“Чому час народження, а не час зачаття?”

Автор Robert Currey – astrocartographer, astrologer, consultant, writer, software programmer, presenter – founded Equinox 1981, Astrology Shop, Covent Gdn 1989 & centurion racewalker http://www.astrologer.com/tests/basisofastrology.htm

І критики, і просто допитливі часто цікавляться: «Чому астрологи працюють з моментом народження, а не з моментом утворення зародку, з моментом зачаття?» Найпростіша відповідь полягає в тому, що ми можемо точно визначити момент народження за першим подихом немовля, але не можемо визначити момент зачаття.

Уявіть собі, є багато припущень. Грецькі стоїки вважали, що дух або іскра (пневма) одухотворяється з першим подихом немовляти (Long 2001). Деякі астрологи вбачають у передпологовому періоді лише етап розвитку, а вже фізичне відокремлення плода від матері вважають початком усвідомлення себе як сутності. Інші припускають, що в момент народження залишається небесний відбиток енергетичного поля за різними моделями, такими як поле аури. Аура вважається тонким напівпрозорим полиском, який оточує живі об’єкти. Тільки невелика частка людей, зокрема, спіритуалісти, містики, екстрасенси і цілителі стверджують, що «бачили» ауру у вигляді світла, що випромінюється від тіла. Дехто вважає, що існує відповідність між кольорами світла і планетами, хоча аура не є частиною астрології. Концепція бере початок від зороастризму і проявляється в буддизмі, кабалі, неоплатонізмі і християнстві [наприклад, Лука 11:36], а також популяризувалася в книгах Карлоса Кастанеди. У релігійному мистецтві вона зображується як ореол. Ця тема дуже мало висвітлена в наукових роботах. Д-р Валері Гант і д-р Вейн Мессі провели п’ятирічне дослідження у відділі кінезіології (1977) Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (UCLA) під назвою Дослідження структурної інтеграції з позицій нервово-м’язового енергетичного поля і емоцій. Вони вивчали поля аури під впливом рольфінгу. Дослідники стверджують, що після рольфінгу «електронні вивчення аури показали поступову зміну від випадкового поля низької частоти до когерентного поля високої частоти, що класично тлумачиться, як індикатор високої свідомості». Ці коментарі наведені тут лише з метою поділитися довідковою інформацією, а не стверджувати про існування чи неіснування поля аури.

Недавнє дослідження під керівництвом Дугласа Мак-Магона (Douglas McMahon), професора біологічних наук в університеті Вандербільта показало, що сезонний імпринтинг у або навколо моменту народження у ссавців впливає як на подальшу поведінку, так і на «циклічність нейронів в головному біологічному годиннику в їхньому мозку» (McMahon 2011). Таким чином, ми тепер маємо докази того, що час народження (а не зачаття) впливає на особистість. Чи обмежується цей імпринтинг при народженні лише впливом сонячного циклу, а чи також відбитком Місяця і планет, залишається відкритим питанням – можливо, до тих пір, поки механізми в астрології стануть зрозуміліші (дивіться наступний розділ).
Хоча я не погоджуюся з особистими переконаннями Річарда Докінза, його досвід біолога-еволюціоніста додає певної переконливості його думкам стосовно вагітності у людей. Навіть незважаючи на те, що цей заклятий скептик навіть і не думав про астрологію, його позиція у книзі «Бог як ілюзія» однозначна: «Момент народження забезпечує природний Рубікон для визначення норм, і можна стверджувати, що таку межу важко знайти раніше під час ембріонального розвитку» (Dawkins 2006).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає