Чому астрологи помиляються

Управитель 5 дому Сатурн у Водолієві у 5 домі. Сатурн входить до замкненої конфігурації тау-квадрат з верхівкою на Сонці у Терезах/Нептун у Скорпіоні (дуже широка кон’юнкція): Сатурн/Південний Вузол (точна кон’юнкція), опозиція (точна) з Марс/Північний Вузол (точна кон’юнкція). Сатурн підтриманий трином із Меркурієм в Терезах у 1 домі (широкий трин), Марс – секстилем із Меркурієм (широкий секстиль). У довіднику Алана Лео така конфігурація трактується як безпліддя. Сильно уражений Місяць в гороскопі теж часто трактується як безпліддя. Сильно уражений управитель 4 дому теж не сприяє успіхам у створенні родини. А діти у такої людини є. І астрологи починають шукати пояснення: “А от бачите, що у Місяця секстиль до Сонця, а у управителя 4 дому – трин. А Місяць Сатурном і Марсом не уражений – то діти будуть”.

Помилка астролога в тому, що він вважає, що за допомогою гороскопу можна робити передбачення на предметному рівні. У даному випадку передбачити конкретно або наявність дітей, або відсутність дітей. Це фаталістичний погляд на астрологію. Астролог вважає, що може передрікати на предметному рівні, оскільки є зумовленість. І тут астролог помиляється. Зумовленості немає. Є гра факторів, поза межами гороскопа: генетична обумовленість, фізіологічні особливості, успадковані риси характеру, виховання у конкретному середовищі, культурна належність, расові особливості, еволюційній рівень розвитку особистості, свобода волі. Сукупність цих факторів у поєднанні з потенціалом гороскопу робить реакції кожної людини на виклики зовнішнього й внутрішнього світу абсолютно непередбачуваними на предметному рівні. Наприклад, одна людина з такими показниками в гороскопі буде безплідною або відмовиться від ідеї мати дітей, а інша – або народить власних, або візьме чужих на виховання. Аналізуючи такий гороскоп, ми можемо сказати лише одне: у цієї людини в житті будуть величезні труднощі з зачаттям, вагітністю, народженням та вихованням дітей. Вірогідно, будуть проблеми зі здоров’ям та в родині, пов’язані з безпліддям. Все – далі компетентність астрології не поширюється. Далі починається галузь компетентності антропології, культурології, медицини, гуманістичної психології.

Астрологія – досконала універсальна символьна система, що описує реальність. Астрологія ніколи не помиляється. Помиляються астрологи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає