Цікаво, а що може сказати гороскоп людині з хорошою освітою і високим рівнем розвитку особистості

Гороскоп нічого не може сказати ні про те, яка у людини освіта, ні про те, на якому ця людина рівні розвитку особистості. Ці речі належать до предметного рівня, а гороскоп дає інформацію лише на рівні якостей. Наприклад. На останньому курсі ВШКА у 1999 було завдання: проаналізувати гороскоп невідомо кого і розповісти, хто ця людина за фахом, обґрунтувавши кожне твердження аспектами гороскопу. Я написала, що ця людина – космонавт, живе на борту супутника на орбіті Землі, займається науковими дослідженнями біологічних об’єктів в умовах штучно створеної екосистеми. Я отримала залік, бо мої трактування цілком розкривали символізм гороскопу. Але насправді це був гороскоп радянського інженера, який все життя працював у КБ у провінційному містечку і жодного разу не бував за кордоном.

Інший приклад: в гороскопі Венера у Тельці на куспіді 10 дому управитель 10 дому в трині до Урану у 5 домі; у 10 домі Меркурій управитель 11 , 2 і 3 домів у трині до Сатурн/Нептун, у секстилі до Юпітеру, в опозиції до Плутону. Можна сказати: «Професія цієї людини пов’язана зі світом моди і сучасного мистецтва. Ця людина створює матеріальні форми, інформує про них суспільство, продає їх і заробляє на цьому гроші». Або так: «Ця людина за фахом фінансист, вона працює у банку, до її компетенції входить спілкування з людьми, обробка інформації, оформлення документів». Або так: «Ця людина – масажистка у салоні краси». Або так: «Ця людина – дієтолог і тренер із фітнесу». Але можна сказати і так: «Ця людина – домогосподарка. Її талант до мистецтва і спілкування реалізується у тому, що вона вирішує питання оформлення інтер’єру свого місця проживання і багато спілкується з людьми із найближчого оточення».

Гороскоп особистості – це символ того, ким потенційно може бути людина. Цей символ можна розгорнути на рівні якості – описати всі аспекти гороскопу у зв’язку один з одним. Але неможливо сказати, як саме на предметному рівні проявиться символізм гороскопу. Людина з аспектом Марса у Скорпіоні, наприклад, може бути як садистом-вбивцею, так і вояком-найманцем, так і хірургом, так і психоаналітиком, так і детективом, так і науковцем, так і спелеологом. Список проявів якостей на предметному рівні безмежний і весь час поповнюється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає