Чи має бути клієнт чесним з астрологом?

Часто клієнт не може поставити астрологу запитання чесно. Бо є такі ситуації, за які клієнту соромно, наприклад. Або клієнт намагається поставити одне запитання замість іншого, щоб заплатити астрологу менше, сподіваючись, що доки астролог відповідатиме, проясниться і те запитання, що насправді цікавить клієнта.

Коли запитання клієнта видається мені дивним, я відповідаю зустрічним запитанням: “Ви можете відверто розповісти мені, навіщо вам це знати?” Така прискіпливість і недовіра з мого боку до клієнта ґрунтується на висновках, що я зробила зі свого життєвого досвіду: не кажучи астрологу правду, клієнт наражається на небезпеку, а недопитливий наївний астролог через свою байдужість та наївність відчуватиме себе потім винним перед клієнтом.

У 1998 році, коли мій досвід надання астрологічних послуг за гроші налічував приблизно 3 місяці, моя знайома приїхала до мене нібито просто була поруч і навідала. А коли вже попрощалася після випитої кави, вже на порозі ніби між іншим запитала: “А ти можеш подивитися, які там транзити у мого чоловіка, бо щось він якийсь сумний”. Я, розслаблена світською бесідою, без жодних підозр у маніпуляції подивилася транзити Сатурна до карти її чоловіка (ніколи так не робіть! Спочатку гроші – потім надання послуг). Тр Сатурн був не активний. Кажу: “Тобі здається, що чоловік сумний, у нього немає причин сумувати. Це у тебе психологічна проекція. Якщо хочеш, попрацюємо з твоїм гороскопом, консультація коштує 100 баксів”. На що моя знайома відповіла: “Знаєш, якщо чесно, твої консультації мають коштувати 1 долар, не більше. До побачення, я поспішаю”. Я впала в транс: що за чортівня? Наступного дня вона примчала до мене: “Нас пограбували сьогодні вночі”. Виявляється, вона умовила чоловіка купити автівку і заїхала до мене вивідати у безтурботній бесіді замість повноцінної консультації, чи все буде гладко з купівлею. Із того, що я розповіла їй про транзит Сатурна до карти її чоловіка, вона зробила висновок, що з купівлею автівки все буде добре. Від мене вона поїхала до банку й зняла суму еквівалентну кільком тисячам доларів готівкою, які наступного дня мала віддати продавцю автівки. Вночі люди в масках увірвалися до хати і погрозами й насильством змусили віддати гроші. Моя знайома впізнала в одному з них свого племінника, але у міліції нічого довести не вдалося, так гроші й щезли. Для мене це був дуже корисний урок: будь-яке запитання до мене як до астролога слід оформлювати як консультацію (звісно, за 20 років я багато разів під впливом емоцій ставала жертвою маніпуляцій, забуваючи цей урок, але ці ситуації лише підтверджували його правоту).

Порада астрологу-консультанту: беріть гроші за консультацію вперед, передплатою 100%. Ставте уточнювальні запитання. Кажіть клієнтові такі фрази: “Якщо все так, як ви розповідаєте, то сюжет розвиватиметься так-то і так-то”. Будьте готові до того, що за таким стилем роботи ви втратите купу клієнтів, бо більшість із них приходять не заради наблизитися до істини, а заради погратися у психологічну гру з вами.

Але нечесність кверента полягає ще і в тому, що кверент не шукає відповіді на своє запитання у природний спосіб: аналіз подій, логіка, етична та естетична оцінка, переживаня власних почуттів та відчуттів, – одразу ставить хорарне запитання. Як тут, наприклад:

– Сможем ли мы помириться с мужчиной и быть вместе?

– Господи, Имярек, ну вы же взрослый человек. Ну, зачем вам с таким вопросом в астрлогию? Есть же куда более короткий и неэнергозатратный способ узнать ответ. Смотрите: вы поссорились с мужчиной и хотите знать, есть ли смысл с ним мириться. Что вам нужно сделать? Берете лист бумаги, прочерчиваете на нем вертикальную линию. В левой половине листа пишите по пунктам все события, связанные с отношениями с этим мужчиной, которые, как вы считаете, принесли вам пользу. В правой – те, которые вам навредили. Анализируете события, чтобы сделать вывод, стоит вам быть с ним вместе или не стоит. Если стоит, то звоните ему и приглашаете встретиться вот этими словами: «Имярек, я очень сожалею, что мы поссорились. Я хочу с тобой помириться. Давай встретимся и поговорим о том, стоит ли нам быть вместе, согласуем наши ценности, подумаем о наших перспективах». Если он отказался от встречи, понятно, что у него на жизнь другие планы. Ответ: помириться не сможем, быть вместе тоже. Если согласился встретиться, то, значит, вы помирились и вам стоит быть вместе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає