Про кар’єру, роботу і заробляння грошей

Зробити кар’єру і просунутися в суспільстві можна лише на одних і тих самих речах. А от заробити можна вже на інших. Слава і гроші не завжди йдуть поруч. Кар’єра, статус, репутація, слава, винагороди – це 10 дім. А особисті прибутки – це 2 дім. Різні речі. А ще є робота – 6 дім, яка не завжди приносить славу та прибутки, але людина більше нічого не вміє, крім цієї роботи, от і животіє за тарілку супу на нелюбимій роботі.

– Тож як можна робити кар’єру і при цьому не мати грошей?

– О, яка наївність! Мої батьки зробили блискучу кар’єру, неймовірну! Але отримують пенсію таку саму, як доярка або прибиральниця. Ви плутаєте прибутки і гідність.

– Ну це стосується державної служби напевно більше.

– Ні, це не стосується лише держслужби. Я, наприклад, славетний астролог, у мене високий статус, визнання. Але за 100 євро за консультацію у мене черга клієнтів, а от за 200 євро одиниці готові купити мої консультації, а за 300 євро вже ніхто моїх консультацій не хоче. Ось вам кар’єра не на державній службі: високий статус і бідність.

– Все ж таки виходить, що у вас не погані заробітки, вищі, ніж середні по країні.

– Не смішіть мене. Якби я реалізувала свої таланти в іншому – не в астрології, я була би мільйонером доларовим. А так я просто заробляю більше, ніж вчителька мови у середній школі. Нехай навіть більше у 10 разів. Але це – не рівень моїх амбіцій щодо заробітків. Так само і мої батьки: у цивілізованих країнах вони були би елітою, мали би дуже високі статки. А тут – 300 євро на місяць, виконуючи роботу хірурга, та 90 євро на пенсії.

Питання: чому ми обираємо між грошима і гідністю гідність? Відповідь: можемо. Можемо це собі дозволити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає