Коли я відмовляюся надати консультацію

З сайту приходить повідомлення від невідомої персони і я відповідаю. В процесі діалогу ми або домовляємося про конкретний час для консультації – або з’ясовується, що я не можу надати консультацію. Я, звісно, зацікавлена в тому, щоб надати консультацію – це як мій фінансовий заробіток, так і моє відчуття вдоволення власною майстерністю, підвищення самооцінки, насолода від вдячності клієнта, захоплене відчуття себе на правильному місті в житті – винагорода від Богів. Тому я ставлю уточнювальні запитання, мета яких – 1) зацікавити людину, заінтригувати, викликати довіру, 2) зрозуміти запит людини, 3) визначити, чи не конфліктує її світогляд із моїм. Бо якщо конфліктує, нічого доброго в результаті консультації ані зі мною, ані з нещасним клієнтом не відбудеться, відбудеться з обома лише зле.

Астрологічне консультування належить до професій, які допомагають людям. Це, наприклад, такі професії як лікар, учитель, психотерапевт, вихователь, спортивний тренер, консультант з іміджу і стилю й таке подібне. І тут ми, продавці свого мистецтва, доволі часто маємо справу з клієнтами, які ніби приходять до нас по допомогу, але, так би мовити, “на своїх умовах” – одразу намагаються нав’язати нам роль, яку вони для нас обрали. Людина, наприклад, звертається до мене по консультацію, але хоче, щоб я її консультувала не за власною авторською методою, яку розробляла останні 35 років і довела до вищого рівня майстерності, а за якоюсь іншою методою, яку ця людина мені пропонує. У мене завжди виникає здивування: “А чому б тобі самому себе не проконсультувати, якщо ти краще за мене знаєш, що і як треба робити?” Я відмовляюся надавати консультації таким людям. Якщо ви вважаєте, що в такий спосіб я втрачаю заробітки, то ви помиляєтеся: я просто відмовляюся взяти гроші, які мені пропонують за те, щоб я почувалася пригніченою, розгубленою, знеціненою, дезорієнтованою, щоб у мене був поганий настрій і розлад сну. Всі казки про легкі гроші для наївного дурника закінчуються цим почуттям дурника, де його набуте золото перетворюються на черепки.

Пропоную як приклад два діалоги.

Діалог 1

Пані N: – Добрий вечір! Підкажіть в якому форматі проходить консультація по натальній карті. Дякую

Астрологиня Ольга Іванець: – Пані N, консультації по натальній карті проходить так: ми з вами спілкуємося за допомогою Вайбера. Година спілкування коштує 4000 гривень. Ви сплачуєте переказом на картку після спілкування. Зазвичай за годину ми встигаємо розібрати одну тему – один дім гороскопа включно з поточними транзитами. Питання, які ми підіймаємо, можна подивитися тут https://ivanets.com/consulting.html

Пані N: – Доброго дня! Мене цікавить більше сфера особистих відносин та карʼєра. Можливо вдасть вкластися в годину? Коли у Вас є час? 

Астрологиня Ольга Іванець: – Мені не зрозумілий ваш запит. 

Пані N: – Я правильно зрозуміла, що з переліку домів, що Ви мені вислали, мені потрібно обрати теми, які мене цікавлять? Я вибрала 1-7. Транзити мене не цікавлять. Я хочу зробити  розбір натальних показників. Першого дому, і якщо встигнемо то сьомого. Так як я розраховую на годину спілкування з Вами, тому і питаю чи вийде встигнути розглянути і сьомий дім. ( якщо без транзиті) Якщо я не правильно зрозуміла, то поясніть будь-ласка

Астрологиня Ольга Іванець: – Якщо не розглядати транзитів, ви не повірите мені, що те, що я вам кажу про вас, правда. Якщо не розглядати транзитів, я не повірю, що то ваш гороскоп, а не когось іншого, про кого ви хочете дізнатися у мене у підступний спосіб. Ні, пані N, я не можу надати вам консультацію – я вам не довіряю. 

Пані N: – Дякую, за відповідь. На все добре!

Діалог 2

Пан N: – Добрый вечер. Вы составляете соляр на год. Если да, то какая стоимость?

Астрологиня Ольга Іванець: – Вітаю! Ви поставили закрите запитання, на яке може бути лише одна коротка відповідь: або “так” – або “ні”. Я відповідаю: “Ні”. Якщо ви хочете запитати: “Чому “ні”? Що ви пропонуєте замість соляра?” – то я готова відповісти, але якщо у вас немає більше запитань, то гарного вечора! 

Пан N: – Почему нет не спрашиваю.) что предлагаете взамен интересно?

Астрологиня Ольга Іванець: – Ну, оскільки вам не цікаво, чому я не надаю послугу “Соляр для окремої персони”, то у мене виникає до вас зустрічне запитання, без відповіді на яке я не можу відповісти вам на запитання про те, що я пропоную замість соляра. Скажіть, будь ласка, навіщо вам соляр – що конкретно ви хочете дізнатися для себе з описання вашого соляра? 

Пан N: – Если я правильно понимаю, соляр это вид индивидуального гороскопа создаются на каждый день или другие периоды будущего года с рекомендациями по разным сферам жизни : здоровье, бизнес, путешествия, отношения и тд. Эта информация которая влияет на жизнь и помогает ее улучшить. Вот для этого!

Астрологиня Ольга Іванець: – 1) Ні, соляр – це не вид індивідуального гороскопа. 2) На кожен день або на якийсь період складаються астрологічні календарі для тих, хто вміє читати астрологічні символи, складає їх спеціальна астрологічна комп’ютерна програма, до солярного обертання це не має стосунку; ці календарі не містять жодних рекомендацій – лише астрологічні феномени як факт без оцінки 3) Ця інформація сама по собі жодним чином не впливає на життя і ніяк не допомагає змінити якість життя на краще. Якщо ви знайдете астролога, який буде готовий продати вам те, що ви шукаєте, будьте готові до того, що ви купуєте маячню. Тож, якщо ви помилково назвали “соляром” не те, що ним є, то, відповідно, я не можу запропонувати вам дещо краще за соляр, бо ви не уявляєте собі, що таке соляр. А того, що ви собі уявляєте як соляр, я не маю. На жаль. Бо я завжди рада заробити, продавши свою майстерність хорошій людині. Гарного вечора, пане N!

Пан N: – И вам хорошего вечера Ольга! думаю я Вас не сильно расстроил!))

Астрологиня Ольга Іванець: – Пане N, ви ж не ставили на меті мене засмутити? Бо якщо так, то мети ви не досягли. Я, звісно, очікувала, що ви будете більш рішучим і наполегливим: “Пані Олю, я дійсно нічого не тямлю в астрології, але у мене є сподівання, що ви погодитися надати мені консультацію в такому виді, як вважаєте за потрібне, щоб у мене прояснило в голові принаймні на наступні 12 місяців”. Та я не засмутилася – я ж від всіх очікую рішучості, сміливості, наполегливості, а не лише від вас. 

Пан N: – Нет такой цели Вас смутить. Я действительно не разбираюсь в астрологии и в многих других вещах. Я за простые решения и простые пути. Вам видимо нужно, чтобы Ваших знаний и ответов добивались и сражались)) не обижайтесь! Для меня это все намного проще- хотите поделитесь знаниями, информацией, настроением та чем угодно- делитесь, нет так нет. Таков  путь!))

Астрологиня Ольга Іванець: – І як, багато з вами вже наділилися компетентні фахівці високого класу дорогоцінними речами за власним бажанням? Питання риторичне. Звісно, я людина не проста, зневажаю прості рішення, не шукаю простих шляхів і не маю потреби нікому взагалі нічого свого віддавати, коли мене не просять. Ви, я так розумію, маєте бажання ділитись. Вірогідно, з цією метою мені й написали, а я вас не зрозуміла. Дякую, пане N, мені нічого від вас не треба, взагалі. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає