Гороскоп на місяць 6 січня 2019 – 4 лютого 2019

сніг і сонце Місячно-сонячний цикл у Козерогові.

Головна тема місяця: усвідомлення життєвої мети, усвідомлення власного призначення в житті, розуміння почуття обов’язку, особисті довгострокові серйозні програми, ділові проекти, власний бізнес, кар’єра, стосунки із керівником високого рангу, репутація, гідність, високий статус у суспільстві, визнання, винагороди, амбіції, марнославство. У державі у фокусі уваги опиняється державний уряд, аристократія, правлячий клас, олігархія. Питання національного престижу: як українське суспільство виглядає перед сусідами. Усвідомлення громадянським суспільством мети України – ідеалів, яких суспільство прагне та свідомо культивує. Колективний настрій – “Я завершую” або “Я виконую обов’язок”. Мета прагнень: завершити те, що було розпочато раніше. Задача: зміцнити кордони, послідовно дотримуватися порядку, законів і норм. Небезпека: трудитися безрадісно, зневіритися і впасти у глибокий сум, нудьга. Цей місяць року пов’язаний із наміром сумлінно виконати обов’язок. Нас вмотивовує бажання дістатися кінцевої мети, заради якої важко працюємо і терпимо обмеження. В цей час життя перевіряє, чи віддані ми своєму призначенню, чи тверді ми у своєму намірі здійснити свою справу. Життєво важливими в цей час є такі людські якості: вміння не відступати від обов’язків перед собою та суспільством, сумлінність, послідовність у доведенні справи до кінця, нетерпіння до халтури, наполегливість, надійність, повага до себе. Важливо виконувати свій обов1язок не механістично, не брати на себе більше обов’язків, ніж здатен виконати. Важливо не триматися за старі методи і структури, коли вони руйнуються під тиском часу. Проблеми цього періоду пов’язані із такими якостями: замкненість, відлюдкуватість, нетовариськість, скнарість, понурість.

15 листопада 1988 розпочався новий 36-річний цикл Сатурн/Нептун. Цей цикл пов’язаний із посиленням демократії, політичними змінами та реформами. Також цей цикл керує розвитком соціалізму та комунізму. Із осені 2005 до осені 2007 на фазі опозиції циклу стали видимі результати праці заради втілення ідеї демократизації суспільства. То був період гострого протистояння політичних сил, час великих змін і сподівань. Період жовтня 2011 — грудня 2014 – фаза «врожаю» циклу Сатурн/Нептун (падаючий трин), коли відновилася гармонія між мріями суспільства і структурами державної влади. Суспільство мало змогу насолодитися втіленням у державних структурах своїх соціалістичних та комуністичних ідеалів, а також змінами у державних структурах, що відбулися під впливом ідеї посилення демократії. Період об’єднання демократичних сил. Це був період можливостей для позитивного творчого співробітництва на ґрунті політичних змін в бік демократизації. У період із грудня 2014 до грудня 2017 – фаза падаючої квадратури циклу Сатурн/Нептун: криза ідей соціалізму та комунізму досягла максимального драматизму. Ми спостерігали, як ідеали «соціалізму з людським обличчям», які виникли у Радянському Союзі у другій половині 1980-тих, остаточно руйнуються, не витримавши випробування реальним життям. Люди, що вірять у ці ідеали, намагалися захищати їх. Але то був захист на залишках останніх сил. Політичні зміни та реформи в цей час остаточно витісняють залишки радянщини на периферію життя. Ідеали патерналістського матеріалізму руйнуються, не зважаючи на вірність та стійкість адептів. Із грудня 2017 до травня 2024 – фаза падаючого секстилю циклу: в цей час завершується боротьба за ствердження демократії, а прихильники ідеї соціалізму та комунізму, вичерпавши сили у боротьбі за своє домінування в соціумі, шукають шляхів примирення зі своїми супротивниками. Важливі події на міжнародному рівні, пов’язані з цим процесом, відбуваються в період 30 листопада 2018 – 8 січня 2020. Піки аспекту: 31 січня 2019, 18 червня 2019, 9 листопада 2019. Зазначу, що точний аспект фазі падаючого секстилю Сатурн/Нептун був 14 жовтня 1982, аспект належить до складу патерну факторів, кпов’1язаних зі смертю генсека Брежнєва. Аспект 45 градусів між Сатурном і Нептуном, що був точним 10 січня 1984, і невдовзі за ним кон’юнкція Юпітера з Нептуном (інший «соціалістичний цикл) 19 січня активізували наступний висококритичний для Радянського Союзу період у кілька місяців. Після того три кон’юнкції 1989 року в Козерогові, визначили нову важливу та серйозну стадію у суспільному розвитку людства.

У 2009 році розпочався новий 13-річний цикл Юпітер/Нептун – цикл розвитку ідеалістичних та релігійний систем вірувань. У 2012 та у 2015 проявами напружених фаз цього циклу стали сектантські чвари, політичні розбіжності та «релігійні війни». 2012-2013 – роки гострої боротьби ідей в Україні. Економічно це був період буму та оптимізму, але через недостатній зв’язок із реальністю то були плани типу «журавля в небі», що призвели до скаженої інфляції. Фазу квіконсу у 2014 році в Україні супроводжувала глибока економічна криза і втеча Президента Януковича з країни. З опозицією у 2015 році відбувається загальне українсько-європейське зближення, Україна отримує фінансову допомогу. При квіконсі у 2016-2017 роках економіка починає йти вгору і міжнародні санкції стримують агресію РФ проти України. Фаза падаючого трину, активна з жовтня 2017 до листопада 2018, створює сприятливі умови для подальшого зближення України з цивілізованими країнами та для вирішення ідеологічних та релігійно-філософських питань. Фаза падаючої квадратури, активна з листопада 2018 до листопада 2019, – це вкрай напружений період, коли певні ідеології, що не відповідають вимогам часу, намагаються стати на заваді змін та повернути назад свої втрачені позиції. Цей час характеризується сектантськими чварами, політичними розбіжностями та «релігійними війнами».6 січня 2019 Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі урочисто вручив томос про автокефалію главі Православної церкви України митрополиту Епіфанію. Російські ЗМІ сприйняли новину на свій кшталт: багато видань навмисне перекручували інформацію, вдавались до маніпуляцій та дезінформації. Пік аспекту 13 січня 2019, 16 червня 2019 та 21 вересня 2019.

На міжнародному рівні весь січень сповнений нових викликів і нових можливостей. Виклики пов’язані з конкретними практичними зусиллями, що спрямовані на зміцнення армії, кордонів та на укріплення структур державної влади, на забезпечення порядку в державі. Тут буде дуже активна робота, боротьба, напруження (21 січня 2019 точний зростаючий квадрат Марс/Сатурн). У першій половині січня 2019 важливі міжнародні зустрічі, зміцнення зв’язків, серйозний підхід до вирішення питань якості інформаційного простору, ЗМІ, свободи слова, транспорту, доріг (13 січня точна кон’юнкція Меркурій/Сатурн). У другій половині січня та у першій декаді лютого дуже сприятливі умови для миротворства, для діяльності дипломатів, для культурного обміну, для міжнародної торгівлі, для вирішення питань санкцій та дотримання законів міжнародного права. Тут будуть важливі зустрічі, перемовини, рішення (22 січня точна кон’юнкція Венера/Юпітер, 3 лютого зростаючий секстиль Меркурій/Юпітер, 8 лютого зростаючий секстиль Сонце/Юпітер). Сприятливі умови для прийняття важливих законів, для розширення можливостей у сфері армії. Розширюються можливості для захисту держави за допомогою міжнародної спільноти, отримання військового обладнання і техніки у подарунок чи на дуже вигідних умовах (25 січня точний зростаючий трин Марс/Юпітер).

У сфері спортивних занять, боротьби, спорту та професійної майстерності період високої активності. Виклики пов’язані з конкретними практичними зусиллями, що спрямовані на просування в кар’єрі, підвищення статусу, зміцнення репутації. Тут буде дуже активна робота, боротьба, напруження (21 січня 2019 точний зростаючий квадрат Марс/Сатурн). Дуже багато пристрасті під час розумової активності: зробити швидко, всюди встигнути, перемогти у дебатах, переконати у дискусії. Напружений період у викладачів, консультантів, аналітиків і у всіх, чия професійна майстерність пов’язана з інтелектуальними заняттями (8 січня 2019 точна падаюча квадратура Меркурій/Марс). Сприятливі умови для того, щоб зробити щось конкретне практичне заради кохання, любові, партнерства, шлюбу, союзу. Це час гармонії в стосунках і в любові, коли ми отримуємо те, на що заслуговуємо: у когось це будет милість, прихильність, подарунки, закоханість. А у когось це буде час, коли всі фактори, що утримували союз, раптом кудись самі по собі зникають, і стосунки летять із шаленою швидкістю до прірви (18 січня 2019 точний падаючий трин Венера/Марс). Сприятливі умови для того, щоб розширити власні можливості завдяки конкретним практичним діям, завдяки професійній майстерності. Розширюються можливості у сфері спортивних занять. Можна отримати дружню підтримку у зусиллях з боку знаменитостей місцевого масштабу, людей із великими можливостями, меценатів, спонсорів, капіталістів. Можна отримати у подарунок чи на дуже вигідних умовах знаряддя для спорту та професійної діяльності (25 січня точний зростаючий трин Марс/Юпітер). На початку лютого у професійній сфері та у спортивних заняттях глибока криза. Потужне невдоволення рівнем майстерності змушує щось глибоко змінити у цих сферах. Особливо цей аспект важливий для тих, чия практичні активність пов’язана зі знаменитостями світового масштабу або з відомими у вузьких колах персонами. А також для тих, чия діяльність пов’язана з реставрацією, протезуванням, відновленням до життя після важких травм та психологічних потрясінь (2 лютого точний зростаючий квадрат Марс/Плутон).

Із 1 січня до 14 лютого 2019 Марс в Овні. Щоб перемагати у боротьбі та підвищувати професійну майстерність, у цей час слід діяти із величезною відвагою, сміливістю, із відкритим заборолом. Маємо бути готові йти на ризик, робити щось принципово нове. Маємо виступати з ініціативами, коли йдеться про відстоювання власних інтересів, про необхідність діяти на власний розсуд, про захист справедливості, про захист своїх кордонів. Як в такий час відбувається боротьба? Супротивники вмикають “повний вперед”, відверто атакують, натиск руйнівний, бурхливий, але недовгий. Перевага у боротьбі, в спорті, у професійній майстерності в цей час на боці того, хто діє сильно, на високому рівні майстерності, сміливо, рішуче. Найбільш привабливими в цей час є чоловіки, що справляють враження сильних, сміливих, спортивних, вправних, пристрасних, збуджених, різких, активних, відважних: вояк, майстер, захисник, шукач небезпечних пригод. Він прямий, реагує миттєво і запальне. Готовий діяти навіть у найризикованішій ситуації. Сексуальність спонтанна, гаряча, бурхлива, напориста. Тінь: жорстокий. Як скидати агресію в цей час: через бокс, фехтування, футбол (в ролі нападного).

Із 7 січня до 4 лютого 2019 Венера в Стрільці. Щоб виглядати привабливо та подобатися людям, в цей час слід поводитися шляхетно. Справляти враження людини освіченої, з широкими поглядами, оптимістичної, щирої та щедрої. Важливо вміти приймати дарунки, аванси, протекцію. А також вміти робити подарунки і виступати в ролі щедрого мецената. Трохи астрологічної магії, щоб підвищити особистий прибуток: поводьтеся і виглядайте як людина з широкими можливостями. Не кажіть собі: “Мене ж ніхто не бачить, я ж вдома, я на самоті з собою. Немає заради чого добре виглядати”. Це та позиція, яка знижує вам самооцінку, привчає почуватися асоціальною і непривабливою людиною, послаблює здатність самостійно заробляти. І коли трапиться щасливий випадок, ви не будете готові скористатися ним у повній мірі собі на користь та на користь суспільству, бо зніяковієте перед знаменитістю місцевого масштабу, перед капіталістом, перед розкішшю. Якщо хочете дійсно нових можливостей для себе і щасливого суспільного життя, маєте почати з того, щоб шляхетно виглядати для самих себе, коли ніхто не бачить. Маєте звикнути сприймати себе як людину із широкими соціальними можливостями, цінну для суспільства. 

Весь січень 2019 в цілому – дуже сприятливий період для того, щоб зробити щось конкретне практичне заради збільшення особистих прибутків, гармонізації в любові, коханні, партнерстві та у соціальному житті. Фінансові надходження завдяки професійній майстерності. Надходження можуть бути не дуже великими, але вони важливі для підвищення самооцінки. Вигідні придбання інструментів для спорту і роботи. Підвищується сексуальна привабливість. Відчуваємо приплив сил, коли йдеться про заробітки, статки, стосунки, кохання. Можна розслабитися і насолоджуватися майстерністю, спортом (18 січня 2019 точний падаючий трин Венера/Марс). Втрата ілюзій, розчарування, викриття обману щодо любові, стосунків, грошей, змушує активно шукати способів відновити гармонію. Енергію невдоволення можна використати на заняття в галузі літератури, поезії, живопису, музики, фото, кіно, міфології, метафізики. Гармонія відновиться завдяки вмінню розбиратися у тонкощах (21 січня 2019 точний падаючий квадрат Венера/Нептун). У січні починається новий річний цикл розширення власних фінансових можливостей, розширення можливостей у громадському житті та у партнерстві. Виникають нові ідеї стосовно заробітків, партнерства, шлюбу (22 січня 2019 точна кон’юнкція Венера/Юпітер). На початку лютого сприятливі умови для заробітків, якщо ваші прибутки пов’язані з наукою, передовими технологіями, астрологією, прогресивними реформами, колективною роботою. В цей час друзі впливають таким чином на нашу систему цінностей, що ми раптом бачимо, які акценти на цінностях слід розставити інакше, щоб покращити фінансове становище, стосунки, громадське життя (3 лютого 2019 точний падаючий трин Венера/Уран).

Із 5 січня до 24 січня 2019 Меркурій у знаку Козерогу. В цей час у нас діловий розум. Міркуємо ґрунтовно, надійно, дисципліновано, тверезо, строго.  Судження реалістичні, серйозні. Не схильні фантазувати і робити припущення. Здатні довго досліджувати якесь явище, не поспішаємо з висновками, послідовні й наполегливі у розвідках. Йдемо в ментальному аналізі до кінця. Щоб дістатися суті, організовуємо потік подій у потрібному напрямку. Нас важко збити з пантелику і вплинути на хід наших думок. Але важко тримати в голові більше однієї справи одночасно. Повністю концентруємося на одній темі. В цей час природно говорити й писати сухо, строго по пунктах, стисло. Ми ретельно підбираємо слова. Будуємо свої усні та письмові тексти або тезисно, або за строгими правилами риторики. Стилістика мови ділова. Структуру діалогу вибудовуємо свідомо, орієнтуємося на досягнення своєї мети в розмові. У спілкуванні маємо стратегію, не цікавимося пустими розмовами. Навіть у жартах та поверхневих зауваженнях є далекоглядна ціль. Обмірковуємо рішення жорстко, керуємося критерієм «правильно – неправильно».

Із 24 січня до 10 лютого 2019 Меркурій у знаку Водолія. Усвідомлюємо, що необхідно мати можливість мислити незалежно, висловлювати свої судження вільно; спілкуватися без побоювання бути покараними за свої судження і думки. Можливість вивчати і опановувати досягнення передової науки і технологій. Можливість винаходити. Можливість систематизувати креативно.
Головна якість розуму в цей час – винахідливість. Посилюється цікавість до прогресу – як технічного, так і гуманітарного. Генеруються нові ідеї, виникають нові ментальні конструкції, експериментуємо. Допитливість до всього незвичайного, оригінального, прогресивного, передового. Характерна оригінальність або ексцентричність розуму. Посилюються здібності до комбінування, систематизації, упорядкування. Говоримо і пишемо дуже оригінально. Мова рясніє парадоксальними словосполученнями, незвичайними конструкціями, авторськими неологізмами. Паузи в розмовах дуже-дуже довгі, супроводжуються незвичайної мімікою і жестами, щоб співрозмовник оцінив оригінальність і у відповідь видав щось дивовижне власне. Або просто почав несподівано для себе думати. Обмірковуємо рішення, спираючись на свою найулюбленішу в даний період часу теорію. Критерієм вибору інформації служить «нове – застаріле».

В цілому січень 2019 напружений в плані інтелектуальної діяльності. В першій декаді січня дуже велике ментальне збудження. Пристрасті заважають міркувати, аналізувати, систематизувати. Підвищується внутрішній ритм життя. Ми поспішаємо говорити і діяти. Думки і розмови в цей час подразнюють, збуджують, викликають різке невдоволення і прагнення кудись швидко бігти і щось скоріше зробити, щоб позбутися цього стресу. Поточні інтелектуальні проекти, що знаходяться потребують завершення, сприймаються як фактор стресу. Важливо не перевтомлюватися, не перевантажувати розум у своєму прагненні швидко виконати роботу. Бо може статися нервовий зрив. (8 січня 2019 точний падаючий квадрат Меркурій/Марс). У січні 2019 починається новий річний цикл просування в кар’єрі, в бізнесі завдяки знанням, розуму, зв’язкам. Виникають нові ідеї щодо навчення, знайомств, викладання, письменництва (13 січня 2019 точна кон’юнкція Меркурій/Сатурн). Період 14-23 січня 2019 у розумовій роботі важливий для тих, чия повсякденна ментальна робота пов’язана зі знаменитостями світового масштабу, глибокими науковими дослідженнями, передовими технологіями і реформами. Важливо дотримуватися здорового способу життя і вчасно “вимикати мозок” прогулянками на свідому повітрі і спілкуванням з друзями (14 січня точний падаючий секстиль Меркурій/Нептун, 18 січня точна кон’юнкція Меркурій/Плутон, 23 січня точний падаючий квадрат Меркурій/Уран). Наприкінці січня важливо не поспішати із прийняттям відповідальних рішень. В цей час розум перебуває під тиском волі. Це означає, що ми можемо не помітити порушення логіки у своїх міркуваннях, засліплені впевненістю у своїй правоті (30 січня 2019 Верхня кон’юнкція Сонце/Меркурій). Є можливість скористатися підтримкою з боку юристів, учителів, філософів, коли ми осмислюємо свої наміри і рішення, що маємо прийняти (3 лютого 2019 точний зростаючий секстиль Меркурій/Юпітер).

В цілому 6 січня – 31 січня – це не виразний у плані особистої творчості період. За умови, що ви особисто не берете участі у проектах світового масштабу, наприклад, із глибокими науковими дослідженнями. Або якщо ваша творчість не пов’язана з розвідкою, силовими структурами, криміналом, тероризмом, утилізацією сміття, ритуальними послугами, хірургією, реанімацією, реабілітацією, протезуванням. Якщо так, то у вас початок нового річного творчого періоду: нові ідеї і плани (11 січня 2019 точна кон’юнкція Сонце/Плутон). Це напружений період для тих, чия особиста творчість стосується наукових розробок, передових технологій, прогресивних реформ, групової роботи. Тут вам заважатиме віддавати накази, керувати брак таких якостей як винахідливість, оригінальність, дружелюбність, вміння працювати в команді (23 січня 2019 точний падаючий квадрат Сонце/Уран). Наприкінці січня у творчості нам знадобиться розум, знання, зв’язки. Важливо не поспішати висловлювати думку і приймати рішення. Це той випадок, коли треба сто раз подумати, перш ніж взяти на себе відповідальність (31 січня 2019 Верхня кон’юнкція Сонце/Меркурій).

Із 20 січня до 19 лютого 2019 Сонце у знаку Водолій – другий місяць зими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає