Чи варто уникати конфліктів? Чи варто маніпулювати іншими?

– Чи можливо уникнути конфліктів, якщо, наприклад, знаючи, де знаходиться Місяць в опонента, не провокувати його на ті та інші дії. Чи то вже маніпуляція? Як взагалі практично використовувати такі речі?

– “Натискати на кнопочки” іншій людині, знаючи її слабкі і сильні місця, – це рекетні стосунки. А вони, як відомо, завжди закінчуються катастрофою: інфаркт, інсульт, насильство, судові процеси, банкрутство. Ліпше знати власний гороскоп і усвідомлювати власні можливості, щоб контролювати власні реакції.

Наприклад, мій супротивник, конкурент, партнер знає, що у мене Місяць у Левові у 12 домі в секстилі до Сонця у Терезах у 2 домі – я дуже люблю розкішні коштовні речі. І мій супротивник, конкурент, партнер хоче мною маніпулювати, підкупивши мене. Але ж я теж знаю цю свою якість. І знаю, що як спокушуся на нечесний вчинок, то буде мені тюрма і лікарня. І вже звідси я приймаю рішення, брати ті кошти чи ні.

Тобто, ти можеш спробувати маніпулювати партнером. Але де гарантія, що він не викриє твої підступні задуми і не маніпулюватиме тобою у відповідь? Жодної гарантії. Це принцип рекетних стосунків: питання лише у тому, хто з вас загине першим через насильство, а хто – другим через інфаркт.

Маніпуляції свідомістю інших – це один із проявів принципу Нептуну: створив містифікацію для ошукування інших – сам в неї повірив – опинився в інфернальних світах: тяжко захворів, збожеволів, опинився у вигнанні, потрапив у залежність. Іншими словами, маніпулювання свідомістю інших – це спосіб саморуйнування.

Інше питання: чи варто уникати конфліктів? Конфлікти – це складова частини циклу Життя-Смерть-Життя. Цикл складається із фаз напруження і розслаблення:

1. Кон’юнкція. Напруження: зароджується принципово нова ідея. На цій фазі не зрозуміло, яка саме.
2. Зростаючий секстиль. Розслаблення: ідея, що зародилася, вперше являє себе світові у вигляді мислеформи, і світ при цьому відкритий до неї – світові цікаво, він встановлює зв’язок і підтримує ідею.
3. Зростаюча квадратура. Напруження: нова ідея, що явила себе світові, намагається втілитися у неготовому до неї матеріальному світі. Виникає гострий конфлікт. Ідея шукає спосіб втілитися, а світ шукає спосіб адаптуватися до ідеї.
4. Зростаючий трин. Розслаблення: ідея і світ дійшли злагоди, встановилася гармонія. Ідея бурхливо розвивається. Світ ставиться до неї дружньо.
5. Опозиція. Напруження: ідея набрала повноти форми – і протиставила себе світові. Вони вдивляються одне в одне і оцінюють. Конфліктно протистоять одне одному. Світ бачить плоди, що принесла втілена ідея. І вирішує, що з ними робитиме.
6. Падаючий трин. Розслаблення: ідея і світ примирилися одне з одним. Світ використовує плоди ідеї, добрі вони чи ні. Встановилася тимчасова гармонія.
7. Падаюча квадратура. Напруження: ідея остаточно утверджується в світі, знищуючи на своєму шляху ті форми, що заважають, що безнадійно застаріли. Світові ці форми дорогі – виникає гострий конфлікт. Але нежиттєздатне має бути усунене на шляху еволюції, такий закон природи.
8. Падаючий секстиль. Розслаблення: ідея і світ вичерпали свої сили у конфлікті і шукають примирення. Світ користується найкращим, що принесла ідея, підтримуючи її у відповідь.

Запитання: чи можна в принципі в житті уникнути конфліктів? Відповідь: ні. Запитання: чи варто намагатися уникати конфліктів? Відповідь: ні, бо це заняття не принесе результатів, а лише виснажить. Ліпше відкрито йти на конфлікт, усвідомлюючи, що то єдиний спосіб дійти злагоди, узгодити цінності, отримати користь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає