Екзистенційна криза в період важких транзитів

Більшість населення України має неякісну життєву позицію. Багато хто каже, що Україна їм дорога, але не може визначитися з власною ідентичністю. Наприклад, поводитися в стилі московита-малороса-совка і водночас стверджує, що виступає за незалежну вільну самостійну Україну без москалів і комуністів. Багато хто каже, що прагне єдності серед українців. Але постійно має гострі суперечки з усіма навколо. Бо не можна ж водночас бути однодумцем і з московитами, і з малоросами, і з совками, і з українцями.

Екзистенційна криза українського суспільства поглиблюється через те, що більшість населення має протилежні цінності, що заперечують одна одну. Іншими словами, більшість “вперлася в стіну” і почувається безглуздо.

Саме на важких транзитах люди з неякісною життєвою позицією отримують можливість через болючі для них події побачити недоліки своєї позиції, побачити конфлікт у своїй системі цінностей. Звісно, якщо не рефлексувати, а уникати важких роздумів та осмислень, проблема нікуди не подінеться, а лише поглибиться. І тоді наступний період важких транзитів людина переживатиме у ще більш критичному стані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає