Гороскоп на місяць 30 серпня 2019 – 28 вересня 2019

Книжки і собака
Книжки і собака

Місячно-сонячний цикл у Діві. Пора року: час збирати врожай, відділяти корисне від шкідливого, сортувати і розкладати все по шухлядах. Архетип: дотепні вправні ремісник і селянин, що трудяться від зорі до зорі. Тінь:  тупоголовий ледар, хитрий продажний чиновник, деструктивний критикан, занудний невіглас.

Головна тема місяця: тонка точна інтелектуальна праця, повсякденні обов’язки, рутинна робота, служба державна і військова, робота за наймом, малий і середній бізнес, інструменти для роботи та наймані працівники, колеги по роботі, домашні улюбленці-тваринки, зусилля заради підтримки здоров’я, правила здорового способу життя, чистота та гігієна, гімнастика, спортивні заняття. Так чи інакше, але весь місяць нас вмотивовуватиме любов і цікавість до дрібниць, бажання почуватися здоровими та бути точними в роботі. Девіз: “Я працюю”, «Довіряю, але перевіряю». Мета: чіткість , чистота, здоров’я. Задача: прискіпливо все перевіряти і бути досконалим. Небезпека: перфекціонізм.  У Вікіпедії кажуть, що перфекціонізм — це віра в те, що ідеалу можна досягти. У вас проблеми з перфекціонізмом, якщо все неідеальне дратує і ви години витрачаєте, наприклад, на те, щоб ідеально розвішати сукні в шафі. Перевірте себе, чи не маєте ознак патологічного перфекціонізму:

  • Звичка відкладати роботу через страх зробити її недостатньо добре – зволікання. «Я ще не готова. От повитираю пилюку, попилососю, помию підлогу – і тоді вже сяду писати гороскоп».
  • Ви відмовляєтеся опановувати якусь нову роботу, бо не впевнені, що у вас вийде добре – уникання ризику. «Ні, я не хочу вчитися водити автівку – надто велика вірогідність потрапити в аварію».
  • Ви витрачаєте час лише на ту роботу, яку, на вашу думку, вмієте робити ідеально, – зосередження на другорядній роботі. «Заняття танцями? Облиште, я все життя лише качаюся залізом».

Що робити, щоб перфекціонізм не зіпсував життя?

  • Встановити прийнятні норми роботи: працювати точно і чисто без перенавантаження. «Сьогодні жим лежачі 4 підходи по 12 повторень з вагою 20 кг».
  • Встановити чіткий пріоритет виконання задач: спочатку – найважливіші справи, другорядні — потім. «Вранці послухати лекцію Пітерсона, а лекцію Філоненка – потім».
  • встановити обмеження за часом: щоб не витрачати занадто багато часу, слід навіть для найменших задач відводити чіткий час виконання. «Прибрати кухню після сніданку – 15 хвилин».

Це дещо клопіткий місяць року, коли ми сортуємо врожай і упорядковуємо все по коробочках, рахуємо і розподіляємо. В цей час нас оточують робітники, ремісники, службовці, лікарі, учителі, природознавці. Відчуваємо, що для нас дуже важливо бути сумлінними, порядними, працелюбними. Більше уваги і часу приділяємо турботі про здоров’я, побуту, роботі. У фокусі уваги опиняються буркотуни, перфекціоністи, педанти. Привертають увагу критики, економісти, бухгалтери, педагоги, програмісти, стоматологи, протезисти, вихователі, експерти, фрілансери та службовці “на зарплатні”. У суспільстві зростає попит на діяльність, пов’язану із тонкою точною інтелектуальною роботою, медициною, армійською та державною службою, фізкультурою. Стають популярними механіки, масажисти, тренери.

У державі у фокусі уваги опиняється все, що пов’язане зі службою: держслужбовці, наймані працівники, соціалістичні партії та профсоюзи,  солдати, армія та національна оборона. «Слуги суспільства», тобто громадські служби. Охорона здоров’я, працівники медичної галузі, здоров’я суспільства на всіх рівнях. Фрілансери, малий і середній бізнес. Домашні тварини. Робочі інструменти.

Аспекти Сонця. Особиста творчість

У сфері особистої творчості подій багато, але вони зосереджені у першій половині вересня (1-13 вересня стеліум Сонце/Меркурій/Марс в падаючому трині до Сатурну/Плутону й у падаючій квадратурі до Юпітеру). Це означає, що в перші дні вересня починається новий дворічний цикл Сонце/Марс – зароджуються нові ідеї для творчої самореалізації  через професійну майстерність, боротьбу, спорт. В імперативних обставинах поруч із нами опиняються майстри свого діла, вояки, молоді енергійні сексуальні люди, розумники, помічники, радники, журналісти. Приймати рішення й керувати, брати на себе відповідальність і бути лідерами нам допомагає дружба із високопосадовцями, мудрецями, зрілими досвідченими політиками, аристократами, а також із знаменитостями світового масштабу та персонами, відомими у вузьких колах посвячених. Заважає надлишок самовпевненості при браку компетентності, брак освіти, зневага до законів, порушення законів міжнародного права.  В цей час у нас багато сили, але якщо забракне здорового глузду, а це вірогідно, бо 3-4 вересня розум надто легко підпорядковується волі, надмірні амбіції спонукатимуть закрити очі на брак освіти та порушити закони. Може здаватися, що це зійде з рук, бо впливові персони будуть поблажливими. Але ця поблажливість тимчасова – коли вона мине на початку жовтня, доведеться надто дорого заплатити за довіру до неї. В цей час ми маємо справу із наслідками своїх рішень і вчинків, що здійснювали з кінця листопада 2018 у зв’язку із принципом розширення в нашому житті: вихід і більш високий соціальний шар, щедрі аванси, незаслужене везіння, покровительство з боку меценатів, доброта і щедрість з боку людей із широкими можливостями, подорожі, навчання, стосунки з іноземцями. Події, що відбуваються зараз, змушують нас захищати, відстоювати ті високі рубежі, яких ми досягли з листопада 2018. Прибутки цього періоду можуть бути дуже високими. За цих обставин наслідки рішень, що ми прийняли наприкінці листопада 2018 щодо освіти, стосунків з іноземцями, юридичних питань, проявляються в сфері роботи, служби, побуту, здоров’я.  Якщо ми намагалися утримати ситуацію в бізнесі, в кар’єрі, в політиці незмінною і нам це досі вдавалося, то зараз імперативні обставини складаються таким чином, що всі важелі стримування щезли – і нас стрімко несе чи то до щастя, чи то до біди. У будь-якому випадку ми отримуємо те, на що заслуговуємо завдяки власним рішенням і виборам, які зробили в період із січня 2019. Це час платити за високе становище, якого ми досягли: нас очікує або зміцнення особистої позиції на верхівці – або тягар обов’язку, виконати який у нас немає сили особистості і компетентності. Це може бути період скрути і незворотних втрат. У будь-якому разі ми отримуємо лише те, на що заслуговуємо.

Із 23 вересня 2019 Сонце в Терезах – починається перший місяць осені.  Готуймося до дуже великих серйозних випробувань останньої в 2019 році кризи розвитку особистості – 7 жовтня точна падаюча квадратура Сонце/Сатурн.

Аспекти Меркурія. Інтелектуальні заняття

Вересень насичений подіями в сфері навчання, спілкування, коротких подорожей, торгівлі. 1-13 вересня стеліум Сонце/Меркурій/Марс в падаючому трині до Сатурну/Плутону й у падаючій квадратурі до Юпітеру. 22 -27 вересня Меркурій у падаючій квадратурі до Сатурну/Плутону і у падаючому секстилі до Юпітеру.

Із 29 серпня до 14 вересня 2019 Меркурій із високою швидкістю в Діві сприяє тонкій точній інтелектуальній роботі, підтримці здоров’я, здоровому способу життя. Розум в цей час методичний, педантичний. Дуже гарні аналітичні здібності, упорядковане мислення, реалістичне. Вміння точно й безпомилково відділяти практичне від непрактичного, правдиве від хибного, функціональне від нефункціонального. Думка працює чітко, тверезо, методично і послідовно. Вміння розгледіти найдрібніші деталі. Є небезпека надто захопитися деталями, нехтуючи інтересами цілого. Прагнення збирати нові та нові факти заважає зупинитися і, нарешті, зробити узагальнення, синтезувати роздрібнені деталі в єдине ціле. У міркуванні бракує об’єктивності. Тому є проблема отримати користь від знань. Сильний бік – вміння осмислювати рішення тверезо, керуючись критерієм «функціональний – нефункціональний».

8 травня 2019 розпочався новий річний цикл Меркурій/Уран. Виникли нові ідеї щодо навчання та спілкування за допомогою новітніх технологій, щодо застосування своїх знань у наступних галузях: символьні системи, програмування, інженерія, прогресивні реформи, колективна робота, наукові розробки. Наприкінці серпня – на початку вересня опанувати новітні технології дуже легко. В цей час стрімко розвиваються нові програми у науковців, програмістів, інженерів. Дружні стосунки у колективі, геніальні осяяння відбуваються під час спілкування з друзями, через обмін думками. Короткі подорожі полегшуються завдяки використанню новітніх технічних засобів (1 вересня точний зростаючий трин Меркурій/Уран). Водночас на початку вересня починається новий дворічний цикл застосування своїх розумових здібностей у професійній майстерності, боротьбі, спорті. Виникають нові ідеї щодо навчання мовам, тонкій точній інтелектуальній роботі, роботі з інструментами заради розвитку професійної майстерності, щодо опанування технічних засобів. Ці ідеї вперше проявлять себе в матеріальному світі у третій декаді січня 2020 (3 вересня 2019 точна кон’юнкція Меркурій/Марс в 10 градусі Діви). 4 вересня 2019 слід враховувати, що розум в цей час підпорядкований волі. Це значить, що ми схильні приймати рішення всупереч доводам критичного мислення. Порада: відкласти, якщо є можливість, рішення на пару днів, щоб поміркувати над ним тверезо ще раз.

В цей час у навчанні і в тонкій точній інтелектуальній роботі поруч опиняються майстри свого діла, вояки, молоді енергійні сексуальні люди, керівники будь-якого рангу, творчі особистості, світські леви і левиці, соціальні працівники, красуні і красені. Мислити нам допомагає дружба із високопосадовцями, мудрецями, зрілими досвідченими політиками, аристократами, а також із знаменитостями світового масштабу та персонами, відомими у вузьких колах посвячених. Заважає надлишок впевненості у своїх розумових здібностях браку знань, браку освіти, незнання законів.  В цей час ясно видно, які наші міркування були хибними, які розрахунки виявилися помилковими.

Із 14 вересня до 3 жовтня 2019 Меркурій у Терезах. Щоб розум працював ефективно, необхідні краса і гармонія. В цей час на якість інтелекту сильно впливає естетика, вишукані речі, а також партнерські стосунки і соціальне життя. Це час тонких стратегій, дипломатії. Розумовій роботі та спілкуванню сприяють рафінованість, вишуканість міркувань. Людей цікавлять культура, цивілізованість, мистецтво. Підвищує якість інтелектуальної роботи читання художньої літератури, заняття танцями, слухання симфонічної музики.

21-28 вересня 2019 – період напруженої інтелектуальної активності через те, що обов’язок змушує зосередитися на важливих справах і завершити те, що було розпочато у сфері кар’єри, бізнесу, політики у січні 2019. Здолати перешкоди допоможуть зв’язки з персонами із широкими можливостями, зі знаменитостями місцевого масштабу, знання в галузі законодавства та економіки, стосунки з іноземцями, філософами та релігійними діячами. 

Аспекти Венери. Особисті прибутки і статки, стосунки, суспільне життя, миротворство

Із 21 серпня до 14 вересня 2019 Венера в Діві. У цей час ми надто сильно відчуваємо брак краси та гармонії у внутрішньому та у зовнішньому житті. Нам бракує відчуття любові. Почуття, пов’язані з любов’ю та коханням, мучать, викликають відчуття дисгармонії. Виникають проблеми з подарунками: нам дарують не те, не так, не вчасно. Так само із компліментами: вони викликають неприємні відчуття, не приносять вдоволення. Загострюються Проблеми у шлюбі та у партнерстві, у дружніх стосунках. Є відчуття, що бракує грошей або багато грошей витрачається на речі, що не приносять користі та естетичної насолоди. Характерно почуватися некрасивою людиною, негармонійною, навіть якщо у фізичному сенсі із тілом та зовнішністю все добре. Виникають проблеми з партнерами та фінансами через неадекватну поведінку в союзі та у соціумі. Неадекватно проявляю власні почуття: не культурно, не ввічливо, бракує такту, не вчасно, або ми закохуємося в людину, якій наше кохання непотрібне. У цей час маємо докладати свідомих зусиль до того, щоб розвивати навички цивілізованої поведінки: художній смак, сприйняття мистецтва, ввічливість, тактовність, дипломатичні якості, мистецтво спілкування, гармонія у повсякденному житті (культурне ставлення до свого організму та побуту – здоровий спосіб життя в усіх сенсах цього слова), повага до особистості та особистої власності. Слід докладати свідомих зусиль до того, щоб чітко усвідомлювати, яка саме роль потрібна в конкретній ситуації і не підміняти одну роль іншою: або мати – або коханка, або відновлюю сили (сон, їжа, фізпроцедури) – або красуюся (обід у ресторації під час партнерських перемовин).

У цей час вважаються гарними речі практичні. Відчуття прекрасного виникає, перш за все, до речей утилітарного призначення. Наприклад, приводить у захват вигляд приготованої їжі або якась процедура в салоні краси, бездоганно пошитий костюм. Красу в цей час люди розуміють як вищу форму функціональності. У любові та коханні теж проявляються практичність, раціональність. Стосунки аналізуються і вигоди вираховуються. Схильність ментально аналізувати охолоджує почуття або гальмує їх зовнішні прояви. Любов до дрібниць може проявлятися у прискіпливості до об’єкту любові, у буркотінні, критиканстві. Проблематика – любов через розрахунок. Щоб сподобатися і створити шлюб, така людина може прислуговувати, виконувати нудну роботу, займатися побутом, наводити лад та чистоту. У ролі коханки поводиться сором’язливо. У любові та почуттях налаштовані надто аналітично. Прискіпливо розбираємо почуття на складові та критикуємо романтичні стосунки та пов’язані із ними емоції. Від мистецтва вимагаємо найвищого ступеню досконалості. Тому в коханні через це будуть розчарування – жоден об’єкт кохання не витримує критики. Вірогідні негаразди у шлюбі. Надмірна зацикленість на деталях є серйозною перешкодою тому, щоб почуватися вдоволено у партнерських стосунках та у стандартних соціальних ситуаціях. Завжди знайдеться якась локальна недосконалість, через яку немов перечіпаєшся на шляху до любові, добробуту, грошей. При цьому наївно намагатися точно слідувати всім правилам етикету – це не зробить нас більш привабливими. Або, навпаки, не слід старатися послідовно порушувати правила культури поведінки у сподіванні на те, що це вас вирізнить у суспільстві як людину незалежну та цивілізовану. Слід докладати зусиль до того, щоб у кожній окремій соціальній ситуації поводитися відповідно до етики, чинити красиво. Наприклад, характерні порушення етики під час Венери в Діві: людина навмисно переходить вулицю на червоне світло, на свято приходить у повсякденному одязі, в ресторані пальцями виколупує із салату шматочки і кладе їх до рота. У будь-якому випадку адекватно поводитися у стандартних соціальних ситуаціях буде досить важко, бо увага весь час чіплятиметься за локальні якості речей – естетичне та етичне налаштування на глобальний контекст збивається. Наприклад, якась деталь одягу партнера, негарна або немодна, на думку людини, буде провокувати її зробити узагальнення, що з партнером загалом не все в порядку. Така поведінка, звісно, стосункам мне сприяє.

Брак художнього смаку може проявлятися у надмірній любові до деталей костюму. Наприклад, в цей час обираємо невдалий одяг: надто багато кишень, хлястиків, кантів, ґудзиків на кожному предметі одягу та аксесуарів, вони погано сполучаються між собою. Також брак смаку може виражатися у надлишковій простоті костюму, який буде нагадувати повсякденний дрес-код дрібного клерка або обслуги. Жінки в цей час майже не носять суконь, спідниць, віддає перевагу штанам. Надто обережно обирається колір: щоб немаркеньке. Виникає любов до непомітних кольорів та малюнків. У цілому люди зазвичай на Венері в Діві виглядають нудно, але коли придивитися, видно, що всі деталі ретельно продумані, що всі вони акуратно доглянуті і дуже чисті. Або, навпаки, в одязі проявляється дивовижна недбалість, неохайність, бруд. У цей час важливо усвідомлювати, що бракує вишуканості, культурності, вміння добре знатися на мистецтві, моді, стилях одягу, і докладати зусиль до того, щоб окультурювати себе і розвивати художній смак. Важливо підходити до створення образу не формально, не схематично. Слід стримувати прояви перфекціонізму. Не варто педантично та докладно продумую всі деталі та дуже ретельно сполучаю їх за кольором, якістю та стилю. Бо, в решті-решт, вийде образ страшної зануди. При цьому зануда вважатиме, що виглядає правильно, а всі інші насправді одягнені дуже погано. В основі іміджу варто покласти діловий стиль, корпоративний, уніформу, натуральний стиль, екологічний стиль. І не дуже старайтеся відповідати загально прийнятному стилю і манері поведінки – більше дбайте про власне душевне ті фізичне здоров’я ніж про те, щоб здаватися корисною суспільству людиною. Подбайте про те, щоб імідж складав враження цілісного образу. У соціально важливих ситуаціях варто звернутися по допомогу до професійного стиліста.

Найбільш привабливими будуть молоді жінки, що справляють враження точних, пунктуальних, логічних, раціональних, ретельних, гігієнічних, педантичних, із гарним здоров’ям. Або, навпаки, із сильно вираженим браком всіх цих якостей – таку жінку хочеться обдарувати, перевдягти, оздоровити, причепурити. Високо цінується вміння дбати про повсякденні рутинні дрібниці, точно і вчасно виконувати обов’язки, тримати у чистоті та порядку робочі інструменти та оргтехніку, вправлятися з домашніми тваринами. Тінь: святоша. В еротиці: обережна, пересторожлива, гидлива. «Відтає» повільно.

Соціальний образ – Клерк, Магістр, Ощадлива Зануда.

Стиль у мистецтві – бідермейєр.

У сферах фінансів і стосунків в вересні подій багато для тих, чиї особисті прибутки пов’язані з серйозними довгостроковими проектами (підприємство, бізнес, архітектура, земля), з освітою, філософією, юриспруденцією, міжнародними зв’язками, модою і мистецтвом, знаменитостями світового масштабу.

Період 30 серпня – 7 вересня дуже важливий для особистих прибутків і статків, для джерела особистого прибутку, для партнерства (Венера у складі стеліуму з Меркурієм, Сонцем, Марсом, Томою утворює замкнену конфігурацію тау-квадрату на Юпітері від опозиції до Нептуну/Ліліт і замкнену конфігурацію трикутника на Сатурні/Плутоні/Південному Вузлі). В першій тиждень вересня 2019 через повсякденну звичну роботу, через турботу про підтримку здоров’я, через стосунки з підлеглими і домашніми тваринами проясняються заплутані ситуації у фінансах, щодо джерела особистого прибутку, у стосунках із партнерами та відвертими ворогами. Ідеї щодо заробітків за допомогою мистецтва, що з’явилися у квітні 2019, набувають повноти і починають приносити результати (4 вересня 2019 точна опозиція Венера/Нептун). В цей час розпочинається новий дворічний цикл, пов’язаний із можливістю отримувати особисті прибутки через реалізацію свого уявлення про красу і гармонію в професійній майстерності. Щось, що ви вмієте робити на рівні високого майстра, можете забезпечити вас грошима, особистим майном. В цей час зароджуються нові ідеї щодо практичного здійснення ваших уявлень про красу і гармонію. Допомагають в цьому друзі, однодумці, колектив, клубне життя, застосування передових технологій та наукових розробок (фаза зростаючого трину циклу Венера/Уран). 8 травня 2019 розпочався новий річний цикл Венера/Уран, що пов’язаний із застосуванням власної геніальності заради заробітків та прибутків. В останніх числах серпня 2019 у сприятливих для цього умовах легко втілювати нові ідеї щодо заробітків за допомогою новітніх технологій, наукових розробок, винахідництва, оригінальності, інженерії (30 серпня 2019 точний зростаючий трин Венера/Уран). У нас добрі стосунки з друзями та однодумцями. Легка співпраця з винахідниками, інженерами, науковцями, оригінальними особистостями. В наслідок першої з трьох наступних криз року — кризи першого випробування ідеї збагачення за рахунок оригінальних ідей ми отримуємо можливість бурхливого розвитку сюжету особистого збагачення завдяки використанню передових технологій і наукових розробок. Якщо перша криза циклу Венера/Уран початку серпня не призвела до поразки на злеті, то наприкінці серпня легко стверджуватися на новому шляху. Вірогідні вигідні витрати на технічні засоби.

В цей час також нам легко зміцнити власне фінансове становище і партнерські стосунки, якщо у нас гарна репутація  і високий статус у суспільстві, якщо у нас є визнання і винагороди, якщо ми є людьми зрілими і надійними (1 вересня точний падаючий трин Венера/Сатурн). В іншому разі справи сфері фінансів та партнерства стрімко розвиватимуться в бік краху: зараз неможливо зберегти статус кво – всі підпори рухнули, нас стрімко несе або до перемоги – або до загибелі. Наше вміння розподіляти фінансові ресурси на довгій дистанції перевіряються життям на міцність: фінансова надійність або підвищується (це означає, що система цінностей не має конфліктуючих складових) – або руйнується (це означає конфлікт в середині системи цінностей і дитяче ставлення до грошей). Тепер ми маємо справу з тим, до чого призвело слідування нашим уявленням про багатство і бідність, про економію і розподіл благ. У лютому 2019 у нас виникли ідеї щодо зміцнення власного фінансового становища. І от тепер вони втілилися в усій повноті та почали приносити видимі результати. До грудня 2019 ми матимемо справу із наслідками подій, що відбувалися із лютого 2019. Оскільки ми істоти соціальні, то ми матимемо справу не лише із наслідками власних дій, а і з наслідками колективного вибору і вчинку. Це може не бути приємним досвідом. Нинішні події показують, наскільки ви доросла людина у ваших уявленнях про політику, про особисту власність, про партнерство. В цей час печальний, суворий досвід у галузі фінансів і партнерства надасть можливість усвідомити, які саме життєві позиції і цінності є фальшивими і роблять вас бідними людьми. В цей час вірогідні витрати на щось, що необхідно для підвищення статусу і просування в кар’єрі, в бізнесі. Наприклад, витрати на якісь речі, що вважаються в суспільстві ознакою високого становища та фінансової надійності.

В перший тиждень вересня 2019  нам легко отримати коштовні подарунки і прибутки, якщо джерело особистих статків пов’язане зі знаменитостями світового масштабу або з відомими у вузьких колах персонами, а також із великими фінансовими операціями, таємницями, хірургією, протезуванням, питаннями смерті та народження (7 вересня точний падаючий трин Венера/Плутон).

Перший тиждень вересня 2019  водночас є дуже напруженим у сфері фінансів і партнерства через те, що якби добре не складалися наші справи, нам мало цього, є прагнення мати значно більше. Це остання криза поточного річного циклу Венера/Юпітер: ми маємо справу з тим, до чого призвело слідування нашим ідеалам і цінностям, і бачимо всі свої помилки і недоліки нинішнього фінансового становища і партнерства. У січні 2019 у нас виникли ідеї щодо збагачення. І от тепер, коли вони втілилися в усій повноті та приносять видимі результати, нам доводиться боротися за те, щоб утриматися на досягнутому, не здати позиції, довести розпочате до кінця. До листопада 2019 ми матимемо справу із наслідками подій, що відбувалися із січня 2019. Оскільки ми істоти соціальні, то ми матимемо справу не лише із наслідками власних дій, а і з наслідками колективного вибору і вчинку. Це може не бути приємним досвідом. Нинішні події показують слабкі місця  у наших ідеалах щодо особистих прибутків і статків. В цей час відчуття втрати щасливого шансу щодо збагачення і партнерства надасть можливість усвідомити, які саме ідеали і цінності є фальшивими і заважають заробляти пристойно, примножувати статки і бути щасливими у партнерстві. В цей час вірогідні занадто великі витрати на щось, що розширити кордони власного уявлення про світ. Наприклад, витрати на опанування великого навчального курсу, на далеку подорож. Ви витратите більше, ніж планували заздалегідь.

Цей аспект не покращує умови для мирного врегулювання. Мирні перемовини нелегкі, потребують величезних зусиль. Дотримуватися законів всередині країни і законів міжнародного права заважають особисті фінансові інтереси сторін у перемовинах. Заважають ціннісні, культурні, етичні та естетичні розбіжності під час перемовин. Мир надто важко досягти на справедливих засадах.

8 – 13 вересня 2019 на наші фінансові справи і на справи партнерства активно впливає все, що пов’язане з раціональним мисленням: поінформованість, здатність до логіки, вміння збирати інформацію та аналізувати. Цей аспект може символізувати початок приємної подорожі, навчання з метою збагачення, вигідні знайомства, заробітки завдяки розуму і знанням (13 вересня 2019 точна кон’юнкція Меркурій/Венера).

Із 14 вересня до 8 жовтня 2019 Венера в Терезах. У коханні, стосунках та фінансах в цей час таланить, якщо ви людина із вишуканим смаком: самовираження гармонійне, поведінка цивілізована, вбрання елегантне, поводження миле. Люди зараз вельми чутливі до зовнішності та до краси. Вимоги до партнера високі: “Партнером може бути тільки той, хто рівний мені у всьому”. Ми прагнемо в любові гармонії, краси, гарного смаку, витонченості. Любов у цей час розмірена, врівноважена, стосунки будуються на паритетній основі. Ми вельми чутливі до зовнішності та до краси об’єкта любові. Прагнемо виразити своє розуміння любові і краси в абстрактних символах: через твори мистецтва, через участь у громадському житті, через встановлення справедливості. Кохання, задоволення, мистецтво та фінансовий успіх – це зараз пріоритетна цінність. Гроші в цей час сприймаються як засіб, що дозволяє оточувати себе вишуканими витонченими речами, шляхетними людьми, перебувати в такому культурному середовищі, яке задовольняє естетичні потреби і відповідає етичним критеріям. Легко проявити здібності до живопису, музики, літератури та драматургії. Це щасливий час для шлюбу, у дітей проявляються таланти. Вдалий час, щоб підвищити особисті заробітки в сферах мистецтва, моди та всього, що стосується краси, гармонії, стосунків. В цей час легко втілювати розуміння краси та гармонії в інтелектуальні форми: література, дипломатія, миротворство, тонкі стратегії, мистецтво спілкування, риторика. В цей час легко розвивати свій смак, формувати імідж відповідно до правил культури поведінки, психології моди і стилю. Легко усвідомлювати і враховувати соціальні штампи і кліше в сфері іміджу.

Найбільш привабливими будуть молоді жінки, що добре знаються на мистецтві, мають гарні манери, тонкий і вишуканий смак. Варто підкреслювати власну чарівність, доглянутість, вміння вибудовувати тонкі стратегії та знаходити красиві дипломатичні засоби для миротворства. Дуже приваблюють гармонія, витонченість, грація. Приваблює все цивілізоване, елегантне, миле. Манери поведінки мають бути прекрасні у своїй стратегічній адекватності. Високо цінується вміння природно поводитися в будь-якому соціальному середовищі, відчувати, де доречний один стиль поведінки і одягу, а де інший. В основі іміджу – класика, дендизм, британський стиль. В еротиці: вміла спокусниця, граціозний стратег.

Соціальний образ: Художник, Дипломат, Елегантна Чарівна особа.

Стиль в мистецтві – класицизм.

З другої половини вересня 2019 ми відчуємо, як наростає дуже гостра криза у сфері прибутків від кар’єри і соціального статусу  (25 вересня 2019 точна падаюча квадратура Венера/Сатурн). В цей час як ніколи відчувається хиткість власного фінансового становища і партнерських стосунків – події в політичному житті змушують нас зробити висновки щодо власної кар’єри як джерела особистого прибутку. Якщо у нас гарна репутація  і високий статус в суспільстві, якщо у нас є визнання і винагороди, якщо ми є людьми зрілими і надійними, то в цей час фінансова надійність підвищується в результаті пережитого потрясіння. Ми маємо справу з тим, до чого призвело слідування нашим уявленням про багатство і бідність, про економію і розподіл благ. У лютому 2019 у нас виникли ідеї щодо зміцнення власного фінансового становища. І от тепер ми маємо в боротьбі і напрузі довести їх втілення до бажаного кінця. До грудня 2019 ми матимемо справу із наслідками подій, що відбувалися із лютого 2019. Оскільки ми істоти соціальні, то ми матимемо справу не лише із наслідками власних дій, а і з наслідками колективного вибору і вчинку. Це може не бути приємним досвідом. Нинішні події показують, наскільки ви доросла людина у ваших уявленнях про політику, про особисту власність, про партнерство. В цей час печальний, суворий досвід у галузі фінансів і партнерства надасть можливість усвідомити, які саме життєві позиції і цінності є фальшивими і роблять вас бідними людьми. В цей час вірогідні вимушені витрати на щось, що необхідно для підвищення статусу і просування в кар’єрі, в бізнесі. Наприклад, витрати на якісь речі, що вважаються в суспільстві ознакою високого становища та фінансової надійності. Фінансові потоки зазвичай в такі періоди міліють, доводиться стримуватися у витратах, економити.

Водночас у фінансових справах та у партнерстві є можливість скористатися підтримкою з боку персон із великими можливостями: меценати, капіталісти, банкіри (29 вересня 2019 точний падаючий секстиль Венера/Юпітер). У січні 2019 у нас виникли ідеї щодо збагачення. І от тепер, коли вони остаточно втілилися в життя, ми підбиваємо підсумки і будуємо плани щодо фінансів і партнерства на майбутнє. В цей час гроші надходять не як аванси, а як вдячність за минулі заслуги: подарунки, премії, щедрі пожертвування. Так би мовити, добрий жест на прощання.  До листопада 2019 ми матимемо справу із наслідками подій, що відбувалися із січня 2019. Оскільки ми істоти соціальні, то ми матимемо справу не лише із наслідками власних дій, а і з наслідками колективного вибору і вчинку. Це може не бути приємним досвідом. Нинішні події показують слабкі місця  у наших ідеалах щодо особистих прибутків і статків. Цей аспект дещо покращує умови для мирного врегулювання. Мирні перемовини завершують дипломатичні зусилля попередніх місяців.

Аспекти Марсу. Боротьба, спорт та професійна майстерність

Із 18 серпня до 4 жовтня 2019 Марс в Діві. Які якості в цей час нам потрібні, щоб перемагати у боротьбі та робити щось на рівні високої майстерності?

  • Поміркованість. Важливо в усьому знати міру.
  • Методичність, обережність, вміння точно дозувати будь-що.
  • Вміти витрачати мінімум сили і інструментів для досягнення максимального результату.
  • Вміти діяти тонко, на нюансах.
  • Вміння уникати зайвих зусиль, не витрачати сили задарма.
  • Акуратність.
  • Чистоплотність.
  • Дотепність.

Щоб перемагати у боротьбі та у професійній майстерності, маємо діяти раціонально, логічно, точно. Лише після того, як все ретельно проаналізували, систематизували, перевірили, звірили інформацію з фактами та оцінками фахівців. До того ж діяти слід грамотно, вправно, чітко дозованими зусиллями. Вчинки мають бути заздалегідь підготовлені та систематизовані. Немає дрібниць у роботі, всьому слід надавати значення. Не слід недооцінювати значення своїх вчинків. Агресія має бути під контролем розуму. Важливо дотримуватися правил здорового способу життя.

Як боротися? Розробити тонку тактичну систему, використовувати в якості зброї різні тонкі інструменти, силу і майстерність соратників (товаришів по службі), слуг, домашніх тварин. Використовувати тонкі точні інструменти. Збирати бездоганні факти, які можна використати проти супротивника. Вдатися до системної гострої, їдкої критики, якій нема чого протиставити. Проблему в боротьбі становить занадто довге в часі збирання компромату і занадто велика зацикленість на дрібницях в той час, коли елементів, що складають фактори перемоги, вже достатньо для того, щоб зробити узагальнення і перемогти. Є схильність довго бурчати або повчати, як занудливий вихователь. Появляється прискіпливий педантизм (синдром бюрократа).

В третій декаді серпня 2019 розпочався новий дворічний цикл застосування краси та чарівності у боротьбі та майстерності (24 серпня точна кон’юнкція Венера/Марс). Виникли нові ідеї щодо конкретної практичної активності з метою підвищити свою зовнішню привабливість, продати в суспільстві свої конкретні практичні навички й майстерність. Наприклад, це можуть бути ідеї щодо нового циклу спортивних занять: тренажерний зал, гімнастика, бальні танці. Нові ідеї щодо конкретної практичної діяльності в галузі мистецтва: музика, співи, живопис. Конкретна практична діяльність у галузі моди і стилю. В цей час поруч у боротьбі, спорті, майстерності будуть гарні люди, красуні і красені, соціальні працівники, світські леви та левиці, дипломати, діячі культури і мистецтва. Участь у громадському житті, самостійне заробляння грошей, союзи, партнерство, заняття мистецтвом створюють умови, в яких зароджуються нові ідеї щодо використання краси та чарівності у своїй практичній конкретній діяльності. Поки що неясно, що це за ідеї. Але вони проявлять себе у матеріальному світі вже у жовтні-листопаді 2019. Зараз важливо бути серед людей, в суспільстві, з партнерами, бути привабливою людиною, слідкувати за модою, вбиратися гарно і стильно, демонструвати гарні манери, поводитися цивілізовано.

В перші дні вересня розпочинається новий дворічний цикл Сонце/Марс і Меркурій/Марс в 11 градусі Діви. В цей час зароджуються нові ідеї щодо професійної майстерності, боротьби, спорту. Імперативні обставини вимагають від нас прийняти самостійне рішення щодо власного професійного заняття, щодо спортивних тренувань, щодо своєї боротьби. Наступні два роки успіх нашої професійної діяльності та перемоги будуть обумовлені тим, наскільки компетентно ми дбаємо про підтримку свого здоров’я, наскільки добре вміємо організувати робочий процес, наскільки вправно володіємо інструментами, а також від якості нашого мислення. В професійній майстерності та боротьбі на початку вересня 2019 нам допомагає дружба із високопосадовцями, мудрецями, зрілими досвідченими політиками, аристократами, а також із знаменитостями світового масштабу та персонами, відомими у вузьких колах посвячених. При цьому нам заважає надлишок агресивності при браку професійної майстерності, брак освіти, зневага до законів, порушення законів міжнародного права.  В цей час у нас багато сили, але якщо забракне здорового глузду, а це вірогідно, бо 3-4 вересня розум надто легко підпорядковується волі, надмірні амбіції спонукатимуть закрити очі на брак освіти та скоїти конкретні практичні дії, що порушують закони. Може здаватися, що це зійде з рук, бо впливові персони будуть поблажливими. Але ця поблажливість тимчасова – коли вона мине у другій декаді жовтня, доведеться надто дорого заплатити за свої неадекватні дії. В цей час ми маємо справу із наслідками своїх дій, що здійснювали з січня 2018 у зв’язку із принципом розширення в нашому професійному та спортивному житті: вихід у більш високий соціальний шар у сфері конкретної практичної активності, щедрі аванси, незаслужене везіння, покровительство з боку меценатів, доброта і щедрість з боку людей із широкими можливостями, подорожі, навчання, стосунки з іноземцями. Події, що відбуваються зараз, змушують нас захищати, відстоювати свої професійні та бойові здобутки, яких ми досягли з січня 2018. Якщо ми намагалися продовжувати власну професійну діяльність незмінною і нам це досі вдавалося, то зараз всі важелі стримування щезли – і нас як майстрів свого діла стрімко несе чи то до тріумфу, чи то до поразки. У будь-якому випадку ми отримуємо те, на що заслуговуємо завдяки власним практичним діям, які зробили в період із квітня 2018. Це час платити за високе становище в галузі професійної майстерності та спорту, якого ми досягли: нас очікує або зміцнення позиції майстра на верхівці – або тягар обов’язку, виконати який у нас немає сили і майстерності. Це може бути період скрути і незворотних втрат у сфері професії та боротьби. У будь-якому разі ми отримуємо лише те, на що заслуговуємо (9 вересня 2019 точний падаючий трин Марс/Сатурн). Водночас на початку вересня починається новий дворічний цикл використання своєї професійній майстерності, навичок у боротьбі та спорті з метою утворення нових знайомств, з метою навчання, спілкування, викладання. Нові ідеї щодо цих речей вперше проявлять себе в матеріальному світі у третій декаді січня 2020 (3 вересня 2019 точна кон’юнкція Меркурій/Марс в 10 градусі Діви). В цей час у професійній сфері, у спорті, в боротьбі виникають ситуації, пов’язані з навчанням, тонкою точною інтелектуальною роботою. Коли ми робимо щось конкретне практичне, то поруч із нами опиняються консультанти, радники, співрозмовники, інформатори, учні, помічники. Діяти нам допомагає дружба із високопосадовцями, мудрецями, зрілими досвідченими політиками, аристократами, а також із знаменитостями світового масштабу та персонами, відомими у вузьких колах посвячених (9 вересня 2019 точний падаючий трин Марс/Сатурн, 19 вересня 2019 точний зростаючий трин Марс/Плутон). Заважає боротися, тренуватися, перемагати, ефективно діяти надлишок впевненості у своїх професійних навичках при браку майстерності та сили, брак освіти, незнання законів (12 вересня 2019 точна падаюча квадратура Марс/Юпітер).  В цей час ясно видно, які наші міркування були хибними, які розрахунки виявилися помилковими (14 вересня 2019 точна опозиція Марс/Нептун).

Аспекти Юпітера, Сатурна, Урана, Нептуна, Плутона. Події на рівні держав і великих колективів

У першій половині вересня в імперативних обставинах в одній упряжці опиняються керівники будь-якого рангу, яскраві особистості, творчі персони, молоді агресивні люди, вояки, активні діячі, спортсмени, молодь, студенти, торговці, розумники, хитруни, комбінатори, багатії, світські леви й левиці, красуні і красені, громадські активісти, діячі культури і мистецтва, артисти. Їм допомагає дружба із науковцями, винахідниками, реформаторами, божевільними (буйними), із високопосадовцями, старюганами, досвідченими політиками, ділками високого рангу, а також із знаменитостями світового масштабу та персонами, відомими у вузьких колах посвячених. Заважає надлишок самовпевненості при браку компетентності, знань, здорового глузду, цивілізованості, професійної майстерності, освіти, заважає зневага до законів, порушення законів міжнародного права, нереалістичні очікування і фантастичні мрії, відрив від реальності. Це час кризи у галузі законотворчості та міжнародного права. Гострі конфлікти в роботі парламенту, ситуація блокування трибун. Може здаватися, що нехтування законами міжнародного права їм зійде з рук, бо друзі, впливові персони і жахливі володарі будуть поблажливими. Але ця поблажливість тимчасова – коли вона мине (а вона мине), доведеться надто дорого заплатити за довіру до неї. Тут держава і населення мають справу із наслідками своїх рішень і вчинків, що здійснювали з кінця листопада 2018 у зв’язку із принципом розширення: вихід і більш високий соціальний шар, щедрі аванси, незаслужене везіння, покровительство з боку меценатів, доброта і щедрість з боку людей із широкими можливостями, подорожі, навчання, стосунки з іноземцями. Події, що відбуваються, змушують захищати, відстоювати ті високі рубежі, яких суспільства досягли з листопада 2018. За цих обставин наслідки рішень, що ми прийняли наприкінці листопада 2018 щодо ідеології, освіти, стосунків з іноземцями, юридичних питань, проявляються в сфері роботи, державної та військової служби, малого й середнього бізнесу, побуту, здоров’я. Якщо ми намагалися утримати ситуацію в бізнесі, в кар’єрі, в політиці незмінною і нам це досі вдавалося, то тут імперативні обставини складаються таким чином, що всі важелі стримування щезли – і нас стрімко несе чи то до щастя, чи то до біди. У будь-якому випадку ми отримуємо те, на що заслуговуємо завдяки власним рішенням і виборам, які зробили в період із січня 2019. Це час платити за високе становище, якого ми досягли: нас очікує або зміцнення позиції керівників держави та нації в цілому на верхівці – або тягар обов’язку, виконати який у нас немає сили особистості і компетентності. Це може бути керування державою в період скрути і незворотних втрат. У будь-якому разі ми отримуємо лише те, на що заслуговуємо.

Обидва «соціалістичні цикли» (Сатурн/Нептун і Юпітер/Нептун) зараз перебувають у падаючих фазах, як і наприкінці 1970-тих — на початку 1980-тих років. Що вказує на те, що деякі прихильники ідеї соціалізму та комунізму, вичерпавши сили у боротьбі за своє домінування в соціумі, шукають шляхів примирення зі своїми супротивниками (секстиль Сатурн/Нептун). А фанатичні віруючі у можливість відродження СРСР мобілізувалися, щоб дати «останній бій» своїм ідеологічним супротивникам. Ці другі дуже активні. Тому здається, що вони сповнені сил і мають шанс на перемогу. Але то сплеск енергії, що передує агонії. Можливий реванш? Ні, на нього немає ресурсу.

У 2009 році розпочався новий 13-річний цикл Юпітер/Нептун – цикл розвитку ідеалістичних та релігійний систем вірувань. У 2012 та у 2015 проявами напружених фаз цього циклу стали сектантські чвари, політичні розбіжності та «релігійні війни». 2012-2013 – роки гострої боротьби ідей в Україні. Економічно це був період буму та оптимізму, але через недостатній зв’язок із реальністю то були плани типу «журавля в небі», що призвели до скаженої інфляції. Фазу квіконсу у 2014 році в Україні супроводжувала глибока економічна криза і втеча Президента Януковича з країни. З опозицією у 2015 році відбувається загальне українсько-європейське зближення, Україна отримує фінансову допомогу. При квіконсі у 2016-2017 роках економіка починає йти вгору і міжнародні санкції стримують агресію РФ проти України. Фаза падаючого трину, активна з жовтня 2017 до листопада 2018, створює сприятливі умови для подальшого зближення України з цивілізованими країнами та для вирішення ідеологічних та релігійно-філософських питань. Фаза падаючої квадратури, активна з листопада 2018 до листопада 2019, – це вкрай напружений період, коли певні ідеології, що не відповідають вимогам часу, намагаються стати на заваді змін та повернути назад свої втрачені позиції. Цей час характеризується сектантськими чварами, політичними розбіжностями та «релігійними війнами». 6 січня 2019 Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі урочисто вручив томос про автокефалію главі Православної церкви України митрополиту Епіфанію. Російські ЗМІ сприйняли новину на свій кшталт: багато видань навмисне перекручували інформацію, вдавались до маніпуляцій та дезінформації. Пік аспекту 13 січня 2019, 16 червня 2019 та 21 вересня 2019.

15 листопада 1988 розпочався новий 36-річний цикл Сатурн/Нептун. Цей цикл пов’язаний із посиленням демократії, політичними змінами та реформами. Також цей цикл керує розвитком соціалізму та комунізму. Із осені 2005 до осені 2007 на фазі опозиції циклу стали видимі результати праці заради втілення ідеї демократизації суспільства. То був період гострого протистояння політичних сил, час великих змін і сподівань. Період жовтня 2011 — грудня 2014 – фаза «врожаю» циклу Сатурн/Нептун (падаючий трин), коли відновилася гармонія між мріями суспільства і структурами державної влади. Суспільство мало змогу насолодитися втіленням у державних структурах своїх соціалістичних та комуністичних ідеалів, а також змінами у державних структурах, що відбулися під впливом ідеї посилення демократії. Період об’єднання демократичних сил. Це був період можливостей для позитивного творчого співробітництва на ґрунті політичних змін в бік демократизації. У період із грудня 2014 до грудня 2017 – фаза падаючої квадратури циклу Сатурн/Нептун: криза ідей соціалізму та комунізму досягла максимального драматизму. Ми спостерігали, як ідеали «соціалізму з людським обличчям», які виникли у Радянському Союзі у другій половині 1980-тих, остаточно руйнуються, не витримавши випробування реальним життям. Люди, що вірять у ці ідеали, намагалися захищати їх. Але то був захист на залишках останніх сил. Політичні зміни та реформи в цей час остаточно витісняють залишки радянщини на периферію життя. Ідеали патерналістського матеріалізму руйнуються, не зважаючи на вірність та стійкість адептів. Із грудня 2017 до травня 2024 – фаза падаючого секстилю циклу: в цей час завершується боротьба за ствердження демократії, а прихильники ідеї соціалізму та комунізму, вичерпавши сили у боротьбі за своє домінування в соціумі, шукають шляхів примирення зі своїми супротивниками. Важливі події на міжнародному рівні, пов’язані з цим процесом, відбуваються в період 30 листопада 2018 – 8 січня 2020. Піки аспекту: 31 січня 2019, 18 червня 2019, 9 листопада 2019. Зазначу, що точний аспект фазі падаючого секстилю Сатурн/Нептун був 14 жовтня 1982, аспект належить до складу патерну факторів, кпов’1язаних зі смертю генсека Брежнєва. Аспект 45 градусів між Сатурном і Нептуном, що був точним 10 січня 1984, і невдовзі за ним кон’юнкція Юпітера з Нептуном (інший «соціалістичний цикл) 19 січня активізували наступний висококритичний для Радянського Союзу період у кілька місяців. Після того три кон’юнкції 1989 року в Козерогові, визначили нову важливу та серйозну стадію у суспільному розвитку людства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

2 коментарі

Юлія

06.09.2019 11:34

Дякую за поліпшення дизайну тексту!)

Стало простіше читати ?

Відповіcти

    Ольга Иванец

    07.09.2019 06:47

    Точніше сказати не “простіше читати”, а “зручніше виділяти конкретні теми”. До структури тексту я додала лише заголовки до описання конкретних циклів планет.