Про популярні місячні календарі та відповідальність

– Пані Ольго, якщо Вам це буде цікаво, користуюся порадами з ваших прогнозів.

– Дуже цікаво! Дякую! Я створила сайт саме для порад для старшого сина, що живе із 2001 у Ха-Ної. Він постійно телефонував і запитував, як там на небі. Врешті мене осяяло, що можу викладати прогнози в Інтернеті. Мої читачі часто зізнаються, що керувалися порадами і сильно покращили цим свої справи.

– У мене раніше це не дуже спрацьовувало, я орієнтувалася на місячний календар. Ваш «сонячний» спрацьовує більше.

– На який місячний календар?

– Я забуваю прізвище астролога. Жіночка така. (….) Здається.

– А, та то маячня.

– Я так і зрозуміла. Після кількох серйозних проблем.

– До мене часто звертаються люди вже після того, як постраждали від дописів та порад інших астрологів. Ви навіть не уявляєте собі, які люди роблять страшні помилки, ґрунтуючись на порадах невігласів. Відповідальність несе клієнт: а хто тебе змушував брати поради, не перевіривши компетентність радника? Так отож. Це ж не лише з астрологією так. Тут і лікарі, і юристи, і учителі, і айтішники – всі сфери життя. Тут діє закон Чарльза Дарвіна: якщо людина не може відрізнити компетентного фахівця від невігласа, то…

Для мене, наприклад, дієвим є такий маркер: популярність серед широких верств населення, участь у низькопробних телепередачах, проплачена реклама у ФБ, низької якості контент у особистому блозі. Наприклад, під моїми гороскопчиками набігає до 10 лайків, а під дописами блогу якогось на ТСН – сотні. Той астролог не може на небі відрізнити серпанок падаючого місяця від зростаючого, але публікує те, що зрозуміло широкій публіці.

Простий приклад порад популярних астрологів: “Первый лунный день – загадывайте желания, стройте планы”. Та пізно вже. Це тре робити у 8 фазу сонячно-місячного циклу – падаючий серпанок. А у фазі Нового Місяця треба бути готовим до спонтанних реакцій на незрозумілі події. Чому така розбіжність? Бо поради грунтуються на різних джерелах. У першому випадку – фантазії Глоби про “лунные дни”. У другому – класична західна астрологія, що почала формуватися у 8 сторіччі до н.е. у процесі філософського мислення. Перевірена досвідом тисячоліть.

– Дякую, що пояснили це!!!! Мій організм, виявляється, живе за правильними ритмами, а я його підганяла під не ті формати:(

– Ми живемо за правильними ритмами незалежно від того, що про це думає наш мозок. Тому скільки би не сидіти у медіації у 1 місячний день, щоб збулися бажання, – нічого не збудеться. Мене дивують люди, які роками й десятиліттями роблять наполегливо те, що не принесло жодного разу бажаного результату.

– Буває і таке. Захер Мазох же не просто так народився на цих землях:))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає