Гороскоп на місяць 9 жовтня – 7 листопада 2018

Жовтневий зайчикМісячно-сонячний цикл у Терезах.

Головна тема місяця: соціальна активність, стандартні соціальні ситуації, правила етикету, цивілізована поведінка, тонкі стратегії, дипломатія, миротворство, мистецтво, естетика, партнерство на паритетних засадах, співробітництво, союзи, шлюб, відверта ворожнеча, відновлення справедливості в суді. Так чи інакше, але весь місяць нас вмотивовуватиме бажання перебувати серед прекрасного і мати справу з гарними людьми. Колективний настрій – “Я зважую” або “Я врівноважую”. Мета прагнень: краса та гармонія. Задача: проявляти себе в світі таким чином, щоб було красиво. Це місяць року пов’язаний із наміром підтримувати гармонію форм у суспільному житті та насолоджуватися нею: в архітектурі, дизайні, мистецтві, у стосунках. Ми прагнемо знайти такий вихід із ситуації, який не порушив би гармонії. Тобто, нам важливо не зробити гірше, нікого не образити, звести можливу шкоду до мінімуму. Тому нам знадобиться більше, ніж зазвичай, часу, щоб прийняти рішення. Люди в цей час можуть виглядати нерішучими. Але не варто плутати нерішучість із потребую зважити всі ризики на оцінити можливі наслідки. В цей час нас оточують артисти та діячі мистецтва, громадські активісти, соціальні працівники, дипломати. Відчуваємо, що для нас дуже важливо бути вишуканими, витонченими, знатися на мистецтві та на правилах етикету. Більше уваги і часу приділяємо стосункам, мистецтву, стратегічному плануванню. Привертають увагу ті, хто вміє створювати красу: музиканти, танцюристи, актори. У суспільстві зростає попит на діяльність, пов’язану із театром, модою, фотографією, рекламою, оформленням інтер’єрів, прикрасами, косметикою. Стають популярними референти, дипломати, різноманітні посередники, конферансьє, декоратори.

У 2007 році розпочався новий 12-річний цикл, пов’язаний з розвитком міжнародного тероризму через плутократичну та політичну владу. У 2007 році виникли нові тенденції розвитку владних структур. Вони досягли піку свого розвитку у 2013 – 2014 роках. До вересня 2017 року йшлося про дипломатичне вирішення питань захисту законів міжнародного права від тероризму. Із другої декади жовтня 2017, коли Юпітер перемістився у знак Скорпіона, розпочалася фаза падаючого секстилю цього циклу. У межах орбісу аспект залишається до середини жовтня 2018. Це період співробітництва і систематичних зусиль заради остаточного втілення ідей 2007 року щодо трансформації владних структур. Захист законів міжнародного права від тероризму в цей час відбувається через використання союзниками спільних ресурсів, через фінансову, матеріальну і психологічну допомогу, через об’єднання навколо пошуків виходу із кризи. Аспект активний до початку листопада 2018.

На міжнародному рівні друга і третя декади жовтня сприятливі для важливих зустрічей, дипломатичних зусиль та важливих рішень (12 жовтня точний падаючий секстиль Меркурій/Сатурн, 24 жовтня точний падаючий секстиль Венера/Сатурн, 28 жовтня точний падаючий секстиль Сонце/Сатурн). Наприкінці жовтня виникають нові можливості для перемовин на міжнародному рівні стосовно пошуку виходу із кризи та подолання наслідків війни. Будуть важливі новини і зустрічі (29 жовтня точна кон’юнкція Меркурій/Юпітер у 29 градусі Скорпіона).

Із 11 вересня до 16 листопада 2018 Марс у Водолієві. В цей час у боротьбі, спорті, професійних заняттях доречно діяти в оригінальний спосіб. Коли потрібно перемогти у боротьбі із супротивником або зробити конкретну дію заради досягнення потрібного результату, варто «вмикати мозок»: шукати інформацію про те, як задачу можна вирішити у найсучасніший спосіб. Варто досліджувати досвід прогресивних майстрів, винахідників, вчених, інженерів. Шукати найсвіжіші інтелектуальні розробки, найпередовіші технології. Якщо не знайшлося нічого, що стало би в нагоді, доведеться винайти власний оригінальний спосіб, як то можна здійснити. У цей час добре вдається роль теоретика конкретних дій. Втілювати власні теоретичні знахідки самотужки може бути не цікаво. Для практичного виконання є інші. У професійній майстерності знадобиться робота теоретика, дослідника, винахідника. Щоб перемагати в цей час, слід діяти за допомогою таких якостей: здатність абстрактно мислити, вміння конструктивно використовувати енергію колективу у боротьбі за справедливість, вміння використовувати новітні технології, вміння використовувати досягнення передової науки, вміння застосовувати прогресивні методи конкретної практичної дії та боротьби.

Сміливість, відвага, сила, майстерність — всі ці якості посилюються в процесі боротьби за абстрактні ідеали, у війні за незалежність, у процесі захисту прав людини. Як слід боротися: ретельно все продумувати, находити нетривіальний раціональний підхід і потім здійснювати свій план холоднокровно та зверхньо.

У сфері спортивних занять, боротьби, спорту та професійної майстерності період 9 – 20 жовтня 2018 дуже напружений. До 12 жовтня пристрасне прагнення добробуту та любові змушує боротися, робити щось конкретне практичне, вдосконалювати професійну майстерність, змінити щось у підході до спортивних занять. У стосунках – гострі конфлікти, надлишок пристрасті. Уникати конфліктів не варто, бо це єдина можливість дізнатися про життєву позицію та цінності партнера. У цей час невдоволення якістю своєї діяльності та прибутками від неї сягає піку – на енергії цього невдоволення можна здійснити прорив у професійній діяльності та в спорті і підвищити прибутки (11 жовтня 2018 точна падаюча квадратура Венера/Марс). До 20 жовтня будуть перешкоди у всьому, що стосується інтелектуальної активності, рутинної роботи, тонкої точної праці, роботи за наймом, гігієни, підтримки здоров’я, поїздок на коротку відстань, інструментів, домашніх тварин, знайомств, посередництва і торгівлі (19 жовтня 2018 точний падаючий квадрат Меркурій/Марс). Доведеться напружуватися більше, ніж планувалося.

Із 9 вересня до 31 жовтня 2018 Венера в Скорпіоні. Потім повертається у ретрофазі до Терезів, а з 2 грудня 2018 знову у директному русі переходить до Скорпіону. Ретрофаза Венери починається 14 вересня у 4 градусі Скорпіона. У період 5 жовтня – 16 листопада Венера рухається ретроградно відносно спостерігача з землі. 16 листопада змінює рух на директний. Фаза ретроградності Венери завершиться 8 грудня 2018.

Цикл Сонце/Венера пов’язаний із розвитком принципу сприйняття на естетичному рівні і з принципом оцінки на етичному. Таким чином, під час Нижньої кон’юнкції 26 жовтня 2018 у 4 градусі Скорпіона починається новий етап еволюції особистої системи цінностей. Таким чином, у період 14 вересня 2018 – 8 грудня 2018 завершується попередній цикл Венера/Сонце, що розпочався у травні 2017 в Овні. У цей час ми маємо справу з результатами циклу, із вдалими та втраченими спробами втілити в життя свої цінності. Якщо під час попереднього циклу були проблеми із естетичною та етичною поведінкою, у цей час вони можуть загостритися. Особливо під час «нижньої кон’юнкції» 26 жовтня 2018, яка символічно створює ситуацію, в якій можна знайти рішення проблеми.

Після періоду ретроградності Венери (проміжок між 5 жовтня і 16 листопада 2018) ми можемо відмітити, що в нашій системі цінностей відбулися суттєві зміни. Ці зміни мають досить широкий спектр: від зміни смаків у їжі та одязі до змін у етиці. Можуть з’явитися нові моделі поведінки, що відображують цінності та етику. При цьому ми можемо віддавати собі звіт про ці зміни чи не помічати їх. Але ретроспективно можна зрозуміти, що періоди ретроградності Венери дають новий напрямок нашому життю.

Зверніть увагу, в якому домі вашого гороскопу сталася Нижня кон’юнкція Сонця з Венерою – 4 градус Скорпіона. Саме у сфері цього дому буде реалізовуватися ваша нова етична система в період до наступної Нижньої кон’юнкції у 14 градусі Близнят 3 червня 2020.

Коли Венера в Скорпіоні, найбільш привабливими та симпатичними будуть люди, що справляють враження надзвичайних, магічних. Найбільш привабливі молоді жінки: Цирцея. Таємнича, незабутня, сексуально дуже приваблива, потужна, пристрасна і прониклива. Справжнісіньке «втілення гріха». Тінь: Медуза Горгона. У еротиці: глибоко пристрасна звабниця. Щоб виглядати привабливою і почуватися вдоволеною у коханні та соціальних ситуаціях, варто досліджувати питання моди і стилю як із теоретичного боку, так і з практичного. Виграшним буде власний стиль, що вирізняється елегантністю та несе відбиток наукового підходу до створення іміджу. Перевагу варто надати класичному стилю, буржуазному урбаністичному шику. Соціальний образ – Маг, Цілителька, Могутня Володарка. Стиль у мистецтві – сюрреалізм.

До 12 жовтня 2018 в цілому час не надто сприятливий для заробітків, переважає напруження у фінансовій сфері. Занадто багато пристрасті у ставленні до заробітків і у стосунках (11 жовтня у ретрофазі Венери точна падаюча квадратура Венера/Марс). Вірогідні конфлікти з партнерами, фінансові невдачі. Можливі витрати через травми, аварії, поламки механізмів. 13 – 16 жовтня варто повернутися до колишніх інтелектуальних розробок щодо заробітків, партнерства, мистецтва – там можуть бути корисні ідеї, актуальні сьогодні. Вірогідні зустрічі із колишніми партнерами, з ким давно не бачилися або перервали зв’язок. Можуть відбуватися цікаві діалоги щодо переоцінки минулого, із яких виникнуть нові корисні ідеї. У цей час варто приділити увагу спілкуванню, читанню, навчанню, текстам, документам – із цього несподівано може виникнути щось цікаве, гарне й вигідне. До 25 жовтня можемо отримати підтримка з боку впливових персон у фінансових питаннях, у партнерстві, у громадському житті. Допомагає зміцнити фінансове становище та стосунки з партнерами репутація, статус, особисті досягнення (24 жовтня точний падаючий секстиль Венера/Сатурн). 26 жовтня точна нижня кон’юнкція Сонце/Венера – виникають нові ідеї щодо реалізації власних творчих проектів, пов’язаних із красою та гармонією, мистецтвом, модою, громадським життям, партнерством та особистими самостійними заробітками. Варто записувати ці ідеї і оцінювати їх з етичної та естетичної точки зору. Із 16 листопада 2018 вони почнуть стрімко розвиватися, буде дуже багато енергії для їх реалізації. Наприкінці жовтня 2018 будуть несподіванки у сфері фінансів та партнерства (31 жовтня 2018 точна опозиція Венера/Уран). Протистояння із друзями та однодумцями у питаннях естетики та етики. Вірогідні витрати у зв’язку з електронним та електричним обладнанням. Перша декада листопада 2018 – дуже сприятливий період для того, щоб зробити щось конкретне практичне для підвищення своїх особистих статків та для гармонії в любові, коханні, партнерстві та у соціальному житті.

Із 10 жовтня до 31 жовтня 2018 Меркурій у Скорпіоні. В цей час нас цікавить все таємне, окультне, кримінальне, сексуальне, таємниця життя й смерті, психоаналіз. Ми мислимо глибоко, занурюємося все глибше й глибше у своїх дослідженнях втаємниченого. Щоб інтелектуальна діяльність була ефективною, слід мислити, як детектив: дуже глибоко, проникливо. Долати всі заборони, всі табу. Проникати у суть всіх прихованих явищ. Намагатися дізнаватися метафізичний зміст явищ та подій, “йти по слідах”, розплутувати клубок таємниць. Щоб розум працював ефективно, потрібно вміти правильно переживати інтенсивні емоції. Якщо уникати кризових ситуацій, де потрібно шукати вихід для подолання кризи, мозок «вимикається» – здатність виконувати складні інтелектуальні задачі знижується. 

Загалом 10 жовтня – 4 листопада 2018 сприятливий для навчання і спілкування період. 10-11 жовтня у розмові з друзями та однодумцями важливо вміти логічно обґрунтувати свої креативні ідеї та аргументовано довести необхідність прогресивних реформ (10 жовтня точна опозиція Меркурій/Уран). Підтримка з боку високопосадовців, впливових персон, завдяки відомим у вузьких колах персонам. Просування в кар’єрі завдяки знанням та зв’язкам (12 жовтня точний падаючий секстиль Меркурій/Сатурн). Виникають нові ідеї щодо опанування великого курсу навчальних програм та щодо заробітків і партнерства (15 жовтня точна кон’юнкція Меркурій/Венера). 17-20 жовтня у професійній активності та у спортивних заняттях будуть дуже напружені ситуації: нервове збудження, небезпека травмуватися, суперечки (19 жовтня точна падаюча квадратура Меркурій/Марс). Дуже багато напруженої інтелектуальної роботи, напруження і перешкоди у подорожах на невелику відстань та при спілкуванні. Допомагає налаштуватися на інтелектуальну роботу і розслабитися класична музика, поезія, філософія (19 жовтня точний падаючий трин Меркурій/Нептун). Допомога з боку вчених-дослідників, детективів, знаменитостей світового масштабу, хірургів, реставраторів (22 жовтня точний падаючий секстиль Меркурій/Плутон). 23-30 жовтня важливий для навчання, спілкування, знайомств, інтелектуальної діяльності період – зароджуються нові ідеї, пов’язані із розширенням особистих можливостей через інтелектуальну активність. Наприклад, нові ідеї щодо опанування великого курсу навчальних програм, щодо викладання, щодо видавничої справи, щодо подорожей, щодо стосунків з іноземцями. Спонтанно виникають ситуації везіння у навчанні та спілкуванні (29 жовтня точна кон’юнкція Меркурій/Юпітер).

Із 31 жовтня 2018 до 5 січня 2019 Меркурій у знаку Стрільця. У цей час наш розум експансивний – хочеться знати все більше і більше. Інтереси багатобічні. Масштабність розуму. Інтерес до всього, що не вкладається в голові і вимагає поглибленого довгострокового вивчення. Філософський склад розуму, цікавий по відношенню до таких явищ як чужа культура, релігія, світогляд, юриспруденція, знаменитості місцевого масштабу. В процесі мислення відчувається брак обізнаності, брак конкретних знань у ставленні до деталей. Тому інтуїтивно прагнемо дізнатися якомога більше подробиць і намагаємося перевірити їхню правдивість. Здогадуємося про те, що в процесі мислення схильні захоплюватися ментальними конструкціями, обожнювати їх і не бачити недоліків. Тому підсвідомо прагнемо мислити критично. Для цього беремо участь у різноманітних масштабних заходах, де люди діляться своїми ментальними уявленнями, де ми можемо показати свою концепцію і обговорити її з іншими освіченими людьми. Найважче мислити тверезо, стежити за тим, щоб міркування базувалися на правдивих, а не на помилкових ідеях або уявленнях, а також щоб із правильних ідей не виходити хибні висновки. 

Із 4 листопада до 18 грудня 2018 період, коли подій в інтелектуальному житті буде мало. Із 4 листопада до 18 грудня 2018 фаза ретроградності Меркурія у 6 градусі Стрільця. Із 17 листопада до 6 грудня Меркурій рухається ретроградно відносно спостерігача з Землі. Нижня кон’юнкція Меркурія з Сонцем 27 листопада, вона збігається із кон’юнкцією з Юпітером. Таким чином, до 17 листопада інтелектуальна активність поступово знижується. Починають гальмувати справи, пов’язані із навчанням, спілкуванням, короткими подорожами. Період 17 листопада – 6 грудня – це час для роздумів та повернення до осмислення того, що вже відомо. Це досить важкий для інтелектуальної діяльності період, бо у професійній майстерності виникають ситуації, що вимагають критичного переосмислення пов’язаних із професією та спортивними заняттями знань. Щось, що було вивчене в минулому, тепер не працює. Доводиться повертатися до опанованого колись навчального курсу, до старих записів та роздумів, щоб знайти в них помилку і виправити її. Дуже напружений у цьому сенсі період 24-27 листопада. Ідеї, що виникли в цей час, впливатимуть на інтелектуальну зайнятість протягом року. Після 6 грудня інтелектуальна сфера пожвавлюється. Вивільняється для зовнішньої активності ментальна енергія – зовнішній світ із його новинами починає цікавити нас більше за власні роздуми. Ми стрімко рухаємося у своїх думках до розширення інтелектуальних можливостей. Чим ближче до 21 грудня, тим голосніше заявляють про себе нові ідеї щодо навчання, подорожей, зв’язків із людьми з великими можливостями.

Із 23 жовтня до 22 листопада 2018 Сонце у знаку Скорпіон – другий місяць осені.

До 13 жовтня 2018 імперативні обставини заважають творчій активності: фатальні події, на які ми не маємо можливості впливати власною волею (природні катаклізми, події глобального масштабу у політиці та економіці) та стосунки зі знаменитостями світового масштабу, вченими-дослідниками, детективами, силовиками, хірургами змушують нас брати на себе відповідальність, покладатися на власну компетентність, приймати самостійні рішення. Але ви можете не відчути на собі важкість цього періоду, якщо ваша особиста творчість не пов’язана з науковими дослідженнями та кримінальними розслідуваннями, знаменитостями світового масштабу, хірургією, протезуванням, питаннями смерті та відродження глибоких змін в житті (12 жовтня точний падаючий квадрат Сонце/Плутон).

У третій декаді жовтня доведеться приймати рішення щодо друзів і колективної роботи. Тут можливе протистояння з друзями, однодумцями, в колективі, у клубному житті (24 жовтня точна опозиція Сонце/Уран). 26 жовтня розпочинається новий 2,5 річний цикл реалізації власного уявлення про красу та гармонію в особистій творчості. Виникають нові ідеї щодо заробітків, партнерства, соціальних творчих програм, пов’язаних із мистецтвом, модою, етикою та естетикою (26 жовтня нижня кон’юнкція Сонце/Венера). В цей час імперативні обставини сприяють особистій творчості за умови, що ви є дисциплінованими, стриманими, серйозними, терплячими. Проявляючи волю, приймаючи рішення, будьте уважними, діловими, економними, орієнтуйтеся на надійність. Буде допомога з боку політиків, впливових персон, старших і мудрих людей (28 жовтня точний падаючий секстиль Сонце/Сатурн). Допоможуть віддавати накази, керувати такі якості як вміння знатися на тонкощах, любов до музики та поезії, знання з філософії та мистецтва, а також філософи, митці, музиканти, живописці (6 листопада точний падаючий трин Сонце/Нептун).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає