Астролог має надавати послуги безкоштовно, бо він ідіот

Мене дивують люди, що звертаються з проханням надати їм безкоштовно консультацію з приводу їхньої роботи, кар’єри, особистих прибутків і статків. Люди хочуть безкоштовної поради від незнайомої персони щодо того, як їм заробити грошей і просунутися в кар’єрі. Ви вірите, що це спрацює? Невже не зрозуміло, що компетентна відповідальна людина не буде витрачати свій час і сили на те, щоб зануритися в маргінальну ситуацію незнайомої людини, глибоко дослідити її, знайти рішення і донести в зрозумілій формі, чому саме це рішення варто прийняти; скласти план дій, обрати вдалий час для цих дій, навчити конкретних практичних навичок, бути на зв’язку, щоб підтримувати і надихати. Ви уявляєте собі, скільки часу і зусиль потрібно фахівцю на таку активність? З якої причини я маю це робити для вас? А якщо я беру і роблю це безкоштовно, хіба не є це ознакою того, що я некомпетентна, зухвала, безвідповідальна, що у мене купа вільного часу і я хапаюся заради розваги за будь-яку першу-ліпшу справу? Чому ви не ставитеся запитанням: а за рахунок чого вона живе? Хіба не виникає у вас підозра, що перед вами ідіот? Вам потрібні поради ідіота? Ви впевнені? Якщо потрібні, то варто замислитися: чи все гаразд у вас із мізками?

НД 23:15, я вже півтори години як в ліжку, комп’ютер вимкнено.

– Dobryj veczer!
Olga, mozno li vopros po astrologii?
Po rabote.

ПН 06:25, півгодини як прокинулася, увімкнула комп, відповідаю:

– Доброго ранку! Можна будь-які запитання.

08:28

– Olga, czto u mena budet po robotę? U mena byla ne prijatnaja situacija. Sdelali konkurs pod mena, no wyigrala ego Ne ja, taboru poobeszali no ne proszla. Rydaju uze nedelu, oczen Was proszu posmotrite. Czto eto takoe, poczemu tak sluczilos. Czyestwuju seba uzasno. Woobszem, kogda budet nowaja rabota.

– Якщо ви хочете купити у мене консультацію, то я готова вам її надати. Вартість 720 євро (за умови, що час народження відомий з точністю до 1 хвилини), передплата 100%.

11:24

– Ja tak ponimaju, tylko platno?

– Я здивована. Ви хочете сказати, що ви працюєте безкоштовно? Тобто, оцю роботу, на яку вас не взяли за конкурсом, ви мали виконувати безоплатно?

18:09

– Ok. Spasibo, za pomosz? Izwenite czto potrewozyla

– Ваше вибачення мало би звучати так: “Вибачте, що я вважала вас такою ідіоткою, що здатна задарма першому ліпшому віддавати свою дорогоцінну роботу”. Тоді я сказала би: “Дивно, що людина російської культури вибачається”.

ПН 18:09

– Rosijsokoji kultury?
Nu wot zaczem tak hamit? Wy z kulturnaja a tak hamite….

– Ви хотіли знати, чому поляце вас на роботу не взяли? Ось вам відповідь: через вашу належність до російської культури. Поляце це тонко відчувають. У вас так і буде до тих пір, доки ви не усвідомите свою культурну належність і не відмовитеся від неї.
Ви хотіли безкоштовної відповіді від мене? Ось вона. Дарую. Зможете скористуватися? Так отож.

– Wot wy bolnaja mnie prosto intersno? Wot czto wy wypistwaete??
Wy eszo i psiholog?….Uzas
Wam czto radostno ot togo czto Wy goworite?
Wy tak govorite budto raduetes…Wy wsem tak horoskop dajote i tak raduetes? Kogda k wam obraszajutsa

– Чи радію я з того, що представники російської культури не життєздатні? Та ні, мені якось однаково. Чи радію з того, що у вас немає шансів досягти успіху в Європі, бо у вас російська культурна належність? Абсолютно індиферентна. Ви хотіли від мене безкоштовної послуги – ви її отримали. Що вам ще треба? Давайте ви одразу підете до свого розбитого корита – ви ж знаєте кінець казки про бабу, що любила все халявне?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає