Це не кінець епохи гідності

У мене сорому за Україну не буде – мені не буває соромно за інших. І не втрачайте віри в Україну! Зневірена людина паралізована страхом перед хаосом. Знайдіть в собі сили жити так, ніби Бог є.

Semeniuk Oleksandr: “Кінець епохи гідності. Ось так він і виглядає – потішні шоу на росканалах у виконанні президента країни, за котру люди голови клали… При чому багато хто гинув від нелюдських тортур.
І це не тільки помста, це ще й банальне знищення нашої волі до спротиву, нашої віри у власну державу, поваги усього світу до нашої боротьби…”

Більшість українців об’єдналися навколо Зеленського через віру в те, що він знизить тарифи ЖКХ. Це єдине, що їх всіх об’єднало. Бо щодо НАТО ось такі цифри: “Возьмем тех, кто в первом туре голосовал за Зеленского: 37% за членство в НАТО, 33% против и 6% считают, что нам нужно быть в военном союзе с Россией. Это объединение? Скоро этих 70% поддержки не будет, потому что каждый человек в значительной степени вкладывает в эту мечту что-то свое”, – Ірина Бекешкіна. Я не вважаю, що це кінець епохи гідності. Бо голосували за зниження тарифіф геть не ті люди, які мають гідність. І за Порошенко у 2014 голосували не лише ті, хто має гідність, а й ті, хто голосував за власні фантазії. Щодо поваги усього світу. Якщо вважати, що через голосування за Зеленського Україна втрачає повагу всього світу, то, виходить, що так само повагу всього світу втрачає США через голосування за Трампа, втрачає Великобританія через Брнексид і багато інших розвинених держав, де на виборах проголосували за популістів. Нема чого соромитися: Україна не відстає від інших в цьому сенсі, і Зеленський – типовий європейський політик сучасного світу.

Порада тим, кому за Україну соромно. Я саме серед європейців та американців жила в Екв Гвінеї, коли у нас в Україні була революція Помаранчева. В Екв Гвінеї на той час українців на всю країну було аж двоє: я і чоловік. І всі знали, що ми українці. Там взагалі всі про всіх знають. І у супермаркетах і крамницях до нас часто з сарказмом зверталися іноземці, мовляв що за хухня у вас там робиться, ви ненормальний нарід? Я маю досвід відповідати на такі закиди іноземців в такий спосіб, щоб через мою поведінку зростала повага до України. Єдине, що можу порадити вам: опануйте своє почуття сорому якнайшвидше (воно неконструктивне) і винайдіть і собі такий спосіб відстоювати гідність країни за будь-яких обставин.

Якщо пуйло ставить за мету змусити нас відчувати сором і приниження, то невже я при здоровому глузді та здатності аналізувати культивуватиму в собі ці почуття? Хіба ваш дух є калюжею, поверхню якої легко скаламутити посохом? Хіба ваша вірність Україні є такою дріб’язковою, що ви перестаєте відчувати єдність з державою, коли ворог держави грає на вашому почутті гордині?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає