Щодо опусів астролога Дмітрія Урануса на астрологічну тематику

Беру будь-який, навмання абзац з першого-ліпшого допису Урануса: “В карте второго тура, 21 апреля, мы видим достаточно точное соединение Солнца и Урана в Тельце (с орбом в +1 градус, с датой точного аспекта 22 апреля). Это аспект срывания масок, полной перестройки, глобальных изменений, переворота в системе ценностей”. Питання: з якого дідька це трактування? “Срывание масок” – це незрозумілий у даному контексті мовний зворот, з нього неможливо вивести, до якого астрологічного принципу він належить. “Полная перестройка” – те ж саме, що й “срывание масок”. “Глобальні зміни” – о, нарешті ключове слово, яке можна віднести до Архетипу Стихій. Але яким боком воно до цієї кон’юнкції Сонце/Уран, коли вона в Тельці – знаку стихії Землі? Стихія Землі не є проявом Глобального Архетипу, вона належить до Локального. “Переворот в системе ценностей” – таке може відбуватися, коли транзитний Уран робить кон’юнкцію, квадратуру чи опозицію (інколи при секстилі та трині) до натальної Венери. Як бачимо, це випадковий набір слів з площини астрології. Уранус бреше про те, що він знає астрологію. А серед його шанувальників немає тих, хто знає астрологію і миг би оцінити ступінь його невігластва: під дописом Урануса більше 400 лайків.

Надія: -Мене вбиває оце використання астероїдіів в прогностиці. Скоро почнуть і аспекти космічного сміття до Сонця використовувати, бо ж принципів 7 планет не вистачає для опису реальності.

Ольга: – Хахаха! Це глобовська традиція: засмітити гороскоп якомога більшою кількістю вводних, щоб можна було базікати якомога довше ні про що.
Про це писав В.М. Федоров в “Астрологический анализ и психотерапия”, Москва 1998: “Формализация детальных астрологических категорий создает сложную систему возможных вариантов, синтезировать которые в отдельном гороскопе логически не всегда возможно. Интерпретация же на основе привлечения глубокой интуиции осложнена подробной формализацией астрологических показателей. Подобное противоречие требует, вероятно, определенной теоретической и методической коррекции в концептуальной позиции авестийской школы”. Уранус саме цим шляхом йде. Його проблема ще й в тому, що він надає астрологічним символам не того змісту, який вони мають в астрології як символьній системі, що описує реальність. Можна, звісно, назвати коня віслюком. Але це не перетворить його на віслюка. Уранус може скільки завгодно називати проходження Урану по знаку Телець глобальною зміною в системі цінностей у українців, але це не відмінить того факту, що ця зміна ВЖЕ сталася, коли транзитний Уран в Овні сформував трин до натальної Венери в гороскопі України – у період 2017 – 2018 років.

Надія: – Писати про результати другого туру, коли невідомо як пройде перший, і з технічної точки зору немає на що спертися (коли саме будуть оприлюднені підсумки 1 туру) – потрібно бути ідіотом або провидцем. Голосую за перше визначення))

Ольга: – Він не знає астрології. Навіть знаменитий трактат Кеплера про політичні прогнози ніколи в очі не бачив.

Лариса Безкоровайна: – Дякую за об’єктивну оцінку шедеврів Урануса, він в своїй ненависті до діючого президента деградує, він також Беніна маріонетка. Здається, йому самому треба коректування власних планет, там явний перекос і засліплення, заздрощі чужим успіхам і плювання жовчу замість праці над собою.

Астрологиня Ольга Іванець: – Не погоджуюся, що він деградує: Уранус із самого початку своїх писанин був на цьому ж самому рівні невігластва.

Лариса Безкоровайна: – Так, я пам’ятаю, як він ще в 2014 році намагався в своїх прогнозуваннях вкласти в голови людям, що всі біди України тільки через Петра Олексійовича. Дуже прикро, що багато людей йому довіряють і неусвідомлено підтримують його ненависть своєю енергією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає