Щоб побачити внутрішній світ людини, запросіть її до ресторану

В неділю поїхали далеко за місто на свято до дорогих нам людей. Кампанія давно мені знайома, крім однієї нової персони – один із учасників свята привіз із собою подругу. 33 роки, з Києва, але не киянка. Весь день вона мені ставила філософські запитання, на які у ту ж мить відповідала сама. Мої спроби щось їй пояснити її дратували. Вона пристрасно критикувала піар менеджерів Петра Порошенка за “Мову, Віру, Армію”. Бо вона, мовляв, сама 10 років в піарному бізнесі, вона знає, як треба. Коли я зауважила, що апеляція до Синтетичного Архетипу в піар-компанії Порошенка є адекватною з точки зору впливу на підсвідомість модальностей Триадичного Архетипу, вона підскочила, рявкнула, що не хоче слухати, і втекла. А трохи згодом під час моєї розмови з друзями про стратегії подолання маргінальної ситуації в особистому житті, вона перебила мене фразою: “Достатньо подивитися на коуча… Чого ви досягли в житті? Живите в Кіровограді!”

Дорогою додому ми з чоловіком і дочкою ломали голову над дивною поведінкою цієї жінки, але жодного пояснення так і не знайшли. А вранці мені зателефонувала господиня оселі: “Олю, я хотіла тобі сказати. Треба було, звісно, раніше тебе попередити. Та жінка, що вчора на тебе нападала, вона просто забагато п’є. Вона розповідала про своїх маму і тата, вони теж неблагополучні, проблеми з алкоголем. То, може, ти поговориш з… Так шкода хлопця!” Ох, тому хлопцю 35 років і це вже не перша його подруга з якимись негараздами.

Людина розуміє символ “Армія” як “принудительная мобилизация”, символ “Мова” – як “мовний патруль”, символ “Віра” – як “запрет абортов попами”. Маркером успіху в житті є пшонка-стайл – це видно з картинок в її Інстаргамі. Вираз обличчя у людини не змінюється від того, що вона їсть вишукану страву: та сама гримаса нудьги і втоми, що й перед застіллям. При цьому можна лише дивуватися швидкості, з якою вона поглинає все, до чого може дотягтися за столом

Біда, кажете. От дійсно біда. Бо вибір на користь ротодупи завжди призводить до руйнування дофамінової системи дармовими задоволеннями. Бо людина – це істота, яка буває щасливою в одному випадку: коли задивляється на зірки у пошуках шляхів до істини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає