Ретроградний Марс

Серед астрологів поширена думка: коли Марс ретроградний, то справи, де потрібно проявляти професійну майстерність, діяти на власний розсуд, боротися, бути сміливим і сильним, розвиваються не так, як планувалося, гальмують. Також вважається, що під час ретроградного Марсу люди роблять щось конкретне практичне, про що потім шкодуватимуть. Вважається, що обставини змусять вдатися до тактики вичікування, стримувати свої пристрасні поривання і відкладати до кращих часів свої наміри чинити на власний розсуд.

У підручниках астрології часто радять уникати деяких справ:
– Хірургічного втручання за умови, що немає на те гострої необхідності. Слід порадитися з лікарем: можливо, операцію можна відкласти.
– Купівлі авто.
– Купівлі або продажу житла.

Деякі астрологи пропонують значно ширший перелік справ, яких слід уникати під час ретроградного Марсу. Є такі, що стверджують подібно до Барбари Уотерс: «Ретроградний Марс настільки шкідливий для справ фактор, що будь-яка активність в цей час не матиме жодного результату». Досвід не підтверджує цю позицію. Але досвід свідчить про те, що під час ретроградного Марсу доводиться більше уваги приділяти питанням, пов’язаним із сексуальним життям, із боротьбою за виживання, із захистом власних інтересів, із професійною майстерністю, із технікою та зброєю, із тонкими робочими інструментами.
Ентоні Льюіс пише: «Під час ретроградного Марсу люди часто бувають нетерплячі, напружені, дратівливі, імпульсивні, пасивно-агресивні та схильні сперечатися. Механізми, придбані в цей час, зазвичай ламаються або потрапляють в аварію. Сексуальна активність може мати погані наслідки. Позови та судові процеси, розпочаті при ретроградному Марсі, мають властивість обертатися проти позивача. Агресія часто обертається проти агресора. Подорож може бути небезпечною; розпочата справа може бути шкідливою через конфлікт або ворожість».

У книзі «Астрологія для мільйонів» Грант Льюі пояснює, що коли Марс рухається у прямому напрямку (відносно спостерігача з землі) зі своєю звичайною швидкістю, він перебуває у домі гороскопу приблизно шість тижнів. А коли Марс ретроградний, то затримується в домі до восьми місяців. Періоди ретроградності повторюються кожні два роки, і ми звикаємо до цього ритму вже у молодості. У 29 років маємо вже чотирнадцять циклів Марсу. Тобто, вже чотирнадцять разів пережили вплив Марса на всі сфери життя і знаємо особливості його шляху так саме добре, як дорогу до школи або до центру міста. На цьому шляху можуть бути сюрпризи, але якщо здатні навчатися на власному досвіді, то не спотикнемося вдруге на старому пеньку, що залишається на тому самому місці з давніх часів. Ми знаємо (підсвідомо чи свідомо), чого очікувати і як поводитися.

Приблизно кожні п’ятнадцять років Марс опиняється у тому ж самому секторі зодіаку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає