Коли?

У світі існує лише два запитання: 1) чому? – запитання науки 2) навіщо? – запитання філософії.

Як визначити людину європейської культури? Проаналізувати складові світогляду. Тут світогляд складається з таких речей: антична філософія (запитання «навіщо?») + християнство (запитання «навіщо?») + наука (запитання «чому?»). Ми воюємо за те, щоб залишатися людьми європейської культури, тобто, мати можливість продовжувати ставити собі запитання, бо істина завжди залишається незбагненною.

Наприклад, “Навіщо Абсолют творив матеріальний світ?”

Наприклад, “Чому Венера являється на небі то як Зоря Вечірня, то як Зоря Вранішня?”

Поширене в наш час запитання: “Для чого ця людина мені дана? Чого, можливо, навчити?” «Людина мені дана»? Ви серйозно? Це як у відомому астрологічному анекдоті:

– Як мені утримати Водолія?

– А вам вдалося його упіймати?

А що ж з запитанням “Коли?” Це найпоширеніше запитання простої людини до астролога: “Коли я вийду заміж?”, “Коли помре мій батько?”, “Коли закінчиться війна?”, “Коли піде цей уряд?”, “Коли настануть кращі часи?”. “Коли до мене прийде щастя?” Та підручник астрології застерігає: астрологія не відповідає на такі запитання.

Це одвічне запитання простолюду про все на світі: «Боже, чи довго терпти?» Справа в тому, що Боже, тобто, Зевс/Юпітер зневажає воплі терпил – він любить лише героїв. Тож, відповідь така: терпіти до скону віку не лише цих, а й всіх тих, хто буде після. Вихід, якщо не хочеш терпіти, – стань героєм.

***

– Скажіть, скільки ще чекати🙏🏻🙏🏻

Астрологиня Ольга Іванець: – Ох, часто ставлять мені як астрологу це запитання прості люди. Але особливість в тому, що астрологія не для простих людей, а для аристократів. Іншими словами, Зевс любить лише героїв, а простих людей він зневажає і нищить. Що це значить? Що пасивне тупе очікування простими людьми закінчення важких часів не закінчується ніколи. Приклад – революція гідності: Янукович втік – влада зла закінчилася, настали 5 років стрімкого розвитку, золотий час України, – але це було лише для героїв, прості люди нічого не помітили й лише скаржилися: “Все так погано! Аби не Порошенко – гірше не буде”. Тож, якщо ви не герой, то не сподівайтеся, що ви не чекатимете закінчення важких часів, коли вони закінчаться для героїв перемогою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає