Про важливу роль міфів і символізму в нашому житті

Місцева газета «Гречка Кропивницький» створює опитування: «Вам подобається, що декомунізували площу Дружби Народів?» У коментарях виникають діалоги:

Марианна Соловьёва: – А что изменилось от этого?

Ольга Іванець: – Підтвердилася моя особиста життєва позиція. А у вас особисто що мало змінитися?

Марианна Соловьёва: – от этого- ничего

Ольга Іванець: – просто ви людина без мрії – шлунково орієнтована

Марианна Соловьёва: – спасибо за диагноз. После распада СССР большинство людей с таким диагнозом уже долго живут. Просто на другие потребности зарплат, а особенно пенсий не хватает .Думаете, что после этого вас будут понимать и поддерживать.

Ольга Іванець: – ви не здатні розуміти будь- що в принципі. То яка від вас мені може бути потрібна підтримка? Все навпаки: це ви не можете обійтися без підтримки через свою інтелектуальну деградацію. Це велика милість з мого боку – пояснювати вам це, бо дає вам шанс почати мислити.

Марианна Соловьёва: – в недоброжелательности, которую вы выдаёте за милость вы очень большая активистка. после местных выборов начнут другую символику убирать. И что?

Ольга Іванець: – тобто, якщо зараз прибирають совецьку символіку, то після місцевих виборів почнуть прибирати іншу символіку, тобто несовецьку. Це ви про яку символіку конкретно?

Марианна Соловьёва: – по живём – увидим.

Ольга Іванець: – то ви сподіваєтеся, що совецька символіка повернеться на наші вулиці. Вам знадобиться прихильність Фортуни, везіння вам з цим!

Марианна Соловьёва: – мне, собственно, для нормальной жизни никакая символика не нужна. Смешно за некоторыми наблюдать. За какие-то знаки некоторые нелюди готовы оскорблять и слюни разбрызгивать.

Ольга Іванець: – у вас абсолютно нормальне життя зараз: за совєтів у вас було три сорти ковбаси з туалетного паперу, а зараз триста сортів із усіх видів м‘яса. То з якої причини вам пінитися в той момент, коли демонтується чи монтується якась там символіка? То, виходить, ви обманюєте себе: символіка вам важливіша за ковбасу. Ба більше! Ви мрієте зберегти совецьку символіку, навіть якщо через це повернення зникне всяка їжа з крамниць, як то було у 1985.

Марианна Соловьёва: – а вы кроме символики и колбасы ничего больше не видите и не знаете?

Ольга Іванець: – я знаю, що ностальгували за тиранією заборонено в Біблії. Але совки Біблію зневажають і разом із агресором путіним вважають розпад СРСР найбільшою трагедією 20 століття.

Марианна Соловьёва: – это ваше личное мнение?

Ольга Іванець: – Вам дати посилання на текст історій про Авраама, де про дружину Лота? Чи, може, ви вважаєте, що я є авторкою Біблії?

Марианна Соловьёва: – хотелось бы

 Ольга Іванець: – Це було риторичне запитання з метою показати абсурдність ваших висловлень.

Марианна Соловьёва: – нет. Просто думаю, что вы в Библии разбираетесь получше, чем в колбасе

 Ольга Іванець: – Ну, тоді вам доведеться просто прийняти на віру, що ваша звичка ностальгувати за совком колись таки перетворить вас на соляний стовп, якщо ще не перетворила.

Марианна Соловьёва: – поживем- увидим. Кого и во что

Ольга Іванець: – Так, звісно! Очікуєте дожити до тих часів, коли “на другие потребности зарплат, а особенно пенсий хватает”, бо вам в УРСР обіцяли “победу коммунизма во всем мире”. Коли ви бачите, як один за одним з вулиць України зникають символи СРСР, вам вважається, що ось-ось ваш бог победы коммунизма во всем мире розгнівається на тих, хто насмілився руйнувати його ідолів – і станеться диво: у багатого капіталіста янголи більшовизму віднімуть здоров’я, красу, силу, радість, гроші і піднесуть вам на тарілочці з блакитною смужечкою. Ви молитеся на це кожного дня, а роки йдуть, червоні зірки падають, серпи й молоти тануть у повітрі, але ви досі боїтеся крикнути вголос закляття: “Путин, введи!” – бо добре знаєте: в Центрі України це надто небезпечно.

***

Реакція молодої жінки (майстриня з нарощування та фарбування штучних нігтів) на виконання закону Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки – істерика.

– Если вам все равно, то чего вы орете, как бедый медведь в зоопарке в жаркую погоду?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає