А хіба зірки не розкажуть ким мені судилося бути?

Це дуже важливе запитання. Воно базове за своєю суттю для розуміння того, чого можна очікувати від астрологічної консультації, а чого ні.

Спочатку з’ясуємо поняття «судилося бути». От уявіть собі, що перед вами на столі лежить купа насіння: жолуді, кленові «гелікоптери», маленькі крилаті зернятка смереки, кісточки вишні й черешні, китиці горобини й бузини. Ви дивитеся на них – і розумієте, що із жолудя може вирости лише дуб, а із смереки не виросте ні горобина, ні клен. А тепер уявіть величезного дуба, з якого восени падають на землю жолуді. Якийсь жолудь впав на камінь, якогось з’їла свиня, якогось ворона у дзьобі чомусь віднесла на дах п’ятиповерхівки, якійсь впав на сонячну галявину у родючу землю, а якийсь опинився на краю обриву, де віють потужні вітри. Із жолудя може вирости лише дуб. Питання лише в тому, яким саме виросте той дуб. А це залежить від умов, в яких той дуб зростатиме. Той, що на широкій сонячній галявині в родючий землі, буде струнким та розлогим. А той, що на скелястій поверхні на краю обриву з сильними вітрами, – покручений та вузлуватий. Так і з людьми: в гороскопі можна прочитати, ким людина потенційно може бути. Але від того, в якій родині вона народилася, в якому середовищі зростала, в якій культурі виховувалася, залежить, чи зможе вона реалізувати потенціал свого гороскопу. Наприклад, немає сенсу говорити про гороскоп жінки, що народилася у Афганістані, де при владі таліби, якщо ми шукаємо для неї ідеальну професію. Ця жінка не зможе отримати освіту, не зможе бути ніким, крім рабині свого чоловіка.

Наприклад, коли жінка питає, чи може вона стати видатною піаністкою, бо у неї в гороскопі є такі показники, астролог має запитати в свою чергу: «А скільки годин на добу ви присвячуєте грі на фортепіано?»

Наприклад, в гороскопі чоловіка видатні показники щодо самостійних заробітків і накопичень. А цей чоловік народився в СРСР, і у нього є глибоке переконання, що багатим бути соромно, любити гроші не можна, всі заможні люди падлюки, гарні люди – це лише ті, хто працює робочим на заводі. Чи буде такий чоловік мільйонером? Ні, ніколи.

Наприклад, якщо вас з дитинства виховували у жорстких межах гендерних стереотипів, ви будете переконані, що життєве призначення жінки – вийти заміж, народити дітей, готувати їжу, прибирати в хаті, догоджати чоловікові, який, у свою чергу, зобов’язаний вас захищати й давати вам гроші. І ви шукатимете саме таких знань: тренінги «Як вийти заміж за заможного й успішного», «Як стати справжньою жінкою», «Як домогтися від чоловіка коштовних подарунків». В гороскопі у вас може бути написане, наприклад, що ви – політолог. Ви навіть можете отримати освіту політолога. Але отримання освіти не буде для вас доленосною подією в житті, бо ви орієнтовані лише на заміжжя й пов’язані із ним традиційні жіночі ролі.

Інформація із гороскопа завжди вичерпна щодо питань, які ставить людина. Але те, як саме скористається людина інформацією зі свого гороскопу, передбачити неможливо. Бо в людини є свобода волі. Хтось навіть читати гороскопа не буде. Хтось прочитає і скаже: «Яка маячня! Це не про мене». А хтось скаже: «Так, мої життєві позиції неякісні. Щоб стати тим, на що указує гороскоп, я маю вибудовувати власний світогляд і робити конкретні практичні дії», – і таки почне робити і почне вибудовувати. Тож, гороскоп – це лише інформація, не більше. Але навіть якщо ви лише прочитали свого гороскопа і жодним чином не прийняли його серйозно, це знання все одно проникне у вашу підсвідомість і щось там всередині вас змінюватиме. І якщо ви людина з високим рівнем внутрішньої чесності, ви не зможете не помітити змін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає