Чи можна навчитися бути оптимістичною людиною

Оптимізм – це якість Юпітера. Якості Юпітера неможливо створити зусиллям волі: щастя, відчуття гордості собою, щасливий збіг обставин, оптимізм, незаслужені подарунки – все це виникає у нашому житті само собою, без нашого метушливого втручання. Тому якщо немає відчуття оптимізму, то і грець із ним, не слід витрачати сили, щоб викликати його. То все одно буде сурогатне відчуття. Не треба натужно створювати гарну картинку для себе і для інших: “Так, лайно трапляється. В житті купа лайна. Нічого особливого. Працюємо”. “Оса вкусила? На те вона й оса. На Землі багато паскудного. Нічого особливого”.

Коли у людини в гороскопі особистості Юпітер в Діві (слабке положення Юпітера у знаку вигнання), їй багато оптимізму не треба, бо вона працьовита і точна в усьому – її оцінюють високо і винагороджують щедро за працю, за інтелектуальність. У неї мало причин для печалі, за умови, що є цікава робота, домашні тварини, повсякденні турботи про побут і практичні турботи про підтримку здоров’я.

Загалом принцип Юпітера – принцип незаслуженого везіння, щасливого збігу обставин, незаслужених подарунків, протекції, покровительства високопосадовців, – це принцип компенсації тої важкості життя, що символізується принципами інших планет: важко самостверджуватися (принцип Сонця), важко адаптуватися та підтримувати життя (принцип Місяця), важко критично мислити та навчатися (принцип Меркурія), важко давати оцінку та поводитися етично (принцип Венери), важко боротися та бути майстром високого класу у професії (принцип Марсу). Сильний у знаку Юпітер дає потужне прагнення розширювати кордони власної картини світу, розширювати власні можливості, опановувати великі курси навчальних програм, творити закони життя суспільства на засадах справедливості, бути знаменитістю місцевого масштабу. Все це потребує величезного оптимізму, віри, відчуття божественної присутності в житті. Своєрідна анестезія, ейфорія, кайф. Бо інакше людину не затягнеш коїти відверто шкідливі для самої себе речі заради якогось ідеалу. Коли Юпітер у Рибах, як от у мене, він дуже сильний (у знаку величі): багато оптимізму, щасливих випадків, подарунків долі та покровительства високопосадовців. То такий компенсаторний момент. От у Китаї, наприклад, із жінками із Юпітером у Рибах (народжені у рік Тигра) за традицією одружуються лише старигани. Бо ті жінки такі отруйні через свої експансивні прагнення, що їхні чоловіки довго не живуть на світі. Про це у романі Валентина Пикуля “Три возраста Окини-сан”. Можливо, то забобони і легенда. Але Юпітер у Рибах дав нам багато оптимізму точно задля того, щоб ми не вмерли від напруги і печалі на шляху до свого високого ідеалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає