Про відсутність опозицій у гороскопі особистості

Здатність глибоко бачити не лише психічні стани людей та здатність бачити глибоко процеси, що відбуваються у житті: політичні події, економічні тенденції тощо – все це ще не означає, що людина здатна адекватно оцінювати те, що бачить. Не слід ототожнювати здатність бути уважним до фактів з умінням давати об’єктивну оцінку цим фактам. Це різні вміння. Факти без оцінок не існують – це лише мелькання візерунків у калейдоскопі.

Оцінку фактам ми завжди даємо, спираючись на ту чи іншу ідеологічну позицію. Коли у людини в гороскопі немає аспекту опозицій, їй важко оцінити не лише факт, а і правильність тієї чи іншої ідеї. Тут не дуже може допомогти здібність бачити людей і явища глибоко, «глибоко копати» (аспект вченого-дослідника, розвідника, детектива, хірурга), якщо людина свідомо не вибудовує свій світогляд. Людина бачить глибоко, глибоко занурюється у вивчення того чи іншого вчення, але не може об’єктивно оцінити якість цього вчення. Наприклад, в гороскопі Адольфа Гітлера лише одна опозиція: він був зачарований ідеєю Ріхарда Вагнера, але йому бракувало об’єктивності в оцінці якості цієї ідеї – його світоглядна позиція була слабкою.

Здатність оцінювати об’єктивно не можна вимірювати кількістю справедливих суджень у висловах людини, бо не всі судження містять оцінку. Слід судити за тими судженнями, де людина даєте оцінку собі, оцінює власні якості, оцінює конкретні події – тут добре видно, чи бракує об’єктивності, щоб оцінити адекватно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає