Про астрологію перевтілень душі

Ім’ярек: – Добрий день! Я історик і антрополог. Понад 30 років вивчаю давні цивілізації. У з подорожі Індією до тибетців маю гороскоп переродження близької мені людини. Тибетці далеко, вони говорять не все, тісного зв’язку з їхніми астрологами у нас немає. А нові питання у мене виникають постійно. Мене дуже цікавить в якому реальному стані зараз західна астрологія. Парапсихологія також розвивається і вивчається в США. Чи може хтось на заході робити гороскоп на наступне втілення на основі дат народження і смерті попереднього життя? За легендами раніше це робилося на 5 попередніх і 5 наступних життів.

Астрологиня Ольга Іванець: – Західна астрологія, як на мене, в тому ж стані, що і всі 6 000 років (умовних) її існування. Умовних, бо поки що не відкриті джерела, що свідчать про астрологічні дослідження, старші за таблички шумерів. Західна астрологія була усунута просвітниками 18 століття з університетів, але вона подовжувала розвиватися. Стан на сьогодні такий: офіційно істеблішмент з астрології насміхається, неофіційно – поважає і користується. Астрологія викладається в Оксфорді, наприклад. Так, я зустрічала в сучасних західних підручниках ідею так званої  кармічної астрології. Якщо ідея є, значить, є й ті, хто втілює її в життя. Ідея подорожі душі від втілення до втілення просувається у творах Аристотеля. Вірогідно, вона потрапила до Індії під час війн Олександра Македонського, бо саме з тих пір почала розвиватися індійська астрологія, яка є похідною від класичної.

Ім’ярек: – О, ясно… Шумери знаходилися рівновіддалено як від Європи, та і від Індії. Мене здивувало, що Ви рахуєте історію західної астрології від шумерів. Доречі, в національному музеї в Делі перший зал присвячений Межиріччю. Вам це ні на що не натякає?

Астрологиня Ольга Іванець: – А ви від чого рахуєте історію класичної астрології?

Ім’ярек: – Я не знаю. Я спостервгаю і аналізую те, що є зараз, і досвід, який маю. Астрологія була в усі часи, в усіх народів. Америка, Азія, Європа мають матеріальні докази, всі ці календарі майя, стоунхенджі, піраміди. Мене дивує західноцентризм. Але це хвороба всього Заходу. Сучасна західна історія вважає себе центром розвитку філософської думки. Це біда. Я багато мандрую і хочу все побачити і відчути на власному досвіді

Астрологиня Ольга Іванець: – Ви жили на африканському континенті? А у Китаї, В‘єтнамі?

Ім’ярек: – Ні, лише в Японії, Індії, Європі. Але я хотіла б побачити все, і Океанію теж, а Африку

Астрологиня Ольга Іванець: – Шкода. Там би ви побачили, що західноцентризм не хвороба Заходу, а місцевий каргокульт.

Ім’ярек: – То вони боготворять Захід?

Астрологиня Ольга Іванець: – Так. Це дико виглядає. Та вони настільки обожнюють Захід, що одні роблять пластичні операції, щоб очі були круглі, збільшують груди, шиють труси з накладними сідницями, фарбують волосся в біле. А другі вирівнюють кучеряве волосся, відбілюють шкіру спеціальними кремами, у 50-градусну спеку чоловіки вдягають чорні вовняні англійські костюми з білою сорочкою та краваткою і чорні чоботи на товстій підошві й на шнурках до щиколотки. Це каргокульт, як і у російців. Бо суть Заходу – персоноцентризм на соцірцентризму, демократія на противагу деспотії вони не приймають, відкидають і засуджують. Ці люди прагнуть привласнити лише матеріальні досягнення Західної цивілізації, ігноруючи той факт, що ці чудові речі є лише наслідком демократії. Так і з астрологією в Індії: в основі індійської астрології – детермінізм, в якому немає місця свободі волі. Це, звісно, не працює: ці прогнози не справджуються, а ці практичні поради не допомагають покращити життя. Тому процвітає астрологія перевтілення душ – її пророцтва неможливо підтвердити на практиці, і всі вдоволені. Це з того ж розряду магічних практик, що й похорони на березі Гангу.

Ім’ярек: – Але нєугомонні сучасні американці продовжують копати цю невдячну тему, шукають і знаходять підтвердження перевтіленням. Добре, я зрозуміла

Астрологиня Ольга Іванець: – Я не маю сумніву в тому, що Арістотель правий, коли каже, що безсмертна душа подорожує від втілення до втілення. Реінкарнація – це термін, яким користується Арістотель. Але ця ідея лежить за межами раціо – її неможливо ані підтвердити, ані спростувати, так само як неможливо ані підтвердити, ані спростувати ідею творення світу Абсолютом. І саме на цій ідеї паразитують і спекулюють так звані кармічні астрологи: тема реінкарнації в гороскопах безпрограшна, бо купа людей із задоволенням грає в цю гру.

– Знаєш, Оля, чому ти так роздратувалася, коли до тебе раптом притулився нещасний брудний смердючий п’яниця в маршрутці? Та тому що в минулому житті ти сама була таким самим підзаборним брудним п’яницею!

– Колего, ви не праві, то ви мене з кимось плутаєте. В моєму гороскопі ретроградний Юпітер в Рибах, управитель 4 дому, в кон’юнкції з Фомальгаут в 6 домі в точному трині до Сонця, управителя 12 дому, в Терезах у 2 домі – ось через що я така гидлива до духовного бруду і позбавлених естетики соціальних ситуацій. А в минулому житті я була не жебрачкою, а королевою – мій Місяць в кон’юнкції з Регулом на куспіді 12 дому має секстиль до управителя 12 дому Сонця у 2 домі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає