Афоризми періоду карантину

Мене не влаштовує консультувати за фіксовану ціну, міркувати кількість слів на кількість копійок.  Це дико псує мені настрій. В чому особливість моїх улюблених клієнтів? Не йдеться про гроші взагалі. Все відбувається на приязні та довірі: я із задоволенням роблю те, що вважаю за потрібне в межах мого мистецтва, взагалі не думаю про винагороду, бо переконана, що людина, для якої я це роблю, зі свого боку винагородить мене значно краще, ніж я те собі можу уявити.  А думка про те, що я за сотню баксів маю писати гороскопа, наводить на мене таку нудьгу, яку я відчувала лише раз в житті, коли мені довелося примхою долі саджати в Карпатах картоплю з місцевими селюками.

***

Вважаю, що доки людина не приділяє уваги темі 1 дому, доти з нею не можна серйозно говорити про інші сфери її життя. Це як дитина, на яку не звертають уваги і водночас не дозволяють досліджувати себе і світ.

***

Ролі в кіно йдуть відповідно до символізму 5 дому. А особисті смаки – відповідно до положення Венери в знаку. Сам смак і стиль – це Венера в знаку. Це не я, боронь боже, придумала. Це правило класичної астрології, що передається в традиції.

***

Дугові мажорні аспекти символізують те, що або допомагає, або заважає, або супроводжує прояви особистого художнього смаку.

***

Правильний погляд на дугові аспекти: гармонійні – те, що допомагає втілювати принцип планети; напружені – те, що заважає втілити принцип планети. Це все. Іншого погляду не може бути за правилами.

***

На вході до школи Сократа був напис: “Не геометр нехай не входить”.  Це умова для заняття астрологією зокрема. Астрологія – символьна система, що описує реальність. Така саме система, як математика, як мова спілкування. Астрологія не має стосунку до образів: кожен символ має чітке точне значення, як слова в словнику. Знаю, що багато хто на пострадянському просторі використовує гороскоп в якості Плями Роршаху: “Дивлюся розсіяним зором, доки не побачу художні образи”. Це маячня. Якщо ви наділяєте символи власним значенням, астрологія гине, як гине арифметика, коли 1 дорівнює не 1, а будь-якому числу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає