Про поширений життєвий шлях запалених езотерикою

– Я зараз просто палаю ентузіазмом вивчати різні езотеричні напрямки!

– Це дуже приємна емоція, я знаю. Якби я була цинічною і жорстокою, я б обов’язково влаштувала вам сесію в Скайпі з одним мої дуже давнім приятелем: він як раз в повній мірі втілив в життя свою мрію – став справжнім езотериком.
Зараз йому за 60. Але я не буду вам про нього нічого розповідати і тим більше показувати вам його – до тих пір, поки самі не попросите.

– Сесію влаштуйте, у мене багато питань 🙂

– Було би цинічно і жорстоко по відношенню до цієї людини використовувати його наосліп в якості живої ілюстрації до того, що відбувається з людиною, коли вона піддається почуттю ентузіазму під враженням від будь-якої езотеричної ідеї. Я можу тільки чесно і відверто запропонувати йому: «Боря, у мене є чувак, що палає езотеричним ентузіазмом, і він хоче з тобою поспілкуватися в Скайпі». Він, звичайно, буде безмежно радий: «Сонце, ти ж знаєш, для тебе все що завгодно!» Але правда в тому, що він радий Сонцю лише з однієї причини: Сонце завжди купувала у нього індійські пахощі у великій кількості за один раз і за хорошу ціну, а з тих пір, як його розбив параліч, з тих пір як випало 2/3 зубів, із тих пір як він живе під сходами в комірчині місцевої езотеричної халабуди (свою квартиру він подарував духовному вчителю ще багато років тому), Сонце забезпечило його теплим одягом, вовняною ковдрою, постільною білизною та рушниками. І тепер він пошкутильгає своєю непаралізованою однією ногою до Сонця в повній переконаності, що Сонце досхочу нагодує м’ясом (він веган насправді, але м’ясо їсть, бо м’ясо від Сонця – це свята їжа) і що Сонце дасть грошей. У скільки ви оцінюєте своє бажання подивитися на живого езотерика, що стартанув у езотерику з такого ж, як ваш, рівня розвитку особистості, освіти та ремесла (ви ж усвідомлюєте, що рівень Тетяни Чернігівської та Андрія Баумейстера – не ваш)?

Для довідки: Езотеризм (від грец. Ἐσωτερικός «внутрішній»), езотерика – сукупність знань, відомостей, недоступних непосвяченим, нетямущим в містичних навчаннях людям, особливі способи сприйняття реальності, що мають таємний зміст і вираження в «психодуховних практиках».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає