають, що зароблені самотужки гроші надто цінні, щоб їх витрачати. Тому не витрачають так, як хотіли би. Це знижує самооцінку і позбавляє насолоди життям. Мотивація заробляти зникає – і люди стають бідними.

– Люди вважають, що гроші псують людей. Тому постійно жаліються та скаржаться на відсутність грошей. Насправді гроші у них є. Просто кажуть, що немає, щоб їх вважали хорошими. Багато енергії йде на зайві розмови. Тому люди заробляють менше, ніж здатні.

– Люди вважають, що самотужки зароблені гроші потрібно віддавати родині: батькам, дітям, братам, сестрам, родичам. Тому кожного разу, коли йдеться про заробіток, вони дуже хвилюються: кому краще віддати? Багато енергії йде на хвилювання, на відчуття незахищеності та на допомогу родині, тому люди не почуваються заможними.

– Люди вважають, що гроші повинні приносити радість. Тому витрачають на хобі, на розваги, на веселощі, на дітей, на любовні пригоди. Коли люди витрачають на це більше, ніж заробляють, їхні фінансові авантюри стають надто ризикованими – азартні ігри надто часто закінчуються втратою джерела прибутку.

– Люди вважають, що не слід витрачати гроші на облаштування побуту. Наприклад, замість винайняти хатню робітницю і куховарку домогосподарка виконує всю хатню роботу самотужки. У неї не вистачає часу на розвиток власних талантів і здібностей. І коли діти виростають, виявляється, що вона втратила свої таланти, а коштів не заробила. Важко повертати самоповагу після 20 років безгрошів’я та важкої некваліфікованої праці.

– Люди вважають, що вдалий шлюб є запорукою багатства. А коли розчаровуються у партнерові, проектують на нього невдоволення власною фінансовою неспроможністю: “Ти нездара, нічого не вмієш”.

– Люди вважають, що інші зобов’язані вирішувати їхні фінансові проблеми, і легко перекладають свої фінансові справи на партнера. А коли виявляється, що партнер їх пограбував, і вони збанкрутували, доводиться починати все спочатку – навчатися заробляти самотужки у значно гірших умовах.

– Люди вважають, що достатньо купити диплом про освіту, щоб заробляти багато. А коли намагаються заробити на дипломі, виявляється, що вкладати кошти треба було не у диплом, а у навчання. Доводиться заробляти на тому, що реально вмієш робити. І часто виявляється, що реально не вмієш нічого і потрібно навчатися.

– Люди вважають, що слід купувати статусні речі, щоб залучити до себе багатство. В результаті не мають що їсти, але мають айфон.

– Люди вважають, що гроші не потрібні, якщо є друзі: у друзів можна поїсти, друзі подарують одяг, друзі посидять із дитиною, друзі нададуть безкоштовних порад. І не помічають, як опинилися у колективі невдах, яким немає чого запропонувати одне одному, крім розмов на абстрактні теми.

– Люди вважають, що якщо мріяти про гроші, загадувати бажання на Новий Місяць, облаштовувати домівку за принципами Фен-Шуй, спілкуватися з астрологами на форумах, то можна збагатитися дивним чином. І врешті-решт, виявляється, що вони повністю залежать від інших людей, абсолютно неспроможні самостійно забезпечити себе всім необхідним для життя, а накопичень не мають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає