Про “розчарованих Майданом”

Яке може бути розчарування після Майдану, коли всі вимоги Майдану здійснені: “Банду геть”, “Рухаємося до ЄС”, “Курс на НАТО”? Здійснено навіть більше заявлених ідеалів Майдану: безвіз, Томос, Армія, Мова, газова незалежність від москви, зростання ВВП під час навіть війни. У кого розчарування? У тих, хто під час Майдану робив вигляд, що нічого не відбувається. Я бачила їх в Києві о 7 ранку в метро – вони їхали на роботу і дивилися з жахом на мене, чорну від диму. А тепер вони вигадують, що на Майдані нібито люди сподівалися на низькі тарифи і на долар по 8. Вони не вірять у зміни? Як можна не вірити в те, що є? Вони не бачать змін, бо в принципі не здатні нічого бачити, крім шмата дешевої ковбаси у себе в тарілці.

Не було на Майдані жодних очікувань того, що “ми заживемо в країні з низькими податками та низькими цінами”. Не було. Ніхто про такі дрібниці тоді не думав і не говорив. Ідеал Майдану був один: вигнати бандюків із влади заради того, щоб зберегти суверенітет. Люди на Майдані йшли на смерть з дерев’яними щитами свідомо – не за шмат дешевої ковбаси. І голосували за Порошенко у 1 турі одностайно не за обіцянку дешевих тарифів і дешевої їжі. Програму свою Порошенко оголосив і виконав більшість із того, що обіцяв, і продовжує виконувати попри те, що у ВР сидять фактично вороги України, яких туди обрало населення своїм голосуванням. Не можна принижувати ідеалів Майдану тезами про те, що “люди розчаровані через високі тарифи і ціни”. Розчаровано населення, яке жодним чином не було дотичним до боротьби, що чинило і чинить громадянське суспільство на Майдані і всі ці роки після.

Люди були на Майдані – і тепер от розчаровані. То варто запитати тих людей, заради чого саме вони були на Майдані. Якщо їхні очікування апріорі були нереалістичними, то розчарування – це єдине, що мало з ними статися врешті-решт. І ніхто не винний в тому, що вони мріяли про те, що не було можливим в принципі. Так, такі люди є. І що тепер? Маємо якось їх втішати, вмовляти, заспокоювати, обдаровувати, щоб вони не шантажували нас погрозами голосувати за реваншистів і колаборантів? Тобто, через їхню інфантильність маємо втратити державу?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає