Про локальні й глобальні стреси

Olha Zasteba: -А які у вас способи терапії позбавлення стресів? У мене от щось створити: чи то текст, чи то полотно…

Ольга Іванець: -То локальні стреси, вони корисні для організму. Не слід їх уникати. Рефлексую, як зазвичай: щоденник, есеї, розмови (з тобою, Ольцю, в тому числі – дуже важливо). А от глобальний стрес, викликаний ударом по життєвій позиції, по системі цінностей, – це дуже серйозно, тут рефлексії можуть виявитися безсилі. Якщо за два-три тижні душевна рівновага не відновиться, тре йти по допомогу до фахівця.

Olha Zasteba: – Olga Ivanets так-так, абсолютно згодна, що локальних і нема як уникнути, але можна вийти з них скоріше та не впасти у депресію. ? ❤️
Дякую, що поділилася!!!!

Ольга Іванець: – Olha Zasteba Так отож. Якщо не рефлексувати (правильно переживати) локальні стреси, вони переходять у глобальні.

Olha Zasteba: – Olga Ivanets мені стало сьогодні зранку так це цікаво: що роблять друзі по фб із цим. Ще й віршик доречний знайшовся.

Ольга Іванець: – Olha Zasteba Мені теж цікаво. Бо часто бачу, що люди уникають будь-яких стресів, постійно намагаються робити вигляд, що у них все гаразд. Так, ніби відсутність напруги є ознакою хорошої людини і гарного життя. Дуже багато невротиків навколо.

Olha Zasteba: – Olga Ivanets отож бо, що роблять вигляд: про погане не говорять, усміхаються, про негатив і чути не хочуть… і виходить якась пунктирна картинка…

Ольга Іванець: – Olha Zasteba Але ж мова тіла ніколи не бреше: видно, що людина в стресі, але чи то не усвідомлює того, чи то неадекватно те переживає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає