Людина, знай своє місце

Якщо ви не усвідомлюєте, навіщо людині знати свого гороскопа, то маю прояснити. На вході до храму Аполлона в Дельфах був напис: “Людина, знай своє місце”. Це означає, що людина має свободу волі чинити на власний розсуд. Тому вона може як завгодно розпоряджатися своїми здібностями. Але знати гороскопа потрібно тим, хто хоче узгодити власну волю зі своїми потенційними можливостями. Наприклад, якщо у вас в гороскопі управитель 3 в 9, то у вас є можливість легко автодидактом опанувати величезну кількість мов. Але це не значить, що ви будете це робити, – у вас же ж є свобода вибору: робити або ні. І якщо вас все влаштовує в житті і вам не цікаво, які у вас є ще потенційні можливості, то немає сенсу знати свій гороскоп – він вам не потрібний.

Гороскоп – це не заняття, щоб вас розважити порівнянням того, що написано про вас в гороскопі, із тим, що з вас виросло. Я бачила десятки людей, у яких написано, що вони щось особливе, а вони при цьому не дотягували не те ще до хомо сапієнса, а навіть до хомо хабіліса, такий типовий собі хомо еректус. Немає чим пишатися. Пишатися можна лише тоді, коли в гороскопі написано: “Шансів на те, що тобі вдасться, практично немає”, – а ми бачимо людину, якій завдяки її волі, розуму, етиці, боротьбі, шляхетності, самодисципліні таки вдалося. Зевс любить героїв, а простих людей він зневажає і легко нищить.

Іншими словами, з жолудя може вирости лише дуб, а не сосна чи береза. Питання лише в тому, якої якості буде той дуб: слабенький покруч чи могутній велетень. Три фактори, що впливають на те, ким ми будемо: 1) потенціал власника гороскопу, 2) генетика вкупі з культурним середовищем власника гороскопу, 3) воля власника гороскопу.

Ваша реакція на повідомлення про управителя 3 дому в 9 дому в ідеалі має бути така: «Це ж треба! Я здатен опанувати купу іноземних мов! Хто би міг подумати!» А не така: «Знаєте, мене ніколи не цікавило вивчення будь-яких мов, я і художню літературу не люблю читати, не говорячи вже про філософську. Щось із вашим гороскопом не те». Це з вами “щось не те”. Що саме? Ви ще навіть не наблизилися до того, ким ви могли би бути, а вже зупинили себе в своєму розвитку, вважаючи, що досягли повноти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає