Справа у нашому українському виборі на користь відновити совок

Заради справедливості не можна казати, що “Європа сита” винна у самотності українців. “Західні країни зробили висновки з настроїв українського суспільства. На президентських виборах наші громадяни проголосували за програму, яку можна сформувати тезою Зеленського “потрібно просто перестати стріляти”. Саме так сказав наш новообраний президент. Вірність цій програмі наш електорат підтвердить і на парламентських виборах, обравши “Слугу народу”.

Західні країни готові були підтримувати Україну, нести збитки, йти на жертви до того моменту, поки бачили, що ми готові чинити відчайдушний опір агресії. Проте зараз, коли український народ демонструє втомленість від боротьби за свою незалежність, Захід не повинен боротись за нас. Європейські лідери мають враховувати і бажання власного бізнесу, економічні збитки, перспективи порозуміння з Росією конкретно для себе. Вони не мають займатися українською зовнішньою політикою замість нас. Вони враховують у своїх міркуваннях суспільну думку. Європа готова підтримувати тих, хто опирається. Але не йде на зустріч тим, хто складає зброю”. (Віталі Портников)

Європа заради нашої перемоги відмовлялася від прибуткової співпраці з цим самим агресором. Але ми не маємо права вимагати продовжувати санкції в той час, коли ми голосуємо на виборах за те, щоб здатися агресорові на його умовах. Це ж очевидно.

Справа не лише у грошах, бо справа у нашому українському виборі на користь відновити совок.

Коли українці у Харкові встановлюють пам’ятник Жукову і називають проспекти Московськими та Ватутіна, це означає, що українцям не стає поперек горла їхній хліб Голодомору. Українці не мають морального права вимагати від європейців, щоб цей хліб ставав поперек горла їм. Так, світ недосконалий, а шар цивілізованості на людині надто тонкий.

Європа і має діяти у власних інтересах. Європа вміє дати собі раду щодо нацизму, фашизму і інших жахів. На відміну від нас, що не спромоглися дати собі раду з декомунізацією протягом 28 років незалежності. Ваші претензії до Європи – це психологічна проекція: ви обвинувачуєте Європу в тому, в чому винні українці. Це українці проголосували за низькі тарифи замість голосувати за високі ідеали. Це українці ставлять пам’ятники своїм катам. Це українці байдужі до інших народів, наприклад, надто швидко забули про окупований московитами лише 5 років тому Крим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає